CAD-ritningar visar en nydesignad pillerformad Smart Connector pÄ baksidan av iPad Pro 2018

CAD-ritningar visar en nydesignad pillerformad Smart Connector pÄ baksidan av iPad Pro 2018

En pÄstÄdd CAD-ritning publiceras MÄndag morgon av Twitter-konto OnLeaks, som hanteras och drivs av pÄlitlig fransk lÀckage Steve Hemmerstoffer, visar tydligen en ny plats för Apples nydesignade Smart Connector pÄ de kommande iPad Pro-modellerna för 2018.

Den pillerformade porten verkar flyttas till baksidan av surfplattan, nÀra blixtporten lÀngst ner. Hemmerstoffer varnade för att han inte kunde garantera CAD-ritningens noggrannhet, vilket ger det udda lÀget för det förmodligen nydesignade Smart Connector-grÀnssnittet.

PÄ de nuvarande iPad Pro-modellerna finns Smart Connector-porten pÄ den böjda kanten lÀngs surfplattans vÀnstra sida. En omdesignad kontakt skulle förmodligen tillÄta iPad Pro-Àgare 2018 att anvÀnda ett tangentbordsfÀste i stÄende. Det Àr oklart om Apple kommer att sÀkerstÀlla kompatibilitet med befintliga Smart Connector-tillbehör genom att ocksÄ lÀgga till ett befintligt magnetiskt tillbehör till enhetens vÀnstra sida, som med de nuvarande iPad Pro-modellerna.

HÀr Àr nÄgot sammanhang.

Den japanska bloggen Mac Otakara sa nyligen att 2018 Ärs iPad Pro-uppdatering skulle innehÄlla förmÄner som mindre kroppar, en översyn av Smart Connector, inget hörlursuttag och en TrueDepth-kamera. Webbplatsen föreslog att Face ID pÄ dessa surfplattor bara skulle fungera i liggande lÀge trots att de i maj hÀvdade att iOS 12 skulle lÄta Face ID fungera i bÄde stÄende och liggande.

PÄ iPhone X Àr Face ID begrÀnsat till portrÀttlÀge.

Prenumerera pÄ iDownloadBlog pÄ YouTube

Smart Connector debuterade pÄ den ursprungliga 12,9-tums iPad Pro tillbaka 2015. Den har sedan dess utvidgats till alla iPad Pro-modeller. Den treprickade porten Àr i grunden en praktisk magnetisk anslutning som ger bÄde ström och dataöverföring (vid USB 3.0-hastigheter) samtidigt.

Som ett resultat Àr Smart Connector-tillbehör tunnare eftersom de inte behöver batterier.

Hittills har den magnetiska kontakten anvÀnts för Apples eget Smart Keyboard-tillbehör för iPad Pro-familjen, liksom för en handfull tillbehör frÄn tredje part som Logitechs Create-bakgrundsbelysta tangentfodral för iPad Pro som visas pÄ videon inbÀddad ovan.

SÄ, om den nya Smart Connector faktiskt flyttas till enhetens nedre baksida och faktiskt Àr oförenlig med den befintliga familjen Smart Connector-tillbehör, betyder det dÄ att vi mÄste köpa nya tangentbordsöverdrag för iPad Pro 2018?

Det Àr förmodligen ett ja eftersom de kommande surfplattorna borde anta en större redesign och vara mindre och tunnare, vilket innebÀr att befintliga tangentbord och omslag inte skulle fungera ÀndÄ.

Hittills har Smart Connector betydt vÀldigt lite.

Trots stora löften sÄg det en handfull anvÀndningsomrÄden med bokstavligen nÄgra tillbehör frÄn tredje part som finns tillgÀngliga pÄ marknaden. Fast Company har lÀrt sig att lÄnga vÀntetider och ganska dyra komponenter ska skyllas för Smart Connectors lÄngsamma anvÀndning.