Denna app lÄter dig snabbt vÀxla mellan mörkt lÀge och ljuslÀge pÄ macOS

Denna app lÄter dig snabbt vÀxla mellan mörkt lÀge och ljuslÀge pÄ macOS

Dark Mode Àr en av de mest publicerade funktionerna i macOS Mojave. TyvÀrr har den en mindre brist som kan göra den oanvÀndbar för vissa anvÀndare. Tack och lov finns det en ny app frÄn tredje part, NightOwl, det tar bort detta hinder.

Med mörkt lÀge kan du justera mycket av det du ser pÄ din Mac-skÀrm till en mörkare nyans, inklusive inbyggda appar och tredjepartsappar frÄn de utvecklare som vÀljer att anta det. Det nya lÀget kom tillsammans med tvÄ dynamiska bakgrundsbilder som Àndrar utseendet, beroende pÄ tid pÄ dagen.

TyvÀrr Àr mörkt lÀge inte knutet till de nya bakgrundsbilderna och Àndras dÀrför inte baserat pÄ tid pÄ dagen. IstÀllet mÄste du manuellt vÀxla mellan att anvÀnda ljus och mörkt lÀge i den allmÀnna rutan under SysteminstÀllningar.

NightOwl automatiserar denna process.

Den lilla, lÀtta appen finns i din Mac-menyrad. Du kan vÀxla mellan mörkt och ljuslÀge utan att behöva gÄ in i dina systeminstÀllningar. Du kan stÀlla in de tider du vill att din Macs ljus- och mörkerlÀge ska trÀda i kraft. Du kan ocksÄ justera den automatiskt vid soluppgÄng och solnedgÄng pÄ din plats.

NightOwl Ă€r gratis att ladda ner, Ă€ven om det anvĂ€nder Google Analytics för att samla in statistik. Lyckligtvis kan du vĂ€lja bort spĂ„rningen genom att avmarkera “Skicka statistik” i avsnittet InstĂ€llningar i appen.

Förhoppningsvis övervÀger Apple att implementera en NightOwl-liknande funktion i en framtida version av macOS. Fram till dess finns det en lösning.

Du kan ladda ner NightOwl genom utvecklarens webbplats.

Gillar du macOS nya mörka lÀge? Kommer du att anvÀnda NightOwl? LÄt oss veta nedan.