Bridget Willard Intervju – ”Sociala medier Ă€r bara framgĂ„ngsrika nĂ€r du dyker upp och bryr dig om andra mĂ€nniskor”

Bridget Willard Intervju - ”Sociala medier Ă€r bara framgĂ„ngsrika nĂ€r du dyker upp och bryr dig om andra mĂ€nniskor”

Hej alla, vÀlkommen till juliupplagan av vÄr Pirate Interviews-serie. I den hÀr utgÄvan ska vi prata om WordPress och sociala medier med Bridget Willard, vÄr gÀst.

Men lÄt oss komma tillbaka till dagens superstjÀrna, Bridget Willard. Jag interagerade först med henne nÀr hon bidrog till vÄr sammanfattning av WordCamp Europe. Hon Àr mycket vÀnlig och hon Àr den typ av person som alltid tar sig tid att svara pÄ dina meddelanden.

Hon Ă€r marknadsförare för sociala medier och att vara sĂ€llskaplig Ă€r verkligen en av hennes största styrkor. Hon var glad att gĂ„ med oss ​​för den hĂ€r intervjun och hennes spĂ€nning ledde till att hon svarade pĂ„ vĂ„ra frĂ„gor pĂ„ bara en dag, vilket ger henne titeln den snabbaste respondenten nĂ„gonsin (slog Marieke i hĂ„r).

Förutom att marknadsföra WordPress-produkter och varumÀrken pÄ sociala medier gillar Bridget att lÀra sig nya sprÄk och byta frisyr. DÀrför kommer hon förmodligen att se annorlunda ut varje gÄng du ser henne prata pÄ WordCamps, vara vÀrd för Smart Marketing Show eller byta avatarer pÄ Twitter, hennes favoritnÀtverk (lÀs vidare för att ta reda pÄ varför).

LÄt oss höra det frÄn Bridget!

Bridget Willard Intervju – ”Sociala medier Ă€r bara framgĂ„ngsrika nĂ€r du dyker upp och bryr dig om andra mĂ€nniskor”

NÀr och hur började du arbeta med WordPress? Finns det en intressant historia hÀr?

Jag började anvÀnda WordPress.com för att blogga nÀr jag hörde talas om det frÄn Leo Laporte pÄ MacBreak Weekly podcast 2007. Det var samma Är som jag började anvÀnda Twitter. BÄda kombinerade förÀndrade mitt liv. Innan jag visste om blogg publicerade jag mina uppsatser i html pÄ separata sidor med Front Page. WordPress Àr en livsförÀndring för författare.

Vad Àr din teknik för att hÄlla dig produktiv hela dagen?

Ärligt? RĂ€dsla. Jag Ă€r en ensamstĂ„ende kvinna som Ă€r egenföretagare. Om jag inte gör jobbet för att fĂ„ och behĂ„lla kunder Ă€r jag i trubbel. Det Ă€r verkligen sĂ„ enkelt. Och det finns inget sĂ€tt att jag skulle fĂ„ ett jobb som skulle betala mig tillrĂ€ckligt. SĂ„ jag skapar mitt eget sĂ€tt.

Jag skulle vilja sÀga att det skulle vara trevligt att hÀmta och bo i ett frÀmmande land eller till och med Vermont och sÀnka mina levnadskostnader avsevÀrt. Jag kanske fortfarande gör det. Men just nu Àr vi mitt i en pandemi som kÀnns som att den aldrig kommer att ta slut.

Hur definierar du ”att vara framgĂ„ngsrik”?

Att vara beundrad eller till och med Àlskad Àr trevligt men det betalar inte rÀkningarna. Jag Àr en pragmatisk person. SÄ för mig betyder det att ha en framgÄngsrik kundbas och rimliga mÄl för omsÀttningstillvÀxt. Gruvan Àr 10%.

Jag kommer att sÀga att jag nÄdde 97% av mitt intÀktsmÄl mitt första Är i affÀrer och jag har kunnat behÄlla mina kunder. Ett Är arbetade jag deltid hos en resebyrÄ för att fÄ ena mötena. Det var ödmjukt men jag kÀnde att jag förtjÀnade det. Om jag inte försöker göra mitt företag framgÄngsrikt, varför skulle mina kunder lita pÄ mina marknadsföringsrÄd?

NÄgra nya sprÄk pÄgÄr?

Jag har studerat tyska sedan WCEU var i Berlin. Jag fick inte gÄ, men jag fortsÀtter att lÀra mig. Det Àr bra för din hjÀrna. En dag skulle jag vilja se mina vÀnner i Tyskland. Det verkar som om jag har mÄnga.

