Börja WordPress 3 Review

Börja WordPress 3 Review

Början pĂ„ WordPress 3 Ă€r en riktigt instruktionsbok av Stephanie Leary. Leary börjar med ett passionerat argument för att vĂ€lja WordPress, komplett med nĂ€stan helsides skĂ€rmdumpar av nĂ„gra frĂ€msta exempel pĂ„ WordPress i aktion. Hon Ă€gnar sedan följande tre kapitel till standardförklaringarna “Hur man anvĂ€nder WordPress”, komplett med skĂ€rmbilder av varje steg lĂ€ngs vĂ€gen. Efter dessa inledande kapitel (och naturligtvis ett kapitel om migrering till WordPress) gör Leary nĂ„got unikt. I stĂ€llet för att avsluta boken med dessa grundlĂ€ggande idĂ©er, eller kasta in en referens eller tvĂ„ till medieuppladdning eller innehĂ„llsskapande, tar Leary anvĂ€ndarna ett steg för att faktiskt tinka med WordPress. Med hjĂ€lp av verkliga exempel guidar Leary anvĂ€ndare genom skapandet av teman, widgetar och plugins, sĂ„ att anvĂ€ndarna kan fĂ„ armbĂ„gen djupt i koden utan att riskera att gĂ„ vilse. Leary förklarar sedan anvĂ€ndarroller, ökar sĂ€kerheten och anpassade taxonomier innan boken avslutas med en introduktion till BuddyPress och fleranvĂ€ndaregenskaper i WordPress 3.0. Slutligen slutar boken med nĂ„gra snabba referensguider till plugins och temafunktioner.

Visserligen, vid första anblicken börjar WordPress 3 ser skrĂ€mmande ut. PĂ„ 400 sidor Ă€r dess lĂ€ngd ganska standard för en WordPress-instruktionsbok, men det rena andetaget av vad som tĂ€cks pĂ„ dessa sidor Ă€r det som verkligen Ă€r fantastiskt. Leary sĂ€ger att hon designade den hĂ€r boken för att ”fylla klyftan” mellan nybörjarguider och utvecklarguider och hon lyckades göra just det. Trots att den hĂ€r boken publicerades före den officiella utgĂ„van av WordPress 3 lyckas Leary introducera WordPress, visa upp de Ă€ndringar som version 3 förde till bordet och kasta in en guide för tema- och plugin-utveckling. Inte för illa efter min mening. Även om detta lĂ€tt kan vara en bra bok för en första introduktion till WordPress, kan det lika lĂ€tt vara en skrivbordsreferens för en mellananvĂ€ndare som försöker flytta upp i WordPress-vĂ€rlden.

En av bokens största styrkor Àr dess design. LÀsa Början WordPress 3 Àr som att lÀsa en onlinehandledning. Det stora antalet skÀrmdumpar som Leary tillhandahÄller Àr otroligt och gör underverk för förtroendet hos en WordPress-nybörjare som försöker hitta sina lager i WordPress-havet. Dessutom Àr Learys beslut att skapa bilagorna som referensguide en sÄdan förbÀttring jÀmfört med den traditionella metoden att lista rekommendationer i mitten av kapitlet. Jag rekommenderar starkt den hÀr boken till alla WordPress-nybörjare dÀr ute eller till nÄgon som vill doppa hÀnderna lite djupare i WordPress.

Är du redo att se vad allt surr handlar om? Kom igĂ„ng WordPress 3 nu.