De bÀsta av de bÀsta WordPress-handledningarna 2010

De bÀsta av de bÀsta WordPress-handledningarna 2010

2010 var ett bra Är för WordPress-communityn. Vi har massor av hÀftiga funktioner i WordPress 3.0. Vi hade fantastiska WordCamps över hela vÀrlden. Under hela Äret skrev vi massor av coola tutorials, och vi vill pÄpeka nÄgra av de bÀsta i den hÀr listan för dig. Vi tar ocksÄ in artiklar frÄn andra bloggar som du kanske tycker Àr anvÀndbara.

NybörjarnivÄartiklar

Dessa artiklar Àr för WordPress-anvÀndare pÄ nybörjarnivÄ som huvudsakligen kommer frÄn vÄr WordPress-nybörjarguide.

Vilken bloggplattform ska du anvĂ€nda? (Infografik) – Denna infografik Ă€r en visuell visning av omröstningsresultaten frĂ„n Darren Rowces diagram. Se vilken bloggplattform andra anvĂ€ndare föredrar.

SjĂ€lvvĂ€rd WordPress.org kontra gratis WordPress.com [Infographic] – Denna infografik gör en jĂ€mförelse sida vid sida av fördelarna / nackdelarna med var och en. Detta bör tillĂ„ta dig att fatta rĂ€tt beslut för dig sjĂ€lv.

Steg för steg-guide för installation av ett WordPress-plugin – WordPress Ă€r fantastiskt eftersom det finns massor av plugins tillgĂ€ngliga för anvĂ€ndare som gör allt enkelt för oss. Den hĂ€r artikeln visar hur du kan installera ett WordPress-plugin pĂ„ din webbplats.

SĂ„ hĂ€r installerar du Google Analytics i WordPress för nybörjare – Denna handledning innehĂ„ller detaljerade detaljer om hur du konfigurerar Google Analytics och installerar det pĂ„ WordPress. Alla bör anvĂ€nda detta för att spĂ„ra sin webbplatsstatistik.

Steg för steg-guide för att stĂ€lla in FeedBurner för WordPress – Den hĂ€r artikeln visar hur du kan stĂ€lla in Feedburner för att fĂ„ analyser om dina prenumeranter.

Hur man gör klibbiga inlĂ€gg i WordPress – WordPress har en funktion för att skapa klibbiga inlĂ€gg, men mĂ„nga nybörjare vet inte hur man anvĂ€nder det. Denna enkla instruktionsguide visar hur du skapar klibbiga inlĂ€gg i WordPress.

WordPress Tutorials och tricks pÄ WPBeginner

Listan med artiklar nedan Àr de som presenterades pÄ WPBeginner 2010 som vi tycker Àr ett mÄste.

Most Wanted Twitter Hacks and Plugins for WordPress – Har de mest efterfrĂ„gade Twitter-hacks och plugins för WordPress.

SĂ„ hĂ€r lĂ€gger du till Twitter @anywhere i WordPress – Mycket detaljerad skrivning om hur man anvĂ€nder Twitter Anywhere-plattformen i WordPress.

Mega Collection of Social Media Icons for WordPress Bloggers – Den hĂ€r presentationen har nĂ„gra av de bĂ€sta GRATIS ikonerna för sociala medier som designers och WordPress-bloggare kan anvĂ€nda.

SĂ„ hĂ€r lĂ€gger du till anpassade Dashboard-widgets i WordPress – LĂ€gga till Dashboard-widgets Ă€r en vanlig trend som vi ser hos WordPress-designers. Det Ă€r nĂ„got som folk ska göra för att lĂ€gga till kontaktinformation för utvecklare och sĂ„dant. Denna handledning visar hur du kan göra just det.

Hur infogar jag annonser i ditt WordPress-inlĂ€ggsinnehĂ„ll – Har du nĂ„gonsin undrat hur mĂ€nniskor visar annonser efter första eller andra stycket i sitt inlĂ€gg? Det hĂ€r tricket visar dig hur du kan göra detsamma pĂ„ din WordPress-webbplats.

