Checklista: 15 saker du mÄste göra innan du Àndrar WordPress-teman

Checklista: 15 saker du mÄste göra innan du Àndrar WordPress-teman

Om du har anvĂ€nt WordPress har du antagligen bytt tema minst en gĂ„ng i ditt liv. Om du inte har gjort det, och det Ă€r första gĂ„ngen, Ă€r det Ă€nnu bĂ€ttre. Skönheten i WordPress Ă€r att det gör det vĂ€ldigt enkelt för anvĂ€ndare att byta tema. Det Ă€r bokstavligen fĂ„ klick bort. Men att Ă€ndra teman Ă€r mycket mer Ă€n att bara klicka pĂ„ aktivera. I den hĂ€r artikeln ger vi dig en checklista över saker du MÅSTE göra innan du Ă€ndrar WordPress-teman. Dessa steg Ă€r avgörande för att sĂ€kerstĂ€lla att processen gĂ„r smidigt annars kan du sluta förlora element som du inte menade att förlora.

1. Anteckna ditt nuvarande tema

MÄnga WordPress-anvÀndare surfar pÄ nÀtet för att hitta lösningar pÄ sina problem. Ofta hittar de dessa lösningar i form av utdrag som de lÀgger till manuellt i sitt tema, till exempel functions.php eller en annan fil. Eftersom dessa förÀndringar gjordes en gÄng har mÀnniskor en tendens att inte komma ihÄg dem. GÄ igenom dina temafiler och anteckna all ytterligare kod som du har lagt till. Du vill ocksÄ kontrollera ditt aktuella temas laddningstid eftersom du pÄ detta sÀtt kan jÀmföra de tvÄ. GÄ till en webbplats som Pingdom Tools eller anvÀnd YSlow för att testa olika sidor (Ja olika sidor, inte bara hemsidan).

2. Var försiktig med sidofÀltet

Var försiktig med sidofÀltet

Du mÄste se till att ditt nya tema Àr widget-klart. SidofÀltets widgets Àr vÀldigt enkla att anvÀnda, dÀrför anvÀnder mÄnga anvÀndare det för att anpassa det. Vi mÀrker att sidofÀlt förmodligen Àr det mest anvÀndaranpassade omrÄdet pÄ WordPress-webbplatser. MÀnniskor gör massor av förÀndringar som att lÀgga till anpassade texter, bilder, lÀnkar, annonsering och andra widgets. Om du anvÀnder ett widget-aktiverat tema och du byter till ett tema som inte Àr widget-klart förlorar du allt detta. Om du anvÀnder ett widgetaktiverat WordPress-tema Àr detta inte ett problem.

Allt som du Àndrar i sidebar.php-filen för ditt gamla tema kommer att skrivas över. SÄ se till att du lÀgger till dessa koder i det nya temafÀltet.

3. Tappa inte spÄrningen

Tekopp Analytics

De flesta bloggare anvÀnder nÄgon form av analys, oavsett om det Àr Google Analytics eller nÄgon av de andra tjÀnsterna. MÄnga av oss anvÀnder inte plugins för att lÀgga till spÄrningskoder. NÄgra av oss öppnar footer.php-filen och Àndrar koderna. NÄgra av vÄra teman har plats att placera adsense-koden. Oavsett vilket Àr ditt fall, vill du se till att du kopierar och klistrar in din spÄrningskod till ditt nya tema. Detta Àr en av de saker som mycket ofta förbises av anvÀndarna. Eftersom det Àr sÄ enkelt glömmer de flesta av det.

