DomÀnnamn vs webbhotell: Vad Àr skillnaden?

DomÀnnamn vs webbhotell: Vad Àr skillnaden?

Förvirrad av skillnaden mellan ett domÀnnamn och webbhotell?

Du behöver bĂ„da för att skapa en webbplats – ditt domĂ€nnamn Ă€r din webbplats permanenta adress pĂ„ Internet och ditt webbhotell Ă€r motorn som driver din webbplats.

I det hÀr inlÀgget kommer vi att förklara skillnaden mer detaljerat och ge dig nÄgra tips för att komma igÄng med bÄde domÀnnamn och webbhotell.

📚 InnehĂ„llsförteckning:

Vad Àr webbhotell?

Din webbplats bestÄr av ett antal filer, mappar och data. För att besökare ska kunna se din webbplats mÄste den informationen lÀggas pÄ en server () som besökare kan komma Ät. Det Àr dÀr webbhotell servrar spelar en roll. De lagrar dina webbplatsfiler för en liten avgift och ger besökare tillgÄng till den.

En webbserver liknar nÄgot pÄ en hemdator, men den Àr byggd speciellt för att lagra webbplatser. Den Àr alltid pÄ och ansluten till internet kontinuerligt.

.

Vad Àr ett domÀnnamn?

Ett domÀnnamn Àr adressen till din webbplats pÄ webben och hjÀlper besökare att hitta dig. Exempel pÄ domÀnnamn Àr Google.com, Yahoo.com, ThemeIsle.com.

DomÀnnamn gör det enkelt för anvÀndare att Äterkalla webbplatsens namn. Det Àr en av anledningarna till varför det Àr viktigt att vÀlja ett lÀmpligt namn för din webbplats.

För att Àga en domÀn mÄste du registrera den med en tjÀnst som kallas en domÀnregistrator.

Skillnaden mellan ett domÀnnamn och webbhotell

Även om domĂ€nnamn och webbhotell ofta köps tillsammans Ă€r de faktiskt tvĂ„ olika saker.

Huvudsakliga skillnader mellan domÀnnamn och webbhotell:

Webbhotell Àr dÀr dina webbplatsfiler lagras fysiskt, ett domÀnnamn Àr adressen till den lagringsplatsen. Du kan inte skapa en webbplats utan att först köpa ett domÀnnamn, men du kan ha ett domÀnnamn utan att skapa en webbplats.

Var fÄr man ett domÀnnamn och / eller vÀrd

Nu nÀr du vet skillnaden, lÄt oss prata om var du kan köpa bÄde domÀnnamn och webbhotell.

Det enklaste alternativet – köp domĂ€nnamn och webbhotell frĂ„n samma leverantör

En anledning till att mÀnniskor blir förvirrade mellan domÀnnamn och webbhotell Àr att de ofta erbjuds av samma tjÀnsteleverantör. Och det Àr bra praxis för:

Det Àr det enklaste tillvÀgagÄngssÀttet, sÀrskilt nÀr du precis har börjat online Du kan enkelt hantera domÀn och webbhotell frÄn samma leverantör nÀr din webbplats Àr igÄng Att ansluta domÀnnamnet till din vÀrdserver Àr lÀttare om det hanteras av samma företag

Bluehost Àr ett sÄdant företag som erbjuder en enda lösning för alla dina krav pÄ webbslangning. För ett speciellt introduktionserbjudande pÄ $ 2,59 / mÄn fÄr du en gratis domÀn i ett Är, gratis SSL-certifikat och WordPress-installation med ett klick.

Vissa mÀnniskor föredrar att hÄlla sitt domÀnnamnsregistrering och webbhotell Ätskilda. Detta kan bero pÄ:

Ingen avsikt att skapa en webbplats utan bara att reservera ett domÀnnamn Redan i besittning av domÀnnamn och behöver bara webbhotell HÄll uppfattningen att det kan vara lÀttare att flytta till ett nytt webbhotell nÀr du registrerar din domÀn hos en tredje part

Var man bara kan köpa ett domÀnnamn

Du kan köpa ett domÀnnamn frÄn en domÀnnamnsregistrator för sÄ lite som $ 10 och anvÀnda det med alla webbhotell. NÀr du har köpt och registrerat ett domÀnnamn Àr det ditt under registreringen (). Var noga med att förnya registreringen innan giltighetsperioden löper ut.

