Det svarta, vita och grÄa av tvÀrbindning, omplacering och mediarÀttigheter

Det svarta, vita och grÄa av tvÀrbindning, omplacering och mediarÀttigheter

Under de senaste dagarna har WPBeginner-teamet varit i New York City pÄ Blog World Expo East. Medan vi Àr hÀr har vi nöjet att kunna dela intressanta sessioner med dig som den hÀr panelen, presenterad av Randy Adler, Christopher Prince Boucher, Jessica Kantor och Bob Knorpp.

OnlineinnehÄll tÀvlar med traditionella tryckta medier varje dag. Men till skillnad frÄn tryckta medier Àr onlineinnehÄll ett utrymme dÀr upphovsrÀttsreglerna Àr suddiga. InnehÄllsdelning Àr enorm pÄ bloggar och sÄ mycket mindre i traditionella medier, vilket gör det sÀrskilt svÄrt för stora nyhetsjÀttar att göra omvandlingen frÄn tryck till blogg utan nÄgra vÀxande smÀrtor.

Faktum Àr att mÀnniskor kommer att hitta och dela din information. Om du inte tillÄter dem att, genom att tillhandahÄlla vÀgar för dem att interagera med dig och fÄ ditt tillstÄnd för delning, kommer de antingen att stjÀla ditt innehÄll eller torrent det. TyvÀrr belastar den juridiska vÀrlden upphovsrÀttsinnehavaren att skydda och polisera deras upphovsrÀtt, sÄ om upphovsrÀttsintrÄng hÀnder men du inte vet vem eller hur du har ganska mycket tur.

UpphovsrÀtt Àr mer teoretisk Àn juridisk. UpphovsrÀttsinnehavaren Àr riddaren i lysande rustning för deras försvarslösa upphovsrÀtt, men det finns inget lagligt mandat att du skyddar din upphovsrÀtt. Du kan tillÄta intrÄng eller polisera det, men det bÀsta alternativet i panelens Äsikt Àr att tillÄta anvÀndare att dela utan risk för intrÄng. Genom att tillhandahÄlla sÀkra delningsalternativ tillÄter du interaktion utan intrÄng.

Men hur Àr det med upphovsrÀttsliga konsekvenser för innehÄllsaggregat? NÀr du delar nÄgon annans innehÄll pÄ din blogg kan du antingen analysera de första raderna i personens innehÄll innan du lÀnkar eller sÄ kan du kort sammanfatta varför du tycker att personen ska lÀsa innehÄllet innan han lÀnkar. FrÄga sedan innehÄllsskaparen innan du publicerar innan du lÀgger upp och be dem skriftligen (e-post fungerar bra för detta) om tillÄtelse att skriva. Detta Àr ett steg som mÄnga hoppar över, men om din blogg nÄgonsin tas bort för intrÄng kan det hÀr vara det enda sÀttet för dig att bevisa att du har tillstÄnd att anvÀnda den personens innehÄll. Det hÀr Àr en tidskrÀvande process, sÄ om du har en kÀlla som du ofta lÀnkar till, kontakta dem och be om blanketttillstÄnd för att lÀgga om.

NÀr det gÀller bilder Àr det bÀsta alternativet att ta sig tid att hitta och anvÀnda egna bilder. Detta undviker eventuella upphovsrÀttsintrÄng och det gör att du kan lÀgga upp riktigt originalt bildinnehÄll. Om du gÄr den hÀr vÀgen rÀcker det med en upphovsrÀttssymbol, ditt för- och efternamn och Äret som bilden togs vattenstÀmplad lÀngs fotens botten för att du senare ska göra ansprÄk pÄ upphovsrÀtt om nÄgon stjÀl din bild.

Om du inte skapar eller inte kan skapa dina egna bilder Àr det ett annat sÀtt att kontakta Àgaren att undvika upphovsrÀttsfrÄgor senare. LÀnk alltid till och tillskriv författaren med varje bild. Detta undviker eventuella problem senare. Om du inte gör det (eller gör det men inte registrerar samtycke) öppnas möjligheten för problem senare.

Sponsorer

Standardtema Ă€r erkĂ€nt som ett av de 8 bĂ€sta premium-WordPress-teman av Mashable, TheNextWeb kallade det det slickaste WordPress-temat nĂ„gonsin, och det nominerades ocksĂ„ till ett av de 25 bĂ€sta kommersiella WordPress-teman 2010 av WPBeginner. Med sin senaste uppdatering stöder Standard Theme nu helt inlĂ€ggsformat. FĂ„ 15% RABATT om du anvĂ€nder kupongen “WPBEGIN15”.

Köp SÀljannonser

BuySellAds Ă€r en enorm marknadsplats för att köpa / sĂ€lja reklamplatser pĂ„ din webbplats. Över 750 framgĂ„ngsrika bloggare anvĂ€nder dem för att driva sin online-annonsförsĂ€ljning. WPBeginner anvĂ€nder ocksĂ„ BSA för att underhĂ„lla vĂ„ra annonser. Det Ă€r ocksĂ„ en utmĂ€rkt plats för annonsörer. Över 1000 kvalitetsannonsörer anvĂ€nder BSA för att rikta in sig pĂ„ mĂ„lgrupper som Ă€r rĂ€tt för deras varumĂ€rke. Om du Ă€r intresserad, ansök om att vara pĂ„ deras marknadsplats nu.

OSTrÀning

Open Source Training lÀr mÀnniskor hur man anvÀnder Joomla, Drupal och WordPress.