Enkel sidordning: Hur man ordnar WordPress-sidor med Drag & amp; SlÀppa

Simple Page Ordering Screenshot

Tidigare har vi visat dig hur du ordnar WordPress-inlÀgg och andra anpassade inlÀggstyper med dra och slÀpp. Medan sidor sÀkert skulle kunna betecknas som anpassade inlÀggstyper, tÀcker inte det pluginet sidor. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du ombestÀller och ordnar WordPress-sidor med dra och slÀpp med enkel sidordning.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera plugin som heter Simple Page Ordering. NÀr det Àr aktiverat finns det inga instÀllningar för detta plugin. GÄ bara till din sidmeny och börja bestÀlla dina sidor genom att dra och slÀppa dem.

Varför Àr detta plugin sÄ anvÀndbart?

Detta plugin Àr extremt praktiskt, och vi anvÀnder det pÄ WPBeginner. Du kan se det listat i avsnittet Bakom kulisserna i vÄr ritning. Vi anvÀnde faktiskt detta plugin för att skapa vÄr Blueprint-sida.

Som standard lÄter WordPress dig bestÀlla sidor under avsnittet om sidattribut.

Ändra sidordning

Tillbaka nÀr WordPress inte hade de fantastiska menyerna, anvÀnde utvecklare denna sidbestÀllningsfunktion för att bestÀlla sina menyer. Det var dock en stor smÀrta. LÄt oss sÀga att du bestÀllde sidorna 1-10. Om du nu vill Àndra bestÀllningen mÄste du ocksÄ Àndra andra sidorder. Enkel sidbestÀllning plugin gör det jobbet mycket enkelt.

Den huvudsakliga anvÀndningen av detta plugin som vi kan se nu Àr att organisera listan över undersidor. Till exempel Àr vÄr Blueprint-sida en överordnad sida. Alla plugins som listas dÀr finns undersidor pÄ Blueprint-sidan.

Detta plugin Àr INTE för att bestÀlla sidor som ska anvÀndas i dina menyer. WordPress-menyer Àr ganska kapabla att göra det pÄ egen hand.

Vi hoppas att du tycker att den hÀr artikeln Àr anvÀndbar och att du anvÀnder plugin-programmet Simple Page Ordering.