Du kan nu lÀgga till musik i dina Instagram Stories

Du kan nu lÀgga till musik i dina Instagram Stories

Instagram pÄ torsdagen infördes en ny funktion som gör det möjligt för anvÀndare att enkelt lÀgga till musik i sina Instagram Stories. Facebook har licensavtal pÄ plats med stora skivbolag, sÄ vi pratar spÄr frÄn populÀra artister som Bruno Mars, Demi Lovato och Post Malone.

Funktionen fungerar via Sticker-menyn. Precis som med omröstningar och emoji, dra och slĂ€pp den nya musikklistermĂ€rken i din Instagram Story och vĂ€lj sedan lĂ„ten. Titeln och artisten kommer att visas i klistermĂ€rket, och du kan skrubba igenom spĂ„ret för att hitta den perfekta versen. AnvĂ€ndare kan till och med kunna vĂ€lja en lĂ„t och spela in en video för att matcha – liknande de olika lĂ€ppsynkroniseringsapparna som finns dĂ€r ute.

Dessutom meddelade Instagram idag att Stories-funktionen nu anvĂ€nds av mer Ă€n 400 miljoner anvĂ€ndare dagligen – nĂ€stan dubbelt sĂ„ mycket som Snapchat. Företaget har varit lite av en het strimma nyligen och tillkĂ€nnagav IGTV, gruppvideochatt och 1 miljard anvĂ€ndarmĂ€rken per mĂ„nad.

MusikklistermÀrket rullar ut idag för bÄde iOS och Android, men möjligheten att förvÀlja en lÄt och spela in en video Àr begrÀnsad till iOS vid lanseringen.

KĂ€lla: Instagram