Doug Field lÀmnar Tesla och ÄtervÀnder till Apple för att arbeta med Project Titan

Doug Field lÀmnar Tesla och ÄtervÀnder till Apple för att arbeta med Project Titan

Doug Field, som en gĂ„ng arbetat som Apples vice president för Mac-hĂ„rdvara, Ă„tervĂ€nder till företaget efter en femĂ„rsperiod pĂ„ Tesla. Han kommer tillbaka för att arbeta med Apples helt hemlighetsfulla “Project Titan” bilinitiativ, enligt VĂ„gig eldklot.

I nyheter som nu bekrÀftats av Apple kommer Fields nya jobb att vara nÀra att arbeta nÀra projektledaren Bob Manfield om vad hans team gör. Sedan 2013 tjÀnstgjorde Field som Teslas vice verkstÀllande direktör. Han lÀmnade positionen i mars efter att ha övervakat produktionen av modell 3.

En gÄng antogs att Project Titan sÄ smÄningom skulle leda till lanseringen av en sÄ kallad iCar. Under senare Är verkade det dock som om Apple hade minskat sina förvÀntningar.

Med Apple och Tesla jockey-anstĂ€llda fram och tillbaka i flera Ă„r betyder inte en anstĂ€llning nödvĂ€ndigtvis sĂ„ mycket, Ă„tminstone pĂ„ ytan. ÄndĂ„, som Daring Fireball förklarar:

Men jag tycker att det Ă€r en intressant hyra, frĂ€mst för att det föreslĂ„r för mig att Apple fortfarande har ett intresse av att göra verkliga fordon, trots rapporter om att företaget har minskat projektet för att bara göra autonoma system för inkludering i fordon tillverkade av andra företag. Det ryktet gav mig egentligen ingen mening Ă€ndĂ„ – Apples modus operandi har alltid varit att göra hela widgeten. Apple tillverkar produkter, inte komponenter. FĂ€ltet som Ă„tervĂ€nder till Apple föreslĂ„r ocksĂ„ för mig att Titan-projektet under Mansfields ledning har Ă„terfĂ„tt sin fot efter sin ökĂ€nda steniga start.

Förhoppningsvis hör vi mer om Project Titan förr eller senare. Som det ser ut kan vi bara spekulera och hoppas pÄ nÄgot stort.

Tror du att denna anstÀllning representerar nÄgot viktigt? LÄt oss veta nedan.