En Apple TV med koaxialkabelport skapades en gång, men släpptes aldrig

En Apple TV med koaxialkabelport skapades en gång, men släpptes aldrig

Mycket till missnöjet för de människor som hade arbetat hårt med en version av Apples digitalbox som kunde integreras med kabeltjänster, att Apple TV-produkten aldrig såg dagens ljus.

En Apple TV som man kan ansluta en koaxialkabel till låter som den drömmen digitalboxen som vi alla har väntat på i ett antal år nu. En sådan produkt skulle koppla ihop världen av strömmad Hollywood-underhållning med det traditionella kabelabonnemanget och skapa ett oumbärligt underhållningsnav som också drev andra appar, spelade spel och så vidare.

RUNDA UPP: De bästa klockapparna för din Apple TV

I själva verket planerade Apple att slå samman de två världarna som ett sätt att ersätta digitalboxar som distribuerades gratis till abonnenter av Comcast och Time Warner Cable. Enheten kunde enkelt hantera kombinationen av live- och on-demand-video.

Men Cupertino-teknikjätten valde slutligen att överge projektet på grund av affärsmässiga meningsskiljaktigheter med de potentiella kabelpartnerna, som hellre skulle äta sin hatt än att licensiera sin programmering till det kraftfulla ledningsföretaget som utgör ett stort hot mot den traditionella kabelaffären. operatörer och innehållsägare.

Denna tidigare ok√§nda del av Apples historia avsl√∂jades i en senaste historien om Eddy Cue av The Information’s Aaron Tilley, som intervjuade ett halvt dussin tidigare anst√§llda f√∂r att erbjuda en inblick i v√§rlden av Apples servicechef och chefsf√∂rhandlare med Hollywood.

Här är det relevanta utdraget:

För cirka fyra år sedan övervakade Mr. Cue utvecklingen av en version av Apple TV som skulle kunna integreras med kabeltjänster, med målet att ersätta digitalboxar som distribueras av sådana som Comcast och Time Warner Cable, säger en tidigare Apple-anställd.

Apple TV-boxen Рmed en koaxialkabelport för anslutning till kabelnätverk och programvara för att hantera kombinationen av live och on-demand-video Рlanserades aldrig på grund av oenigheter med de potentiella kabelpartnerna. Apples ingenjörer som är inblandade i produkten var oroliga, sa en tidigare anställd.

Apple meddelade nyligen att Charter Spectrum-kabelabonnenter kan ersätta sina kabelboxar med Apple TV-apparater utan koaxialporten. Kunder i nästan 50 miljoner amerikanska hushåll kommer att få tillgång till live-kanaler och tiotusentals on-demand-program via en ny Spectrum TV-app på deras Apple TV 4K,, iPhone och iPad.

Kanalapparna är sömlöst integrerade med Siri och Apples egen TV-app.

“Dessutom kommer Charter som en del av detta samarbete att erbjuda iPhone och iPad till kunder n√§r de v√§xer sin mobiln√§rvaro,” Apple skrev i ett pressmeddelande som meddelade tvOS 12 tidigare i sommar. Charter Communications √§r den n√§st st√∂rsta kabeloperat√∂ren i USA.

Kommer exklusivt till Apple-rutan i h√∂st, kommer Charter Spectrum att markera Apple TV: s allra f√∂rsta leverant√∂r som st√∂der Zero Sign-On, en ny funktion i den kommande tvOS 12-programvaran som l√•ter din box s√§kert godk√§nna alla dina favoritvideoappar. “Zero Sign-On b√∂rjar med Charter senare i √•r och kommer att utvidgas till andra leverant√∂rer √∂ver tiden”, erk√§nner Apple.

RUNDA UPP: Alla TV-program som Apple arbetar med

Cue-profilen innehåller en massa andra godbitar, som hur företaget passerade 2009: s möjlighet att gå in i videostreaming-verksamheten genom att erbjuda streamingversioner av Showtime och Starzs kanaler och innehåll via iTunes.

Medan Apples videoteam omfamnade id√©n om att klippa aff√§rer med kanalerna som ett f√∂rsta steg f√∂r att komma in i videostreaming, s√•g Cue och Jobs aff√§rer med bara n√•gra underh√•llningsleverant√∂rer som ‚ÄĚf√∂r bitvisa‚ÄĚ och ov√§rdiga Apples rykte om premiumprodukter.

“Om Apple skulle g√• in i str√∂mmande paket med inneh√•ll, m√•ste det vara alla de stora s√§ndningsn√§ten och n√•gra av de stora kabelkanalerna och sporterna”, sade en chef d√§r vid den tiden, enligt The Information story.

Ytterligare en godbit från historien: Cue, som är 53 år gammal, blev uppenbarligen så överansträngd att han somnade under viktiga möten vid flera olika tillfällen. I minst två av dessa situationer började verkställande snarka, sa en källa.

Så är du glad eller ledsen över att Apple TV saknar en koaxial ingång?