DHS sÀger att det inte har nÄgon anledning att tvivla pÄ uttalanden frÄn Apple och Amazon om Big Hack

Hacking

En annan intressent har kommit fram för att diskontera Bloomberg Businessweaks kinesiska hackinghistoria. I ett sÀllsynt pressmeddelande pÄ lördag sÀger US Department of Homeland Security (DHS) att det inte har nÄgon anledning att tvivla pÄ uttalanden frÄn företag som Apple och Amazon om historien. Var detta gÄr hÀrifrÄn Àr nÄgons gissning.

Som vi noterade strax efter det intrÀffade publicerade Bloomberg den 4 oktober en berÀttelse om hur kinesiska hackare infiltrerade teknikförsörjningskedjan för upp till 30 företag genom att placera smÄ mikrochips pÄ serverns moderkort producerade av Supermicro. Enheterna, sÄ smÄ som spetsen pÄ en penna, var utformade för att Àndra maskinens operativsystem för att acceptera kodÀndringar, utan tvekan av mÀnniskor i Kina.

För sin rapportering litade Bloomberg pÄ intervjuer med namngivna regerings- och företagskÀllor. Dessa kontakter sade att den kinesiska spionringen upptÀcktes av den amerikanska regeringen och de företag som drabbades för Är sedan. Vidare fann Bloomberg inga direkta bevis för att företags- eller anvÀndardata stulits.

TyvÀrr för Bloomberg stöder ingen offentligt sin historia.

Strax efter att Bloomberg publicerats kom Apple ut och kallade det felaktigt. I ett kortfattat uttalande noterade Apple att Bloomberg hade kontaktat företaget “flera gĂ„nger med pĂ„stĂ„enden, ibland vaga och ibland utarbetade, om en pĂ„stĂ„dd sĂ€kerhetsincident.” Varje gĂ„ng slutförde företaget “rigorösa interna utredningar baserat pĂ„ deras förfrĂ„gningar” och “hittade absolut inga bevis som stöder nĂ„gon av dem.”

Dessutom hĂ€vdade Apple att det “upprepade gĂ„nger och konsekvent hade erbjudit faktiska svar, pĂ„ rekordet, och motbevisade praktiskt taget alla aspekter av Bloombergs berĂ€ttelse om Apple.”

För sin del sa Amazon att de inte var medvetna om nĂ„gon “kompromiss med försörjningskedjan, ett problem med skadliga marker eller hĂ„rdvaruĂ€ndringar.”

Supermicro, en av vĂ€rldens största moderkortleverantörer, var lika uppriktig och noterade: “Vi kĂ€nner inte till nĂ„gon utredning om detta Ă€mne.”

Lördagens uttalande frÄn DHS lyder:

Institutionen för inrikes sĂ€kerhet Ă€r medveten om medierapporterna om en kompromiss mellan teknikförsörjningskedjan. Precis som vĂ„ra partner i Storbritannien, National Cyber ​​Security Center, har vi för nĂ€rvarande ingen anledning att tvivla pĂ„ uttalandena frĂ„n de företag som nĂ€mns i berĂ€ttelsen. Informations- och kommunikationsteknikförsörjningskedjans sĂ€kerhet Ă€r kĂ€rnan i DHS: s cybersĂ€kerhetsuppdrag och vi Ă€r engagerade i sĂ€kerheten och integriteten hos den teknik som amerikaner och andra runt om i vĂ€rlden alltmer litar pĂ„. Bara den hĂ€r mĂ„naden – National Cybersecurity Awareness Month – lanserade vi flera initiativ frĂ„n den offentliga sektorn för att utveckla lĂ„ngsiktiga och lĂ„ngsiktiga lösningar för att hantera risker som de komplexa utmaningarna i alltmer globala leveranskedjor medför. Dessa initiativ kommer att bygga pĂ„ befintliga partnerskap med ett brett spektrum av teknikföretag för att stĂ€rka vĂ„r nations kollektiva cybersĂ€kerhets- och riskhanteringsinsatser.

Det hÀr Àr en konstig historia och en som blir Ànnu konstigare för dagen. NÀr fler grupper kommer fram för att diskontera Bloombergs ord, desto mer Àr jag benÀgen att tro att det kanske hÀnder nÄgot som inte bara skulle Äterspegla Apple utan Àven den amerikanska regeringen.

Vi fortsÀtter att följa den hÀr historien. Under tiden, vad tycker du? LÄt oss veta dina tankar i kommentarerna nedan.