Den första betaversionen av iOS 12.1 ger eSIM-stöd, hÀr fungerar det

iPhone dual SIM benefits

Stöd för den elektroniska SIM-standarden (eSIM) har avslöjats frÄn den första utvecklarversionen av iOS 12 som slÀpptes till Apples registrerade utvecklare för Ätta dagar sedan.

Som första fick syn pĂ„ av Jeff Benjamin över pĂ„ 9to5Mac, Apple noterade i ett supportdokument som stöd för eSIM kommer till nya iPhone XS och iPhone XS Max “med en uppdatering till iOS 12 som kommer senare i Ă„r.”

Stöd för iPhone-dubbla SIM-kort krÀver iOS 12.1

I iOS 12.1 beta 1 finns det nu ett helt nytt alternativ InstĂ€llningar → Mobil → LĂ€gg till mobilplan för att lĂ€gga till en transportör. DĂ€rifrĂ„n kommer du att skanna en QR-kod frĂ„n den valda operatören för att börja anvĂ€nda sina datatjĂ€nster utan att ta ut ditt primĂ€ra SIM-kort.

Du kan ocksÄ ange detaljer manuellt om QR-kod inte Àr ett alternativ. De nödvÀndiga detaljerna inkluderar SM-DP + -adress, aktiveringskod och en valfri bekrÀftelsekod. Medan du kan lagra mer Àn en eSIM i din telefon, men du kan bara anvÀnda en i taget.

HANDLEDNING: SÄ hÀr stÀller du in och anvÀnder dual-SIM pÄ iPhone XS & Max

Även om eSIM-funktionalitet Ă€r aktiv i beta fungerar den inte ordentligt eftersom trĂ„dlösa operatörer Ă€nnu inte har kunnat aktivera den i slutet. Stora amerikanska operatörer kommer att aktivera stöd för eSIM pĂ„ de nya iPhonerna senare i höst.

Som vi noterade tidigare Àr de nya telefonerna de första iPhonerna med dubbelt SIM-stöd: en linje Àr ditt primÀra nano-SIM (som med andra iPhones) medan en andra linje stöds genom ett inbyggt eSIM-chip (krÀver inte ett fysiskt SIM-kort).

Stöd för iPhone med dubbla SIM-kort inkluderar att du stÀller in en rad som din primÀra linje

Med Dual-SIM-stöd kan du anvÀnda tvÄ mobilplaner pÄ samma telefon, vilket Àr anvÀndbart för vÀrldsresenÀrer. iOS 12 visar pÄ samtalsskÀrmen linjen genom vilken ett samtal kommer. iMessage och FaceTime pÄ iOS 12.1 innehÄller nya instÀllningar för att definiera vilken av de tvÄ raderna som ska anvÀndas med dem.

Stöd för iPhone med dubbla SIM-kort innehÄller praktiska anpassade etiketter under hela upplevelsen

”Linjeprioritet kommer att kunna faststĂ€llas per kontaktbasis och du kan stĂ€lla in att iOS automatiskt anvĂ€nder det senaste numret som anvĂ€nds i kommunikation med en viss kontakt. Kontakterna mĂ„ste omfördelas om ett SIM-kort tas bort eller inte lĂ€ngre har service ”, tillades rapporten.

För att anvÀnda tvÄ olika planer mÄste din iPhone vara upplÄst. Annars mÄste bÄda planerna vara frÄn samma operatör. Om en CDMA-operatör tillhandahÄller det första SIM-kortet stöder inte ett andra SIM-kort CDMA.

Stöd för iPhone-dubbla SIM-kort i Kina krÀver en speciell Kina-exklusiv iPhone XS-modell

I Kina sÀljer Apple en specialversion av iPhone XS med dubbla SIM-kort och iPhone XS Max som har ett speciellt SIM-fack som rymmer tvÄ nano-SIM-kort (ett pÄ varje sida) eftersom eSIM Ànnu inte stöds i lÀnet.

Andra iOS 12.1-resultat inkluderar Group FaceTime, Memoji-synkronisering, liggande Face ID och mer, inklusive strÀngar som pekar pÄ en kommande iPhone X-liknande redesign för iPad Pro.

Ser du fram emot att prova dubbla SIM-funktioner pÄ dessa nya telefoner?

LĂ„t oss veta i kommentarerna!