En vision för en bÀttre och mer engagerande WordPress-plugin-katalog

SEO Plugin Search Result

Det bÀsta med WordPress Àr plugins. De ger dig möjlighet att utöka WordPress för att göra nÀstan vad du Àn kan förestÀlla dig. Det finns över 21 000 plugins i WordPress-pluginsförvaret. Under de senaste mÄnaderna har jag (Syed) tÀnkt att skriva ett inlÀgg som talar om min vision för en bÀttre och mer engagerande WordPress-plugin-katalog. HÀr kommer jag att prata om nÄgra allvarliga problem med anvÀndarupplevelsen och hur det kan förbÀttras.

Sökningen

Sök Ă€r en av de funktioner som har varit en riktig brist pĂ„ denna plattform. PĂ„ grund av det anvĂ€nder sĂ„ mĂ„nga anvĂ€ndare anpassad google-sökning pĂ„ sina WordPress-webbplatser. SjĂ€lva plugin-katalogen har en anteckning lĂ€ngst ner som sĂ€ger “Du kan ocksĂ„ prova din sökning pĂ„ Google” med en lĂ€nk. Men Ă€r det verkligen tillrĂ€ckligt? Med tanke pĂ„ att mĂ„nga mĂ€nniskor lĂ€gger till plugins med sin WordPress-instrumentpanel som anvĂ€nder samma sökning som huvudwebbplatsen Ă€r det mindre Ă€n idealiskt.

I det hĂ€r exemplet kommer jag att söka efter “SEO” i plugin-katalogen. Som standard sorteras resultaten efter relevans. Nedan visas en skĂ€rmdump av de tre bĂ€sta pluginsna efter relevans:

Jag blev chockad över att se resultaten. Kanske Àr jag lite partisk, men jag trodde tydligt att WordPress SEO av Yoast eller All in One SEO-paket skulle vara högst upp. Resultaten var att Yoast SEO-plugin rankades # 3 och allt i ett SEO-paket var inte ens pÄ första sidan.

SÄ lÄt oss reda ut det hÀr. TvÄ av de mest populÀra SEO-pluginsna (12M respektive 2M nedladdningar) var inte högst upp. De tvÄ plugins som finns högst upp har inte heller sÄ högt betyg som Yoasts SEO-plugin. Det hÀr Àr ingen mening. Vissa kommer att sÀga att vi inte bara kan ha de mest populÀra pluginsna uppÄt eftersom det inte ger nya utvecklare en chans. Det Àr helt sant. Under vÄrt mycket lilla WordPress-möte i Gainesville tog Ryan Frankel (@Ryanfrankel) fram en mycket intressant lösning. Lösningen var att skapa en sökalgoritm som lÀgger till en massa communityvariabler.

Dessa variabler kan vara:

Antalet nedladdningar – Visst att detta kan ge Ă€ldre plugins en liten fördel, men vi kan behĂ„lla detta som en variabel med lĂ„g effekt.
AnvĂ€ndares godkĂ€nnande – Eftersom endast inloggade anvĂ€ndare har tillĂ„telse att lĂ€gga till favoriter, ge stjĂ€rnbetyg och rösta om ett plugin fungerar eller inte, bör vi lĂ€gga till nĂ„got slags rykte. Jag kommer att utarbeta detta vidare i sitt eget avsnitt. Författarens rykte – För trovĂ€rdiga vĂ€lkĂ€nda författare borde de ha ett bĂ€ttre rykte. Vi vet till exempel att Andrew Nacin bidrar mycket till kĂ€rnan. Han vet definitivt vad han gör. Han borde ha ett högre författar rykte Ă€n nĂ„gon som just började utvecklas. Jag kommer att utarbeta kriterier för detta i sitt eget avsnitt.

Med hjÀlp av dessa kriterier kan vi avsevÀrt förbÀttra relevansen för plugin-sökresultaten. LÄt oss grÀva djupt i rykte systemet som jag har nÀmnt ovan.