Hur man skriver om gĂ€stförfattarnamn i WordPress med anpassade fĂ€lt – Detta extremt anvĂ€ndbara trick Ă€r mycket anvĂ€ndbart för bloggar som har engĂ„ngsgĂ€staffischer.

Ett automatiserat sĂ€tt att ta webbskĂ€rmbilder pĂ„ WordPress – Som utvecklare eller till och med som bloggare kanske du vill visa externa webbplatsbilder pĂ„ din webbplats. Den hĂ€r artikeln visar hur du kan anvĂ€nda ett WordPress-plugin för att fĂ„ skĂ€rmdumpar med levande webbplatser som inte Ă€r mĂ€rkta.

SĂ„ hĂ€r hanterar du dina annonser med OIO Publisher – Det hĂ€r Ă€r en plugin-översikt över ett kommersiellt plugin som kallas OIO Publisher och vi anvĂ€nder pĂ„ vĂ„r webbplats. Detta Ă€r en av de bĂ€ttre plugin-programmen för annonshantering hittills.

Hur visar jag villkorliga taggar för sid- / inlĂ€ggsnavigering i WordPress – Har du nĂ„gonsin besökt en webbplats dĂ€r de har utformningen för inlĂ€ggnavigeringslĂ€nkar, men det finns inga lĂ€nkar dĂ€r? Det ser ganska ful ut och det Ă€r distraherande för anvĂ€ndaren. Den hĂ€r artikeln berĂ€ttar hur du kan lĂ€gga till en villkorlig tagg för inlĂ€gg / sidnavigeringslĂ€nkar för att sĂ€kerstĂ€lla den bĂ€sta utformningen av din bloggdesign.

SĂ„ hĂ€r lĂ€gger du till Facebook Like-knappen i WordPress – Ända sedan vi lade till Facebook Like-knappen har det gjort Facebook till den nĂ€st högsta kĂ€llan till trafik till vĂ„r webbplats. Denna handledning visar hur du ocksĂ„ kan lĂ€gga till FB-liknande-knappen.

SĂ„ hĂ€r anvĂ€nder du anpassade inlĂ€ggstyper i WordPress 3.0 – Den hĂ€r artikeln innehĂ„ller en video och en transkriptionshandledning som visar hur du lĂ€gger till och anvĂ€nder anpassade inlĂ€ggstyper (innehĂ„ll) i WordPress.

25+ extremt anvĂ€ndbara tricks för WordPress-funktionsfilen – I din WordPress-temamapp finns den mest kraftfulla temafilen som kallas functions.php. Som namnet antyder lĂ€gger den hĂ€r filen till unika funktioner i din WordPress-installation. Den hĂ€r artikeln visar nĂ„gra av de mest anvĂ€ndbara knep för funktionsfilen.

Hur skapar jag en separat sidmall för WordPress-blogginlĂ€gg – AnvĂ€nder du WordPress som ett CMS med en anpassad hemsida och vill du ha en separat bloggsida? Den hĂ€r artikeln Ă€r bara för dig eftersom den visar hur du kan anvĂ€nda sidmallar för att skapa en separat sida för blogginlĂ€gg.

AnvĂ€ndbara WordPress-konfigurationstricks som du kanske inte vet – Om functions.php Ă€r den mest kraftfulla filen med WordPress-teman, sĂ„ Ă€r wp-config.php den mest kraftfulla filen i hela WordPress-installationen. Den hĂ€r artikeln visar nĂ„gra av de anvĂ€ndbara knep för den hĂ€r filen.

