Den avgörande anledningen till att du skulle vara klok att skaffa AppleCare + till din MacBook Pro

Den avgörande anledningen till att du skulle vara klok att skaffa AppleCare + till din MacBook Pro

Om du planerar att köpa en helt ny MacBook Pro-bÀrbar dator nÀr som helst, speciellt den fulladdade $ 6 699-konfigurationen, rekommenderas du av hjÀrtat att fÄ den utökade AppleCare + -tÀckningen för hÄrdvarureparation, och hÀr Àr varför.

Se upp för lÄg reparationsförmÄga

Ett ord: löjligt lÄg reparationsförmÄga.

BÀrbara datorer blir allt tunnare och nÄgot fick sÄ smÄningom ge efter

Om du inte visste Àr reparationsförmÄgan inte högt pÄ Apples prioriteringslista. Bra att vi har iFixit det för att ringa Apple pÄ det. Efter att ha sönder den tidigare generationens 13- och 15-tums MacBook Pro hittade iFixit-reparationsguiderna en massa icke-avtagbara komponenter.

De gav maskinen ett reparationsresultat pÄ 1 av 10, varav tio Àr de enklaste att reparera.

NÀstan allt löds pÄ logikkortet. Om din SSD gÄr sönder mÄste du byta ut hela logikkortet. Om processorn misslyckas Àr det inte nödvÀndigt att byta ut moderkortet. Den underbara Retina-skÀrmen med True Tone-teknik? Du kommer inte att kunna betjÀna det sjÀlv eftersom det Àr fÀst i maskinens lock.

Du fĂ„r idĂ©n – DIY-reparationer av MacBook Pros Ă€r praktiskt taget omöjliga.

Om logikkortet sjĂ€lv biter i dammet, tittar du pĂ„ en dyr reparation. Och medan den uppdaterade Pro levereras med ett tredje generationens tangentbord som Apple sĂ€ger Ă€r “förbĂ€ttrat” ​​och optimerat för “tystare skrivning”, kommer vi ihĂ„g skrĂ€ckhistorier om folk som fick sadlade med stora reparationsrĂ€kningar över den misslyckade fjĂ€rilstangentbordsmekanismen eftersom de inte gjorde det. har inte AppleCare +.

GÄ in i AppleCare. Eller Àr det AppleCare +?

Alla Apple-produkter har ett Ärs reparationstÀckning för hÄrdvara.

För att utöka din tÀckning ytterligare kan du köpa tvÄ typer av utökat garanti för din bÀrbara dator: AppleCare Protection Plan eller AppleCare +.

AppleCare Protection Plan förlÀnger 1 Ärs garanti för Mac-datorer till tre Är. Den kan köpas nÀr som helst inom det första Äret frÄn och med datumet för Mac-köpet.

AppleCare + ger dig tre Ärs reparation av hÄrdvara för din Mac men lÀgger till upp till tvÄ incidenter av oavsiktlig skadetÀckning, var och en med serviceavgift.

AppleCare + -planen för 13- och 15-tums MacBook Pro Àr prissatt till 379 dollar.

Du kan lÀgga till den i din kundvagn under kassan nÀr du köper en helt ny Mac-bÀrbar dator eller köpa den i webbutiken inom 60 dagar efter köpet.

AppleCare + för MacBook Pro-familjen ger dig ocksÄ tre Ärs reparation av hÄrdvara som standard AppleCare Protection Plan, men lÀgger till upp till tvÄ incidenter av oavsiktlig skadetÀckning, var och en mot en serviceavgift.

LÀgg till tillÀmplig skatt ovanpÄ dessa priser.

Gör matte

Sebastien redogjorde redan för varför att fÄ AppleCare + för Apple Watch och iPhone kanske inte Àr den smartaste idén, men MacBook Pro Àr annorlunda pÄ grund av, som sagt, dess extremt dÄliga reparationsförmÄga och relativt höga pris.

LÄt oss sÀga att skÀrmen slutar fungera under ditt andra ÀgarÄr. Med AppleCare + tittar du pÄ planens första kostnad (379 dollar) och den oavsiktliga avgiften pÄ 99 $, vilket resulterar i den totala kostnaden för 478 $ för att fÄ skÀrmen ersatt av Apple.

Det hÀr Àr inte det mest överkomliga priset för att byta ut en bÀrbar dator, men det Àr inte heller det dyraste. Glöm inte att du fÄr en Àkta del, som mÄste redogöra för nÄgot, och du har fortfarande en ny incident av oavsiktlig skada kvar.

LÄt oss nu lÄtsas att du skickar maskinen som flyger pÄ golvet efter att ha snubblat över nÀtsladden nÄgra mÄnader efter att du har servat skÀrmen. Kanske bröt nÄgot inuti och det slÄs inte pÄ eller kanske fastnar nÄgra tangenter pÄ det problematiska tangentbordet.

Dyra skador som det skulle sÀkert krÀva ett byte av logikkortet utanför garantin eller hela den övre enheten som innehÄller tangentbordet, vilket inte blir billigt. Vid den hÀr tiden, utan AppleCare +, kan du lika gÀrna köpa en ny bÀrbar dator.

Om inget gĂ„r sönder under den förlĂ€ngda AppleCare + -tĂ€ckningsperioden gav du Apple 379 dollar extra för ingenting. Återigen, betalar du inte ocksĂ„ din bilförsĂ€kring, sjukförsĂ€kring, hemförsĂ€kring och alla sĂ„dana andra försĂ€kringar du tror att du behöver?

Slutsats: AppleCare + Àr försÀkring för olyckor, och pojkar hÀnder olyckor nÀr du minst förvÀntar dig dem. Med tanke pÄ det (relativt) höga priset och dÄliga reparationsförmÄgan hos Apples pro-bÀrbara dator rekommenderas det att du hÀmtar AppleCare +.

Packar upp den

Har det nÄgon mening för dig, pojkar och flickor? Har du nÄgonsin köpt AppleCare Protection Plan eller AppleCare + för nÄgon av dina enheter? Om sÄ Àr fallet, för vilka?

Erbjuder AppleCare + bra valuta för pengarna, tror du?

Gör klockan med dina tankar, observationer och AppleCare-matematik nere i kommentarerna.