Anseende System

WordPress-forum har saknat ett rykte-system. Webbplatser som StackExchange och Quora har bÄda det. Det Àr dags att WordPress.org lÀgger till nÄgot liknande. AnvÀndare ska kunna rösta pÄ det bÀsta svaret. Svar som fÄr uppröstningar ger poÀng till anvÀndarens rykte. Folk som stÀller frÄgor kan stÀlla frÄgor till en specifik anvÀndare för en viss uppsÀttning priser (ungefÀr som Quora). Visst detta kommer att ge Àldre mer aktiva anvÀndare en betydande fördel jÀmfört med nykomlingar, men det Àr inte sÄ det fungerar. Vi lÄter inte en ny utvecklare bli en ledande kÀrnutvecklare direkt. De mÄste bevisa sitt vÀrde genom att bidra med kvalitetskod under mycket lÄng tid. Detta rykte kommer att göra just det.

Vi kan sedan anvÀnda rykte systemet för att pÄverka sökresultat för plugins. Om en anvÀndare med ett högre rykte favoriterar ett visst plugin, gör det definitivt en skillnad. Till exempel, nÀr Otto gillar ett plugin, antar jag att det Àr ett ganska bra plugin. Samma typ av ÄtgÀrder kan anvÀndas för stjÀrnklassificering.

Plugin Author Reputation

Medan plugin-författare kommer att behandlas som alla andra anvÀndare, kommer de att ha ett separat rykte för plugins. Detta kan ta hÀnsyn till till ger den hÀr författaren stöd till sitt plugin? Hur mÄnga bra plugins har den hÀr författaren? Till exempel, om Mark Jaquith Àr inblandad i ett specifikt plugin, skulle jag förvÀnta mig att det rankas lite högre Àn andra. Samma sak gÀller för andra branschledare.

MÄlet Àr inte att avskrÀcka nya pluginförfattare. Snarare Àr det att uppskatta bra pluginförfattare. Detta kommer att uppmuntra nya författare att fÄ ett bÀttre rykte i samhÀllet genom att ge stöd. Vi kommer att se ett större engagemang för WordPress-baserade företag i forumen.

HÄller mÀnniskor ansvariga

För nÀrvarande verkar det som att folk bara kan rapportera ett plugin trasigt eller ge det 1 stjÀrnor utan att faktiskt hjÀlpa författaren. Ja, om nÄgon rapporterar att ett plugin Àr trasigt tas de till supportforumsidan som uppmuntrar dem att skriva om sitt problem. Men mÀnniskor kan enkelt bara rapportera det trasigt och inte skriva om det. Det trasiga betyget kvarstÄr. Det bör finnas en validering för att se om anvÀndaren har gjort supportforumfrÄgan. Om inte, bör deras trasiga röst inte rÀknas. Eftersom de verkligen inte hjÀlper nÄgon genom att sÀga att den Àr trasig utan att förklara hur den Àr trasig.

Samma sak gÀller stjÀrnklassificeringen. Dessa bör visas i varje anvÀndares profil. Det bör finnas ett alternativ att lÀgga till en recension som förklarar varför anvÀndaren rankade den som 2-stjÀrna eller 5-stjÀrna. Denna typ av ansvarsskyldighet kommer att hjÀlpa det större samhÀllet.

Kommersiella plugins

WordPress-temabutiken har en flik för kommersiella teman. ÄndĂ„ gör inte plugins. Detta gör ingen rĂ€ttvisa. Alla bör kĂ€nna till bra WordPress-plugins som Gravity Forms, VaultPress, BackupBuddy etc. Plugin-katalogen gör det inte alls. För det minsta bör det ha en sida som visar kommersiella plugin-butiker som de gör för temabutiker.

PÄ lÄng sikt skulle det faktiskt vara vettigt att vara vÀrd för kommersiella plugins i förvaret som liknar iOS- eller Android-marknadsplatser. Jag vet att detta har sina egna problem och kan vara ett eget Àmne, men jag kunde inte lÄta bli att nÀmna det.

Jag vet att allt detta skulle ta mycket tid att genomföra. Jag Àr inte sÀker pÄ om nÄgot av detta faktiskt kommer att genomföras. Men ur min synpunkt skulle detta definitivt göra plugins-katalogen mycket bÀttre och engagerande. Jag skulle gÀrna höra dina tankar? Vad tror du att plugins-katalogen behöver Àndras? HÄller du med min vision? Vilka Àr nÄgra brister i min syn som jag inte kan upptÀcka? VÀnligen meddela mig i kommentarerna.

Obs: Den hÀr artikeln Àr skriven av Syed Balkhi. Synpunkterna hÀr Àr helt hans och inte de andra redaktörernas.