En nybörjarguide för WordPress-felsökning

En nybörjarguide för WordPress-felsökning

Om du läser detta är du förmodligen ett stort WordPress-fan Рoch det är lätt att se varför. Innehållshanteringssystemet (CMS) är kraftfullt och funktioner-packat, men det är inte utan dess svagheter. Medan plattformen normalt är solid, är det oundvikligt att stöta på ett fel eller fel med tanke på dess komplexitet och flexibilitet. Att lära sig grunderna för felsökning av WordPress är därför mycket viktigt.

Genom att lära dig hur du åtgärdar några av WordPress: s vanligaste fel kan du ta itu med eventuella buggar som du stöter på utan att behöva hjälp. Det är den typ av skicklighet som kan spara en hel del huvudvärk längs linjen.

I den här artikeln utforskar vi tre av plattformens vanligaste fel innan vi dyker in i grunderna för WordPress-felsökning. Låt oss börja!

De tre vanligaste WordPress-felen

WordPress-fel finns i många former och storlekar, såsom fel i underhållsläget eller meddelandet om tidsgräns för anslutningen. Men att täcka över dem alla skulle ta en evighet, så låt oss fokusera på de tre vanligaste misstänkta du kommer att stöta på.

1. 404 eller sidan hittades inte fel

404-fel är de vanligaste och enkelt fixade i gänget. De visas när någon letar efter en URL som inte kan hittas på din webbplats, och det finns många anledningar till att den ska inträffa Рtrasiga länkar eller skrivfel i adressen till exempel. Att hitta och åtgärda trasiga länkar tar sekunder Рmen du måste hitta dem först och överväga också de säkerhetsproblem som uppstår för både dig och dina besökare.

För en fördjupad titt på hur man åtgärdar 404-fel, kolla in vår tidigare guide för mer information.

2. The White Screen of Death (WSoD)

Det här dramatiskt namngivna WordPress-felet råkar också vara en av de mest irriterande där ute. Om din webbplats plötsligt börjar visa en vit skärm har du träffats.

WSoD orsakas ofta av problem med automatisk uppgradering, underhållsfel eller kompatibilitetsproblem med plugins och teman. Alla dessa potentiella orsaker gör det till en mardröm att felsöka Рspeciellt eftersom du inte får någon aning om orsaken.

Som med 404-fel har vi tackat WSoD tidigare Рvår bit erbjuder en steg-för-steg-guide för att fixa den.

3. Internt serverfel

Till skillnad från WSoD är interna serverfel lätt identifierbara Рnär det inträffar kommer du att hälsas av ett gigantiskt meddelande, så det är ingen misstag.

Det verkliga problemet kommer i felsökningsfasen, eftersom det finns ett stort antal faktorer som kan orsaka interna serverfel. Lyckligtvis har vi tidigare sammanställt en grundlig guide om ämnet Рdu kan tacka oss senare!

Hur man felsöker vanliga WordPress-fel

Innan vi smutsar ner händerna på WordPress-felsökning är det viktigt att du först läser om hur du säkerhetskopierar din webbplats. I själva verket bör du säkerhetskopiera din webbplats innan du prickar med din WordPress-installation om det värsta händer Рdu kan eventuellt förlora hela din webbplats.

Långt borta är inkompatibilitet mellan plugin och tema de främsta orsakerna till fel, och de borde vara ditt första stopp vid felsökning av WordPress. Det finns dock andra aspekter som kan påverka din installation, inklusive minnesgränser och trasiga kärnfiler.

Du kan utföra något av stegen nedan med hjälp av din webbhotells filhanterare, men vi rekommenderar att du använder en File Transfer Protocol (FTP) -klient som FileZilla. När du är på farten, låt oss börja felsöka!

1. Inaktivera dina plugins via FTP

Först öppnar du din FTP-klient och loggar in på din webbplats med de referenser du fick från din webbhotell vid registreringen. Navigera sedan till> Du hittar ett antal mappar inuti:

Högerklicka på mappen, välj alternativet och ändra det till vad du vill. Vi rekommenderar att du väljer ett relaterat namn så att du inte förvirrar mappen senare:

Den inaktiverade plugin-mappen.

Denna enkla åtgärd inaktiverar varje plugin på din WordPress-webbplats. Navigera sedan till din webbplats för att se om felet du upplever kvarstår. I så fall kan vi kasta plugin-kompatibilitetsfel som källan till problemet. Å andra sidan, om felet försvann, måste vi ta reda på exakt vilket plugin som orsakar det.

√Ąndra namnet p√• plugin-mappen till dess ursprungliga och √∂ppna den – inuti hittar du en mapp f√∂r var och en av dina plugins. F√∂r att hitta den st√∂tande, byt namn p√• varje plugin-mapp som ovan och kontrollera om felet kvarst√•r. Om det f√∂rsvinner vet du vilket plugin som orsakade det. Vid den h√§r tiden m√•ste du antingen kontakta utvecklaren f√∂r en fix, och kanske till och med hitta ett alternativ.

2. Inaktivera dina teman via FTP

Om det inte löste problemet att inaktivera dina insticksprogram måste vi utföra en liknande felsökningsmetod med dina teman. Tillbaka i din FTP-klient, leta upp och ange temamappen i wp-innehåll:

WordPress-temamappen.

Ist√§llet f√∂r att inaktivera teman i slumpm√§ssig ordning som vi gjorde med dina plugins, b√∂r det f√∂rsta stoppet h√§r vara ditt aktiva tema. √Ąndra mappens namn f√∂r att inaktivera det och kontrollera om felet kvarst√•r. Om det g√∂r det, upprepa processen f√∂r varje tema i mappen tills du hittar den skyldige. Som med plugins vill du kontakta utvecklaren f√∂r att f√• en fix – men med tanke p√• dess stora roll i utformningen av din webbplats, vill du definitivt hitta ett alternativ.

Om varken inaktivering av plugins eller teman fungerar måste vi nästan kasta in handduken. Vi får dock lite värdefull insikt genom att aktivera felloggar.

3. Aktivera felloggar

Felloggar gör det möjligt för din WordPress-installation att spara en registrering av varje gång din webbplats upplever ett problem, och de är otroligt hjälpsamma ur ett felsökningsperspektiv.

För att aktivera felloggar, navigera till public_html i din FTP-klient, hitta wp-config.php-filen, högerklicka på den och välj funktionen. Lägg sedan till följande tre rader i slutet av filen med din favorittextredigerare:

define( 'WP_DEBUG', true );
define( 'WP_DEBUG_DISPLAY', false );
define( 'WP_DEBUG_LOG', true );

Spara dina ändringar och ladda sedan om din webbplats för att replikera felet. En logg över den ska visas i den nya debug.log-filen i wp-innehåll. Du kan komma åt filen med en textredigerare och använda informationen för att antingen Google din situation eller hitta en lokal expert för att utföra en del WordPress-felsökning för dina räkning.

Slutsats

Att lära dig grunderna för WordPress-felsökning kommer inte bara till nytta när du fixar fel Рdet hjälper dig också att lära känna plattformens inre funktion. Det betyder att även om du stöter på fel (inklusive de som vi inte fick chansen att täcka här) vet du hur du kan identifiera och åtgärda problemet.

Nästa gång du stöter på ett WordPress-fel som trasslar dig, kom ihåg att:

    Säkerhetskopiera din webbplats innan du vidtar drastiska åtgärder. Inaktivera dina plugins och teman manuellt via FTP för att utesluta kompatibilitetsfel. Aktivera WordPress-felloggar för att söka efter ytterligare ledtrådar. Om ovanstående inte fungerar kan du försöka kontakta en WordPress-expert.