NÄgra av de bÀsta domÀnnamnsregistratorerna Àr:

Namecheap -med priser som börjar pĂ„ cirka $ 9 och mĂ„nga erbjudanden som erbjuds, lĂ€gger Namecheap till WhoIs-skydd gratis. Med en enkel och intuitiv domĂ€nhanteringspanel Ă€r det en av de mest betrodda Registrars.GoDaddy – dyrare med en “.com” -domĂ€n som börjar pĂ„ $ 18. Det lĂ„ter dig köpa domĂ€ner i bulk sĂ„vĂ€l som befintliga domĂ€ner. Hover – Ă€r en nyare spelare och fokuserar frĂ€mst pĂ„ att sĂ€lja domĂ€nnamn. Priser börjar pĂ„ $ 13, och de erbjuder e-postadresser med sina domĂ€nnamnGoogle Domains – rĂ€ttvisa priser och gratis tillĂ€gg som automatisk WhoIs-integritet.

DomÀnnamn vs webbhotell: Namecheap tillhandahÄller bÄda

NĂ€r du vĂ€ljer en registrator, kolla in deras tillĂ€ggstjĂ€nster som WhoIs sekretess-, support- och pĂ„minnelsetjĂ€nster innan du gör ditt val. Om du vĂ€ljer ett specifikt landstillĂ€gg som “.uk” eller “.ca” kan du behöva kontakta en registrator i det landet.

Var man bara kan köpa webbhotell

Numera finns det mÄnga vÀrdtjÀnstleverantörer som hyr ut serverutrymme för rimliga mÄnatliga / Ärliga prenumerationer. NÀr det gÀller delad hosting Àr nÄgra av de populÀra webbhotell:

Bluehost – priser som börjar sĂ„ lĂ„gt som $ 2,99 / mĂ„n. Du fĂ„r ocksĂ„ ett gratis domĂ€nnamn som en del av ditt köp. A2 Hosting – vĂ€rdplaner börjar pĂ„ mindre Ă€n $ 3 / mĂ„nad. I utbyte fĂ„r du 100 GB lagringsutrymme, obegrĂ€nsad bandbredd och gratis migrering av webbplatsen. Hostinger – till ett konkurrenskraftigt pris frĂ„n bara 0,99 USD per mĂ„nad, det har 100 GB bandbredd och 2 underdomĂ€ner. De högre planerna (som börjar pĂ„ mindre Ă€n $ 3 per mĂ„nad) lĂ€gger till en gratis domĂ€n, obegrĂ€nsad webbplats, e-post och bandbredd.

För fler alternativ kan du kolla in följande samlingar:

FÄ ditt domÀnnamn och webbhotell idag

DomÀnnamn och webbhotell Àr inte desamma. Du behöver dock bÄde skapa en webbplats och lÀgga upp den pÄ internet för besökare att komma Ät. För att sammanfatta:

Din webbhotell Àr den motor som driver din webbplats och lagrar dess filer. Ditt domÀnnamn Àr din webbplats permanenta adress pÄ Internet.

För det enklaste sÀttet att komma igÄng med bÄda kan du anvÀnda Bluehost. Bluehost Àr ett populÀrt webbhotell som ocksÄ lÄter dig köpa ett domÀnnamn (och till och med ger dig ett gratis domÀnnamn för ditt första Är).

För att komma igÄng kan du följa vÄr handledning om hur du skapar en WordPress-webbplats med Bluehost.

* Det hÀr inlÀgget innehÄller anslutningslÀnkar, vilket innebÀr att om du klickar pÄ en av produktlÀnkarna och sedan köper produkten fÄr vi en provision. Inga bekymmer men du kommer fortfarande att betala standardbeloppet sÄ det kostar inget frÄn din sida.