Vad önskar du att fler kÀnner till WordPress?

Jag önskar att folk visste att WordPress inte Àr enkelt; snarare Àr det komplicerat. Det Àr nÄgot som Àr kraftfullt och kan vara en stor del av din företags marknadsföring. Men det Àr inte ett sÀtt och glöm det.

Vem gör saker som bara Àr banbrytande och otroliga i WordPress-utrymmet just nu?

Big Orange Heart slÀppte precis sin liveevenemangsplattform, vilket Àr Ànnu mer relevant just nu. Naturligtvis gör teamet pÄ WPfeedback fantastiska saker. Jag njöt av deras virtuella konferens.

Beskriv WordPress-communityn i ett ord.

Vad Àr det enda du vill Àndra med WordPress?

WordPress behöver styrning.

Vilka Àr dina rekommendationer för en WordPress-nybörjare?

Du kommer inte att kunna bygga din egen webbplats efter en Meetup eller WordCamp. Om du vill lÀra dig WordPress, börja med att göra. AnvÀnd en sandlÄda som DesktopServer. HÄll dig enkel. VÀlj ett gratis tema. Publicera. FÄ det gjort. Oroa dig inte för att göra det bÀsta. Göra nÄgonting.

Vad tycker du Àr det mest effektiva sÀttet att marknadsföra en WordPress-produkt just nu?

WordPress-produkter marknadsförs bÀst med en marknadsföringssÀtt för innehÄll. Detta inkluderar blogginlÀgg och byggande av relationer pÄ Twitter. Det Àr sÄ jag har hjÀlpt mÄnga produkter att öka deras varumÀrkesmedvetenhet. Vi förlitar oss alltför mycket pÄ Meetups och WordCamps, som Àr viktiga, men de Àr en kortsiktig medvetenhet. InnehÄllsmarknadsföring Àr för alltid.

BerÀtta lite om den roll du hade i Make WordPress Marketing Team.

Make WordPress Marketing Team landade i mitt knĂ€ efter att Sara Rosso gick pĂ„ Sabbatical. Vid WCEU Paris 2017 började jag rekrytera och utse teamrepresentanter bland de personer som visade intresse. Jag svĂ€ngde uppgifterna genom att frĂ„ga frivilliga vad de ville se och hur de bĂ€st kunde anvĂ€nda sin tid och fĂ€rdigheter för att bidra. Jag Ă€ndrade sedan vĂ„rt uppdrag att vara in-house marknadsföring och copywriting-teamet för andra Make WordPress-team. Jag Ă€r vĂ€ldigt stolt över mina tvĂ„ plus Ă„r i den rollen – speciellt eftersom mĂ„nga av mina rekryter och de system vi byggde fortfarande Ă€r pĂ„ plats.

Jag skrev om det hÀr.

Vad gör en framgÄngsrik nÀrvaro pÄ sociala medier?

Sociala medier Ă€r bara framgĂ„ngsrika nĂ€r du dyker upp och bryr dig om andra mĂ€nniskor. Jag har ett ordstĂ€v, “investera i mĂ€nniskor och de kommer att investera i dig.” MĂ€nniskor gillar att automatisera för att de kan. DĂ„ sĂ€ger de att sociala medier inte fungerar. Men du skulle inte vara gĂ€st pĂ„ en fest som bara pratade om sig sjĂ€lv och förvĂ€ntar sig att bli inbjuden tillbaka. Om det sjĂ€lvklart inte var ditt parti eller sĂ„ hade du nĂ„gon form av hĂ€vstĂ„ng för utpressning.

SÄ mÄnga anvÀnder sociala medier för att fÄ. Det Àr i bÀsta fall narcissistiskt. Det fungerar inte. Inte pÄ lÄng sikt. Och de flesta av oss Àr pÄ lÄng sikt.

Hur kan du komma igÄng och fÄ synlighet pÄ sociala medier?

Det enklaste sÀttet att börja pÄ sociala medier Àr att börja. Du fÄr synlighet genom att lyssna pÄ samtal och kommentera. SÄ hÀr fÄr du respekt och startar relationer. DÄ mÄste du behÄlla det.

Du skulle inte plantera ett trÀd och aldrig vattna det.

Kan du odla ett företag utan marknadsföring pÄ sociala medier?