4. The Good ‘ol RSS arbetar du?

MĂ„nga av oss anvĂ€nder FeedBurner för vĂ„ra WordPress RSS-feeds. En av delarna med att integrera FeedBurner i WordPress pekar dina standardflöden till FeedBurner pĂ„ detta sĂ€tt sĂ„ att du kan ha analyser pĂ„ dina flödesprenumeranter. MĂ„nga teman som Genesis, Standard Theme och andra lĂ„ter dig integrera FeedBurner frĂ„n deras instĂ€llningspanel. Du mĂ„ste se till att du hĂ„ller flödet riktat till FeedBurner annars kommer det att finnas tvĂ„ RSS-flöden för din blogg. Den huvudsakliga WordPress-en och FeedBurner som tar informationen frĂ„n ditt WordPress RSS-flöde. Förutom att du kommer att tappa antalet abonnenter som du hade eftersom de prenumererade med / feed / url som inte lĂ€ngre pekar pĂ„ FeedBurner. Återigen betyder det inte att du förlorar dem, det betyder bara att du inte kan se dem i FeedBurner-rĂ€kningen.

5. SĂ€kerhetskopiering !!

SĂ€kerhetskopiera dina filer

Du har aldrig nĂ„got att förlora genom att skapa en sĂ€kerhetskopia. Som en försiktighetsĂ„tgĂ€rd bör du sĂ€kerhetskopiera alla dina temafiler, plugins och databasen. Även om ingenting ska hĂ€nda, men du kan aldrig vara för sĂ€ker. Du kan anvĂ€nda BackupBuddy för att skapa en sĂ€kerhetskopia för hela webbplatsen Ă„t dig.

6. UnderhÄllslÀge

UnderhÄllslÀge WordPress

Du vill antagligen inte att dina anvĂ€ndare ska se medan du byter eftersom de kommer att se en trasig webbplats eller sĂ„dan. Det Ă€r bĂ€st att aktivera underhĂ„llslĂ€get i 15 – 20 minuter sĂ„ att det kan ta dig att se till att allt fungerar som det ska. NĂ€r du vĂ€l har stĂ€llt in underhĂ„llslĂ€get Ă€r det bra att fortsĂ€tta och aktivera det nya temat.

7. Testar alla funktioner och plugins

NÀr du vÀl har aktiverat det nya temat mÄste du se till att du behÄller all funktionalitet och plugins fortfarande fungerar. Kom ihÄg att goda ol-anteckningar som du skapade i steg 1. Detta Àr den tid dÀr det kan komma till hands. GÄ tillbaka och lÀgg till alla funktioner som du vill ta med frÄn det gamla temat till det nya temat om du inte redan har gjort det. Testa alla funktioner inklusive men inte begrÀnsat till kommentarprocessen, enstaka inlÀggssidor, sökning, 404-sida, arkivsida, kontaktsida etc. Se till att alla dina widgets fortfarande finns dÀr och fungerar.

PÄ pluginfronten vill du bara se till att formateringen fortfarande Àr densamma. MÄnga plugins anvÀnder dina befintliga stilar för att visa deras resultat. SÄ du vill nog se till att de fortfarande ser bra ut med det nya temat.

8. Kompatibilitet mellan webblÀsare

Kompatibilitet mellan webblÀsare

Testa din webbplats i alla webblÀsare du har tillgÄng till. WebblÀsare har en tendens att göra saker annorlunda. Speciellt Internet Explorer. Du vill se till att din design ser bra ut i stora webblÀsare. NÄgra vackra teman har en tendens att bryta i olika webblÀsare. SÄ om en stor del av din publik anvÀnder Internet Explorer, vill du se till att den fortfarande Àr tillgÀnglig för dem.

9. LÄt dessa föremÄl frÄn tredje part se vackra ut

Om du anvÀnder Google Adsense eller ett annat annonsföretag som lÄter dig formatera dem Àr det bÀsta alternativet att anpassa dem. Till exempel var din tidigare webbplats orange, sÄ du hade orange lÀnkar för Google Adsense. Om det nu Àr blÄtt, vill du förmodligen ta hÀnsyn till det.

Samma sak gÀller Twitter-widget, facebook som knappar etc. Justera dem med ditt nya fÀrgschema. Om du gÄr frÄn en ljus till en mörk design, eller vice versa, mÄste du göra dessa Àndringar.

