En snabb titt pÄ djupkontroll i realtid i iOS 12.1

En snabb titt pÄ djupkontroll i realtid i iOS 12.1

Under de senaste veckorna har bÄde utvecklare och offentliga beta-abonnenter testat iOS 12.1. För Àgare av iPhone XS och iPhone XS Max har det inneburit att vi tittar nÀrmare pÄ den nya realtidsdjupkontrollfunktionen i kameraappen. SÄ hÀr fungerar det.

Djupkontroll

Som vi tidigare noterat, Àr iPhone XS, iPhone XS Max och kommande iPhone XR vardera utrustade med ett A12 Bionic-chip tillsammans med en inbÀddad Neural-motorprocessor. Denna kombination, nÀr den Àr ihopkopplad med en algoritmisk modell, kan simulera egenskaperna hos en verklig iPhone-kameralins.

Detta leder till Djupkontroll, som lÄter dig justera bakgrundssuddets intensitet i stÄende lÀge. Kallas bokeh, denna effekt kan Àndras efter att ett foto har tagits med hjÀlp av en förhandsgranskning i realtid i sökaren.

Hur man anvÀnder djupkontroll i realtid pÄ iPhone

I iOS 12.1 tar Apple detta till en ny nivÄ. Med uppdateringen kan du nu Àndra djupkontrollen i realtid och innan en bild snappas. SÄ hÀr görs det i iOS 12.1 beta:

1) NĂ€r du anvĂ€nder portrĂ€ttlĂ€ge i kameraappen kommer du att mĂ€rka en liten “f” -ikon lĂ€ngst upp till höger pĂ„ skĂ€rmen. NĂ€r knackade, visas en dold skjutreglering för djup.

2) Flytta skjutreglaget för djup vÀnster och höger för att hitta den instÀllning du gillar bÀst.

3) Ta bilden.

4) NÀr du Àr klar kan du ÀndÄ redigera portrÀttet som du gjorde tidigare under efterbehandlingen.

I skÀrmdumparna nedan kan du se hur djupreglaget har Àndrats.

Den nya djupkontrollfunktionen i realtid i iOS 12.1 bör göra bilder med iPhone Ànnu bÀttre och spÀnnande. TÀnk pÄ att den förblir i beta och kan Àndras innan iOS 12.1 slÀpps för allmÀnheten, troligen före slutet av Äret.