CNBC hĂ€vdar “poĂ€ng” av Tesla-anstĂ€llda lĂ€mnar och gĂ„r till Apple

CNBC hÀvdar

Sedan 2017 har Apple lockat “mĂ„nga anstĂ€llda” bort frĂ„n Tesla, inklusive tillverkare, sĂ€kerhet och mjukvaruutvecklare. Men inte alla nya anstĂ€llningar gĂ„r till företagets hemlighetsfulla fordonsinitiativ, Project Titan. IstĂ€llet Ă€r vissa pĂ„ vĂ€g nĂ„gon annanstans i företaget dĂ€r det behöver programvara, display, optik och batteriteknisk talang för andra produkter, enligt CNBC.

Enligt nuvarande och tidigare Tesla-anstÀllda och LinkedIn-data har Apple anstÀllt 46 Tesla-anstÀllda sedan början av 2018. Av dessa var nÄgra tidigare Tesla Autopilot, QA, Powertrain, mekanisk design och firmwareingenjörer, medan andra tjÀnstgjorde i Teslas leverantörskedja. Minst Ätta var ingenjörer.

Varför lÀmnar mÀnniskor Tesla för Apple? Vissa tror att Doug Fields beslut nyligen att ÄtervÀnda till Apple efter en femÄrsperiod pÄ Tesla har spelat en roll. Flera personer berÀttade för CNBC att moral sjönk bland ingenjörer och tekniker nÀr det blev klart att Field inte kom tillbaka till Tesla frÄn en tjÀnstledighet.

Field, som en gÄng arbetat pÄ hÄrdvarusidan i Apples verksamhet, var Teslas vice verkstÀllande direktör. I sin nya roll pÄ Apple arbetar han nÀra chefen för Project Titan, Bob Manfield.

Under tiden berÀttade flera nuvarande och tidigare Tesla-anstÀllda CNBC att Apples fördelar Àr det som har övertygat vissa att byta. Det uppskattas att Apple betalar cirka 1 1/2 gÄnger lönen för tekniker, programvara och tillverkningstekniker. I San Francisco, Calfornia-omrÄdet Àr detta viktigt pÄ grund av de höga levnadskostnaderna dÀr.

För sin del sÀger Tesla att fler mÀnniskor inte plötsligt Äker till Apple. Det hÀvdar faktiskt att frivillig förslitning har minskat med 33 procent det senaste Äret. Av dem som har hoppat fartyget föreslÄr det att lön och fördelar kan vara en faktor.

Genom en talesman förklarar det:

Vi önskar dem lycka till. Tesla Àr den hÄrda vÀgen. Vi har 100 gÄnger mindre pengar Àn Apple, sÄ de har naturligtvis rÄd att betala mer. Vi Àr i extremt svÄra strider mot förankrade bilföretag som gör 100 gÄnger fler bilar Àn förra Äret, sÄ det hÀr Àr naturligtvis mycket hÄrt arbete.

Apple och Tesla har jockeyat anstĂ€llda fram och tillbaka i flera Ă„r, och jag tror inte att CNBC: s rapport i sig visar nĂ„gon plötslig ökning av detta i Apples riktning. ÄndĂ„ nĂ€r du lĂ€gger till den hĂ€r nyheten och fĂ€ltmeddelandet till Apples analytiker Ming-Chi Kuos mitten av augusti investerarrapport som sĂ€ger att Apple Ă„terigen planerar att bygga en riktig bil, mĂ„ste du börja undra om nĂ„got viktigt egentligen pĂ„gĂ„r hĂ€r.

Om förflyttningen av anstĂ€llda frĂ„n Tesla till Apple accelererar framöver kan det betyda en av tvĂ„ saker. Först kan det bekrĂ€fta att Kuo har rĂ€tt och Apple planerar att tillkĂ€nnage sin första sĂ„ kallade “iCar” de nĂ€rmaste Ă„ren. Eller för det andra kan det signalera att Teslas senaste problem vĂ€xer och alla börjar hoppa skepp, oavsett var de landar.

Under de senaste veckorna har Teslas Elon Musk varit inblandad i olika kontroverser, med nÄgra styrelseledamöter som nu ifrÄgasÀtter om han ska stanna kvar i företaget. Musk har för sin del hotat ta företaget som han grundade privat.

Tror du att de anstÀller Tesla till Apple betyder nÄgot? LÄt oss veta din Äsikt nedan.