Hur WordPress-plugin pĂ„verkar webbplatsens laddningstid – Även om plugins Ă€r bra, lĂ€gger vissa till ytterligare saker pĂ„ din webbplats som gör att den laddas lĂ„ngsamt. Denna ledare gĂ„r i detalj om hur du anvĂ€nder alla plugins du vill ha medan du Ă€ndĂ„ hĂ„ller laddningstiden pĂ„ ett minimum.

SĂ„ hĂ€r installerar och installerar du W3 Total Cache för nybörjare – Detta Ă€r den absolut kraftfullaste cachepluggen för WordPress och varje WordPress-webbplats borde anvĂ€nda den. Den hĂ€r artikeln Ă€r en steg-för-steg-guide för hur du installerar och installerar detta kraftpaket-plugin som anvĂ€nds pĂ„ toppwebbplatser som Mashable och andra.

Hur man utformar varje WordPress-inlĂ€gg annorlunda – Vill du utforma varje inlĂ€gg pĂ„ olika sĂ€tt, kanske baserat pĂ„ kategori, eller baserat pĂ„ författare, eller antal kommentarer? Den hĂ€r artikeln visar pĂ„ olika sĂ€tt att utforma dina inlĂ€gg pĂ„ WordPress.

Skapa en anpassad mĂ„lsida i WordPress med Impact Plugin – AnvĂ€nder du WordPress som en plattform för att köra dina affiliate-marknadsföringskampanjer? Well Impact Page Builder lĂ„ter dig skapa anpassade mĂ„lsidor inom WordPress. Kolla in den hĂ€r guiden om hur du anvĂ€nder detta kommersiella plugin.

Gör din WordPress-mobilvĂ€nlig med WPTouch Pro – I den hĂ€r nya tekniska eran dĂ€r mobiltrafiken ökar bör alla övervĂ€ga att skapa en mobilversion av sin webbplats. WP Touch PRO, ett WordPress-plugin, gör det enkelt för alla. Se den hĂ€r artikeln för de alternativ som plugin-programmet har att erbjuda.

Vad, varför och hur man gör av WordPress-postformat i WordPress 3.1 – WordPress kommer snart med en ny version 3.1. Den hĂ€r nya funktionen lĂ€gger till ytterligare ett lager av WordPress-inlĂ€gg. VĂ„r artikel visar exakt hur du kommer att kunna anvĂ€nda den hĂ€r nya funktionen.

Hur man bĂ€ddar in faktiska tweets i dina WordPress-blogginlĂ€gg – Vi ser en ökning av bloggare som citerar tweets, men de flesta gĂ„r ur deras sĂ€tt och spenderar alldeles för mycket tid pĂ„ att göra det. Den hĂ€r artikeln visar det enklaste och bĂ€sta sĂ€ttet att citera tweets.

Hur förfaller inlĂ€gg eller delvis inlĂ€ggsinnehĂ„ll pĂ„ WordPress – Det finns alltid tillfĂ€llen nĂ€r du kör en tidskĂ€nslig affĂ€r pĂ„ din webbplats som du vill upphöra att gĂ€lla. Ofta lever dessa inlĂ€gg i en kategori som nyheter eller tĂ€vlingar, men det finns tillfĂ€llen dĂ„ du inte vill ha det. Vad hĂ€nder om det fanns ett sĂ€tt att bli av med inlĂ€gget helt? Vad sĂ€gs om att bara bli av med en del av inlĂ€ggets innehĂ„ll? Den hĂ€r artikeln kommer att dela tvĂ„ plugins som lĂ„ter dig upphöra med inlĂ€gg eller delvis inlĂ€ggsinnehĂ„ll i WordPress.

SĂ„ hĂ€r installerar och installerar du WordPress SEO Plugin av Yoast – WordPress SEO Plugin Ă€r den absolut mest kompletta och kraftfullaste SEO-plugin som gjorts för WordPress hittills. Den hĂ€r artikeln visar hur du installerar och konfigurerar WordPress SEO Plugin av Yoast och anvĂ€nder alla fantastiska funktioner som kommer inbyggda.

