Efter #WCEU 2016 – Varför WordCamp Europe var en av de största hĂ€ndelserna nĂ„gonsin

Efter #WCEU 2016 - Varför WordCamp Europe var en av de största hÀndelserna nÄgonsin

Det verkar som igÄr nÀr ThemeIsle började prata om att gÄ till WordCamp Europe i Är, och nu Àr det redan över. Wow! Vi lÀmnade alla Wien med sÄ fantastiska minnen och fantastiska stunder som aldrig kommer att glömmas bort!

För en vecka sedan skrev vi förhandsgranskningar, och nu Àr det dags för slutsatser. SÄ varför var WCEU sÄ fantastiskt för oss?

För att vi inte bara deltog i evenemanget. Kommer du ihÄg smaragdt-tröjorna, spridda över hela arenan? Tja, vi hade pÄ dem ocksÄ för att vi var en del av besÀttningen som hjÀlpte organisationsteamet att göra WordCamp Europe oförglömlig. Med andra ord var vi glada att vara frivilliga och bidra sÄ mycket vi kunde.

Men lÄt oss ta det ett steg i taget:

Högtalarmiddag

Som en del av volontÀrteamet hade vi tillgÄng till högtalarmiddagen som Àgde rum natten innan WCEU startade. Festen hölls pÄ en vacker terrass, med mycket grönt och en riktigt trevlig atmosfÀr:

Högtalarmiddagen var kul! Det perfekta tillfÀllet för volontÀrerna, besÀttningen och talarna att trÀffas för samtal, utsökt mat, skratt och fantastiska historier.

NÀr vi anlÀnde fick vi vÀnner och hade roliga och intressanta samtal. Vi delade bordet med vÄra volontÀrer Isabelle, Peter, Shin och Melinda och trÀffade ocksÄ andra intressanta mÀnniskor.

SÄ vÄra första timmar i Wien förvandlades till glÀdje och kul. Och detta var bara början pÄ denna minnesvÀrda resa.

Samtalen

Om du Àr intresserad av WordPress, i vilken form eller form som helst, Àr WCEU verkligen platsen för dig att vara.

I Är sponsrades evenemanget av nÄgra fantastiska företag som gör WordPress sÄ populÀr och bra. WooCommerce, WPEngine, SiteGround, Bluehost, Jetpack, Plesk, Yoast, Pantheon, Sucuri, de var alla dÀr (och jag glömmer förmodligen nÄgra, förlÄt). Du kan hitta deras stÀllen i de stora salarna i MuseumsQuartier och Leopold Museum, och erbjuder nÄgra coola swag, som t-shirts, klistermÀrken, muggar, strumpor (strumpor?

Vissa var i salarna och andra stod pĂ„ scenen och delade med sig av sina kunskaper. Matt Mullenweg, Mike Little, Gabor Hojtsy, Joost de Valk, Helen Hou-Sandi, Andrew Nacin, Mario Peshev, Tomaz Zaman, Aaron Campbell kom med nĂ„gra av dessa samtal som fĂ„r tjugo minuter att verka som tvĂ„ – pedagogiska, inspirerande och underhĂ„llande .

HÀr Àr Matts fullstÀndiga Q & A-session:

VolontÀrupplevelsen

WordCamp startade officiellt pĂ„ fredag ​​morgon runt 9:00 för alla, men vi kom till MuseumsQuartier Ă€nnu tidigare – som en del av besĂ€ttningen.

SÄ vad betyder det att vara en del av besÀttningen? Det betyder att du kan gÄ överallt du vill, inte behöver vÀnta i kö för att fÄ nÄgot, ha tillgÄng till backstage, trÀffa högtalarna och WordPress: s kÀrnteam lÀttare (arrangörer, sponsorer etc). Jag förvÀntade mig inte ens detta, sÄ jag kÀnde mig mycket privilegierad och upptagen av hela upplevelsen.

Om du följde WCEuropes officiella Twitter-konto lÀste du förmodligen ocksÄ mina tweets i realtid, eftersom jag tÀckte sessionerna i Leopold Museum. Och det var fantastiskt att sitta dÀr pÄ första raden, med resten av WordCamp-familjen.