10. LÄt dina anvÀndare veta

Meddelande

StÀng av underhÄllslÀget och skriv ett snabbt blogginlÀgg för att meddela anvÀndarna. Observera att du bara spenderade 15-20 minuter pÄ att kontrollera saker. Det finns inget sÀtt att du skulle kunna fÄnga alla buggar. Genom att meddela dina anvÀndare kan du förvÀnta dig att fÄ felrapporter. Vi ber ofta vÄra lÀsare pÄ twitter (@wpbeginner) om bug testning. Be din publik via twitter, facebook etc för att se om webbplatsen ser bra ut i sin webblÀsare. Om de sÀger JA, Àr det goda nyheter. Om de sÀger NEJ, be dem att snÀlla ta en skÀrmdump av problemet. Du kan titta pÄ problemet och försöka fixa det. Om du inte kan fixa det ber du utvecklaren av temat att fixa det. Observera: om du inte betalat för temat, Àr dessa utvecklare INTE skyldiga att ÄtgÀrda dessa problem GRATIS.

MÀnniskor har alla slags webblÀsare, skÀrmupplösningar etc, sÄ det Àr viktigt att fÄ sin Äsikt. Glöm inte att pÄminna dina RSS-lÀsare att ocksÄ besöka webbplatsen sÄ att de kan se godsakerna.

11. BeskÀrning av plugins

Teman kommer nu förinstallerade med mÄnga funktioner. Om du till exempel anvÀnder Genesis eller ett annat tema som har BreadCrumbs, kan du bli av med din Breadcrumb-plugin. Konceptet Àr enkelt. Bli av med saker som du inte behöver. En sak du bör se till Àr dock att plugins ofta kan göra jobbet bÀttre. Till exempel kommer mÄnga teman med massor av SEO-funktioner. Genesis, Examensarbete, Standardtema och alla andra har sina SEO-funktioner. Vi skulle hellre anvÀnda ett mycket kraftfullare plugin som WordPress SEO av Yoast. Gör dina val klokt.

12. Ta steg för barn nÀr du byter

SmÄ steg

Du arbetar med ett nytt tema hĂ€r, sĂ„ det Ă€r nog bĂ€st att du gör Ă€ndringar noggrant. Ändra mindre element för att se till att det fungerar korrekt i alla webblĂ€sare. NĂ€r du vĂ€l Ă€r tillrĂ€ckligt bekvĂ€m kan du göra drastiska förĂ€ndringar. Det Ă€r viktigt att lĂ€ra sig strukturen och semantiken för det nya temat innan du gör stora förĂ€ndringar. Detta gör att du kan upptĂ€cka problemet direkt.

13. Testladdningstid

Ta lastnumren som du hade pÄ ditt gamla tema (frÄn punkt 1 i denna checklista) och jÀmför de tvÄ. Se vad du kan göra för att förbÀttra laddningstiden genom att kolla in Syeds presentation pÄ Slideshare.

14. Övervaka avvisningsfrekvens

NÀr du har bytt tema, vill du se till att du övervakar studsfrekvensen. Vissa teman Àr bara mer vÀnliga Àn andra nÀr det gÀller att navigera i lÀsarna pÄ din webbplats. Om din avvisningsfrekvens har ökat jÀmfört med föregÄende tema, borde du förmodligen arbeta med det. LÀgg till relaterade inlÀggs widgets, populÀra inlÀgg widgets eller helt enkelt ha en bÀttre uppmaning till nya lÀsare.

15. Lyssna pĂ„ dina lĂ€sare och FÖRBÄTTRA

förslag

NÀr en ny design kommer ut har anvÀndarna alltid förslag. De Àlskar antingen en viss funktion eller hatar en viss funktion. Kommunicera med din publik med enkÀter eller Facebook-enkÀter. Se vad de vill se förbÀttrad och arbeta sedan med att fÄ det gjort.

Har du en egen checklista nÀr du Àndrar WordPress-teman? Skulle gÀrna höra det om vi saknade nÄgot.