Hur man skapar fullstĂ€ndiga WordPress-sĂ€kerhetskopior med BackupBuddy – En detaljerad översikt över hur man anvĂ€nder Backup Buddy WordPress-plugin för att skapa sĂ€kerhetskopior av din WordPress-webbplats.

SĂ„ hĂ€r lĂ€gger du till anpassat innehĂ„ll och helt manipulerar dina RSS-flöden – En vĂ€ldigt cool artikel som visar hur du lĂ€gger till anpassat innehĂ„ll till dina RSS-flöden.

WordPress-tricks och handledning pÄ andra hÀftiga webbplatser

Utöka WordPress med anpassade fĂ€lt – En fantastisk redaktionell som visar hur du kan utöka kraften i WordPress genom att anvĂ€nda anpassade fĂ€lt pĂ„ mĂ„nga olika sĂ€tt.

SĂ„ hĂ€r visar du WordPress-sidofĂ€ltet pĂ„ andra webbplatser (icke-WP) – Ett vĂ€ldigt coolt trick som lĂ„ter dig ta ditt WordPress-sidofĂ€lt pĂ„ andra webbplatser som inte Ă€r WP.

Början pĂ„ WordPress-utveckling – En titt pĂ„ vanliga funktioner – Den hĂ€r artikeln visar nĂ„gra av de vanliga funktionerna som alla borde veta om de vill utveckla för WordPress.

SĂ„ hĂ€r anpassar du WordPress Admin Area – Mycket cool artikel som visar hur du kan anpassa WordPress-backend för dina kunder.

Showcase of Blogs with Unique Post Designs – StrĂ„lande showcase för bloggar med unika blogginlĂ€ggsdesigner.

SĂ„ hĂ€r stĂ€ller du in webbadresser som meningar i WordPress – Ryan Imel visar hĂ€r ett vĂ€ldigt coolt sĂ€tt att skapa WordPress-webbadresser som meningar.

Affiliate Links och SEO i WordPress – Mycket bra redaktionellt som tĂ€cker hur affiliate-lĂ€nkar i WordPress kan pĂ„verka din SEO och hur du ska hantera det.

7 anledningar till felaktiga plugins (och deras korrigeringar) – Ofta kan du ha plugins som inte fungerar. Den hĂ€r artikeln av Yoast tĂ€cker nĂ„gra av de grundlĂ€ggande korrigeringarna.

En introduktion till Split Testing i WordPress – En vĂ€ldigt cool guide som visar grunderna för Split Testing Designs i WordPress.

WordPress-mallhierarki Villkorliga uttalanden – En fantastisk guide som visar mallhierarkin för varje WordPress-mallfil.

Arbeta med WordPress Shortcodes – Intressant lĂ€sning för alla nya designer eller utvecklare som vill lĂ€ra sig lite mer om WordPress-kortkoder.

Anpassad inloggning / Registrera / lösenordskod – Mycket cool artikel som visar hur man skapar en separat sida med inloggning, registrering och glömt ett lösenordsfĂ€lt.

AnvĂ€nda YOURLs med WordPress – Otto har arbetat med det hĂ€r coola skriptet som heter YOURLs som lĂ„ter dig skapa din egen URL Shortner. HĂ€r Ă€r en artikel dĂ€r han visar hur du kan anvĂ€nda den med WordPress.

Presentationer av Syed

Syed Balkhi, grundare av WPBeginner har hÄllit nÄgra presentationer i Är pÄ WordCamps. Nedan följer nÄgra av de som du kan hitta till hjÀlp.

Vi hoppades att du gillade vĂ„r “Best of Best WordPress Tutorials of 2010” -samlingen. Vi kommer att lĂ€gga ut mer sammanstĂ€llning för bĂ€sta gratis teman 2010 och bĂ€sta kommersiella teman 2010. HĂ„ll dig uppdaterad och njut av lĂ€sningen.