Det mÀrkliga fallet med Apples krympande Sport Loop-band

Det mÀrkliga fallet med Apples krympande Sport Loop-band

NÄgot mÀrkligt verkar ha hÀnt med första partiets Sport Loop-bandstil för Apple Watch eftersom de coola remmarna har blivit mycket kortare det senaste Äret.

Apples Sport Loop-rem med krok och ögla lanserades 2017 tillsammans med Apple Watch Series 3.

Den hÀr sÀsongen levereras Nike + -utgÄvan av nya Apple Watch Series 4 med en reflekterande version av Sport Loop-bandet som inte bara ser cool ut utan ökar synligheten för nattlöpare.

Det Àr ocksÄ kortare Àn förra Ärets Sport Loop.

Krympande Sport Loop-bandet

Det upptÀcktes först av Edwin, en av lÀsarna av den hollÀndska Apple-fokuserade bloggen iCulture, som brukade ha en Apple Watch med ett Sport Loop-band. Omedelbart efter uppgradering till en serie 4-modell upptÀckte han att bandet som följde med enheten inte skulle passa hans handled.

Han nÄdde ut flera gÄnger till Apple Support för att fÄ veta att storleken har varit densamma. I sjÀlva verket anges i Apples specifikationer att det nya Sport Loop-bandet fortfarande passar 145-220 mm handled (mÀtningen berÀttar vilken diameter handleder bandet passar). Men dess faktiska lÀngd Àr nu mycket kortare vid 23-24 cm istÀllet för de vanliga 26 cm.

Medan Apple gjorde Series 4-fodralet lite större vid 44 mm (mĂ€tningen anger fallets höjd), förklarar inte skillnaden pĂ„ tvĂ„ millimeter varför banden – och bara Sport Loop – har blivit nĂ„gra centimeter kortare .

Bilden ovan visar en vit Sport Loop, ett par vanliga serie 3-band och ett lÀngre Sport Loop-band som kan köpas separat (mer om det senare).

Alla Àr för 42mm och 44mm klockor.

Sport Loop-bandet brukade vara 26 centimeter lÄngt, men inte lÀngre.

Vad sÀgs om stora urbenade typer?

Även om det inte Ă€r sĂ„ stort, mĂ„ste du veta att Sport Loop-bandet som levereras med Apple Watch Series 4 Ă€r kortare, vilket kan orsaka problem för personer med stora handleder.

Om du köpte en serie 4 med ett Sport Loop-band som inte passar din handled kan du fĂ„ en lĂ€ngre version av remmen separat frĂ„n Apple. Priset Ă€r $ 49 och Ă€r listat som passande 170–245 mm handleder mot 145–220 mm handleder för den vanliga upplagan.

TyvÀrr sitter du fast med en fÀrg eftersom den stora versionen endast finns i svart. Apple har ocksÄ Ànnu lÀngre band för 160-245mm-handlederna sÄ att ditt nÀsta alternativ innebÀr att du fÄr ett extra stort fluorelastomer-sportrem som ocksÄ Àr finns endast i svart.

Prenumerera pÄ iDownloadBlog pÄ YouTube

Som iCulture pÄpekar har du dock viss flexibilitet med fluorelastomer Sport Loop-bandet eftersom det levereras i tre delar, en med stift och tvÄ med hÄlen (de med hÄlen Àr olika lÀngder för att rymma de flesta handledsstorlekarna).

Din kommentar

Har du mÀrkt sjÀlv att 2018 Ärs Sport Loop-rem Àr kortare? Och om sÄ Àr fallet, skulle du sÀga att detta Àr ett klassiskt fall av Apple nickel-och-diming sina lojala kunder?

Att göra remmen kortare sparar nÄgra cent nÀr det gÀller materialkostnader. Multiplicerat med miljoner och miljoner Apple Watch-försÀljningar kan det lÀgga upp ganska snabbt till betydande besparingar.

Det mÀrkliga fallet med det krympande Sport Loop-bandet pÄminner mig om ett liknande exempel för inte sÄ lÀnge sedan nÀr Apple slutade inkludera förlÀngningskabeln för MacBook Pro-bÀrbara datorn som standard (och inte fÄ mig igÄng pÄ utjÀmnade priser pÄ Apples uppdaterade Magiska tillbehör).

Uttryck din Ă„sikt i kommentarerna nedan.