Mina kollegor var vid registreringsdisken, swagzonen, vid dörren, i det gröna rummet, sprang med mikrofonen och tog bilder till de officiella fotogallerierna. Du trÀffade förmodligen Cristi, Madalin, Rodica, Alexandra, Andrei, Marius och Marius dÀr nÄgonstans.

Ionut, Sabina och Karol var ocksÄ dÀr och njöt av evenemanget, sessionerna och stÀmman.

Att ha pÄ sig smaragdt-skjortorna sÀtter oss i centrum för allt. VolontÀrarbete lÄter dig se saker i perspektiv, verkligen förstÄ hur sÄdant fungerar och upptÀcka den andra sidan av medaljen. Vi kÀnde oss som om vi var dÀr, till grund för evenemanget, och vi tog bort allt vi kunde frÄn dessa upplevelser.

VolontÀrarbete kÀnns bra, men det ger dig ocksÄ mycket lite tid att göra nÄgot annat. Oavsett vilken tid du har anvÀnds för att Àta, ta snabba duschar och sova. Inte mycket tid att göra sightseeing eller njuta av den vackra staden som Wien Àr.

Sammanfattningsvis sÄ hÀr gick en vanlig WordCamp-dag för oss, volontÀrerna: vakna tidigt, umgÄs, göra ditt jobb, umgÄs, ta en paus, ÄtervÀnd till din roll och upprepa. Delta i sessionerna? Inte för mycket. Men vi lyckades ta nÄgra bilder med den stora plysch Wapuu bredvid huvudingÄngen till Halle E + G.

Hur alla tyckte om WCEU

Vi pratade om talare, volontÀrer och möten, men lÄt oss se hur deltagarna tyckte om evenemanget och vad som hÀnde i WordCamps hörn av sociala medier:

Tribe Meetups pÄ Leopold Museums galleri med @lxdraghici @ DELUCKS_EN @ takayukister @cheowalker #WCEU pic.twitter.com/cMhZXWVvVP

– WordCamp Europe (@WCEurope) 24 juni 2016

NĂ€tverk pĂ„ @WCEurope Ă€r bara utmĂ€rkt !!! SĂ„Ă„Ă„ mĂ„nga inspirerande mĂ€nniskor 👍 #wordpress #wordcamp pic.twitter.com/ADNhi7i6uZ

– Tomek Lach (@tomeklach) 24 juni 2016

#wapuu Àr en sÄdan stjÀrna @PixelRockStarHQ #WCEU pic.twitter.com/1w2TYZlYgQ

– WordCamp Europe (@WCEurope) 24 juni 2016

FĂ„ lite godis innan @Ipstenu pratar om recensioner: “Recensioner: The Good, The Bad, and the Stalker” #WCEU pic.twitter.com/XC8v9Y7rcW

– WordCamp Europe (@WCEurope) 24 juni 2016

#wapuu klistermÀrken vÀntar pÄ dig vid ingÄngen till Halle E #WCEU pic.twitter.com/hIz2CGBEDx

– WordCamp Europe (@WCEurope) 24 juni 2016

HĂ„ll dig cool #WCEU pic.twitter.com/FqUTyXUeKb

– WordCamp Europe (@WCEurope) 24 juni 2016

Snabba nÀtverk pÄ Leopold Museum, kom och gÄ med oss! #WCEU pic.twitter.com/xQRmLITwOE

– WordCamp Europe (@WCEurope) 25 juni 2016

Saturday Night After Party

27866280151_d78886fd91_z

PĂ„ lördagskvĂ€llen, för att avsluta den andra dagen av konferensen, Ă€gde sig ”Wienbollen”.

SÄ efter vÄra skift, springa frÄn en plats till en annan i vÀrmen och försöka ocksÄ njuta av den lokala atmosfÀren (med nÄgra ord, försöka vara överallt samtidigt), var bollen pÄ vÀg att börja. Smaragdt-skjortorna förvandlades till snygga klÀnningar och skjortor.

