Du kan inte längre uppdatera iTunes betalningsinformation på gamla iOS-, macOS- och tvOS-versioner

iTunes icon

En betalningssäkerhetsuppdatering som träder i kraft lördag den 30 juni 2018 kommer att förbjuda Apple-kunder som är i äldre versioner av iOS-, macOS-, tvOS- eller watchOS-programvaran från att uppdatera deras Apple ID-betalningsinformation som används för iTunes och App Stores.

Enligt en rådgivare utfärdad igår påverkar förändringen folk på mycket gamla versioner av Apples operativsystem som driver iPhone, iPad, Mac, Apple TV och Apple Watch-enheter.

Som ett resultat av denna säkerhetsuppdatering kommer kunder inte längre att kunna ändra sin betalningsinformation från enheter med följande versioner av Apples programvara:

Berörda kunder får inte ändra sin betalningsmetod direkt på sin enhet om de inte uppdaterar till den senaste versionen av systemprogramvaran.

HANDLEDNING: Så här ändrar du din Apple ID-faktureringsinformation

Enligt Apples e-post till kunder implementeras dessa √§ndringar f√∂r att forts√§tta att “s√§kerst√§lla att dina ekonomiska data skyddas n√§r du g√∂r ink√∂p p√• iTunes eller App Store.”

I en relaterad anmärkning implementerade Apple den 25 maj 2018 förändringar som hindrar Windows XP och Vista PC-kunder och ägare av första generationens Apple TV från att använda iTunes Store, göra nya inköp eller ladda ner tidigare köp.

För att göra inköp från iTunes Store och ladda ner tidigare köp bör PC-användare uppgradera till Windows 7 eller senare och använda den senaste tillgängliga versionen av iTunes för Windows som finns på apple.com/itunes/download eller i Microsoft Store.

Tankar?