Inte bra. Sociala medier Àr en annan term för mun-till-mun. Vi anvÀnder internet för upptÀckt och validering. NÀr vi hör om en produkt söker vi efter den pÄ Google. OmvÀnt, nÀr vi söker efter en tjÀnst tittar vi pÄ deras webbplats för att se vad de handlar om. Marknadsföring pÄ sociala medier hjÀlper till med ditt varumÀrkesmedvetande.

Hur kan du hÄlla dig aktiv pÄ mÄnga sociala nÀtverk utan att investera för mycket i planering och inlÀgg varje dag?

Du behöver inte planera sÄ mycket som du tror. Det kan göras pÄ ungefÀr 5 minuter om dagen för varje plattform. Jag skulle investera 20 minuter pÄ morgonen och 20 efter lunch.

Vilken typ av socialt medieinnehÄll fÄr mest anvÀndarengagemang frÄn din erfarenhet?

Enligt min erfarenhet frÄn 2009, mest engagemang kommer frÄn tweets. Det handlar om anvÀndarens avsikt och plattformens kultur. MÀnniskor gÄr pÄ Facebook för att skicka inlÀgg om sig sjÀlva, sedan lÀmnar de. Jag kallar det post-and-go-kulturen. Instagram Àr inte sÄ mycket annorlunda. MÀnniskor försummar LinkedIn tills de behöver ett nytt jobb. Men pÄ Twitter vill folk lÀra sig, lÀsa och hÄlla sig uppdaterade.

Som sagt, ibland Ă€r e-postmarknadsföring bĂ€ttre för konverteringar. Men glöm inte att det tar 7-10 beröringar innan du fĂ„r en försĂ€ljning oavsett vad du gör – personligen, fysisk post, innehĂ„llsmarknadsföring, kalla samtal. Vad som helst. Det Ă€r fortfarande 7-10 detaljer eftersom vi fortfarande Ă€r mĂ€nniskor. MĂ€nskligt beteende förĂ€ndras inte bara för att vi har ny teknik.

Hur kan du utöka din publik och fÄ nya besökare pÄ sociala (i motsats till Äterkommande besökare)?

Du kan utöka din publik genom att dra nytta av Twitters sökning, hashtags, följa personer. Var i grund och botten pÄstÄendevÀckande. Starta inte en kanal pÄ en plattform och förvÀnta dig att folk kommer till dig. Det kommer inte att hÀnda. Du mÄste göra din egen affÀrsutveckling.

Du Àr specialiserad pÄ att skapa varumÀrkesmedvetenhet pÄ Twitter. Varför Twitter?

Varför Twitter? Tja, det Àr verkligen ett blogginlÀgg. Twitter Àr lika villkor dÀr mÀnniskors avsikt Àr att lÀra, lÀsa och vÀxa som mÀnniskor. Titta inte pÄ popkultur eller politik och minska rabatten pÄ Twitter.

Twitter tjÀnar flera marknadsföringsÀndamÄl inklusive varumÀrkesmedvetenhet, PR, lyssnande, innehÄllshantering och uppbyggnad av relationer.

Är du en del av nĂ„gra coola sociala medier eller grupper? Kan handla om nĂ„got Ă€mne, inte nödvĂ€ndigtvis karriĂ€rrelaterat.

Jag ingÄr inte i nÄgon grupp i sociala medier. Jag fÄr bara vÀnner.

Vad Ă€r din personliga definition av ett “kvalitetsinnehĂ„ll”?

Ett innehÄll av hög kvalitet Àr tydligt, koncist och lÀttlÀst. Det Àr ocksÄ lÀrorikt och anvÀndbart för lÀsaren.

NÄgra marknadsförings- eller innehÄllstrender som du tror kommer att fÄ all hype inom en snar framtid? Till exempel ökningen av podcaster under de senaste tre Ären.

Trender Àr tillfÀlliga. MÀnskligt beteende Àr det inte. Hype Àr ett lÀkemedel vi letar efter för att ge oss ett skott av dopamin. Vi jagar den blanka saken för att undvika att göra jobbet. Det enda sÀttet du vÀxer ditt företag Àr om du deltar i dess tillvÀxt. Det finns ingen dröm utan arbetet.

Vad fÄr dig att fortsÀtta göra det du gör? Vad Àr ditt personliga uppdrag?

Mitt personliga uppdrag Àr att ge mÀnniskor möjlighet att göra sina varumÀrken sÄ bra de kan vara online. Jag Àlskar att se en kunds tillvÀxt förÀndra hur de kÀnner sig sjÀlva. Det fyller mitt hjÀrta.