Jag vill betona att WordPress-folk verkligen vet hur man festar. Av nÄgon anledning tÀnkte jag att vi inte skulle stanna uppe för sent eftersom vi var ganska trötta. Men som det visade sig behövde de i princip sparka ut oss genom att stÀnga av musiken.

SĂ„ vi dansade större delen av natten, vĂ€ntade i kö fem gĂ„nger vid fotobĂ„set, pratade med vĂ„ra nyligen skapade vĂ€nner och … trumma … vi trĂ€ffade Matt Mullenweg – ett ögonblick som vi odödliggjorde direkt:

#WCEU #WCEUBall @ThemeIsle @photomatt Tack för fotot! 😀 pic.twitter.com/PZaQjw1Rfw

– Madalin Milea (@MileaMadalin) 25 juni 2016

Tiden flyger sÀkert sÄ fort nÀr du har kul. Sann historia.

Bidragsdag

Söndag, efter bara nÄgra timmars sömn, samlades ordpressarna igen för ytterligare en dag för att sÀtta tillbaka lite av sin kunskap i WordPress-communityn. Var och en av oss gick med i rummet som lÄg nÀra vÄrt fÀlt, slog pÄ den bÀrbara datorn och började göra WordPress bÀttre.

NÄgra av oss deltog i temagranskningar, andra deltog i debatter om hur man organiserar lokala WordPress-möten, hur man löser supportbiljetter och mer. Du kan ocksÄ bara komma för att umgÄs och fÄ vÀnner.

Allt jag vill sÀga Àr att detta verkligen Àr en gemenskap som arbetar nÀra för att göra vÄr favoritplattform Ànnu bÀttre. Hats off för dig, WordPress-mÀnniskor!

Arrangörerna

Vi kan bara inte avsluta detta utan att nÀmna nÄgra fantastiska mÀnniskor som gjorde det hÀr evenemanget möjligt.

Tack till organiseringsteamet som guidade och hjÀlpte oss under hela evenemanget. Tack, Peter, Petya, Milan och resten av besÀttningen för din gÀstfrihet och för att vara dÀr för oss.

SÀrskilt tack till kommunikationsteamet, som jag var en del av, ett team som faktiskt visste hur man kommunicerar effektivt. HÀr Àr för Emanuel, Phillip, Isabelle, Petya, Priscilla, Lucijan, Franz, Alen och Bronson.

Tack ocksÄ till alla i besÀttningen, mÀnniskor vi trÀffade och mÀnniskor vi inte trÀffade, men som gjorde ett fantastiskt jobb. Vi trÀffas sÀkert nÀsta Är.

2016 WCEU Wien

2016 WCEU Wien

http://pano.egm.at/panorama/wordcamp-europe-wceu-2016-vienna-final-group-photo-with-all-attendees/

FrÄn Wien till RumÀnien

SÄ WordCamp Europe har upphört, men det tar fortfarande ett tag innan vi Àr tillbaka till vÄra vanliga dagliga rutiner. Vi ska göra sÄ gott vi kan för att Äterskapa den WCEU-atmosfÀren vid vÄrt lokala WordPress Meetup, hÀr i Bukarest idag (!). ThemeIsle-teamet hoppas kunna berÀtta för alla som deltog i evenemanget hur vÄr WCEU-resa var och varför det Àr sÄ fantastiskt att gÄ till ett internationellt WordCamp. Det kommer att finnas berÀttelser frÄn besÀttningen, bilder, intressanta resultat och mer.

Avslutande kommentarer

Jag mÄste sÀga er, och inte överdriva alls, jag tvivlade innan jag Äkte till Wien, men nÀr vi anlÀnde kÀnde jag mig bara hemma. Platsen, folket, atmosfÀren, högtalarna, allt.

Sedan förra torsdagen har vi varit pÄ flykt, sov bara nÄgra timmar per natt, gör saker hela tiden, pratar och trÀffar fantastiska vÀnner, spelar spel, gÄr, skrattar, blir trötta, blir arg, men jag skulle aldrig ge de stunderna bort eftersom de Àr oersÀttliga!

NÀsta WordCamp Europe Àr mindre Àn 365 bort. Tills dess Àr du vÀlkommen att gÄ med pÄ WordCamp Bukarest den 8 oktober!