EU tvingar Netflix, Amazon & amp; andra streamers erbjuder 30% av lokal programmering

Netflix on Apple TV

Videostreamingtjänster som Netflix eller Prime Video får inte längre fungera i EU-länderna utan att erbjuda någon lokalproducerad programmering.

Faktum är att Roberto Viola, som är chef för Europeiska kommissionens avdelning som reglerar kommunikationsnät, innehåll och teknik, sa att nya regler som reglerar utländska videostreamingtjänster är på väg att godkännas i december.

“Vi beh√∂ver bara den slutliga omr√∂stningen, men det √§r bara en formalitet”, s√§ger han ber√§ttade Variation vid filmfestivalen i Venedig.

Streamers som Netflix måste också säkerställa synlighet och framträdande för alla lokalt tillverkade tv-program och filmer som kan streamas inom EU-länderna.

Det är oklart hur kommissionen tänker uppmuntra videostreamingjättar att spendera pengar på att köpa befintligt innehåll från europeiska producenter eller lägga pengar på utveckling av lokal TV-program. EU-länderna kunde välja att höja kvoten från minst 30% till 40%.

Från artikeln:

EU-länderna kan också välja var och en om de 30% inkluderar delkvoter på originalproduktioner i sina länder och om de vill följa den tyska modellen att lägga till en liten avgift på prenumerationsavgifter för streamer för att stödja den nationella produktionsfonden.

De 28 medlemsstaterna kommer att ha 20 månader på sig att tillämpa dessa nya normer.

Kommissionen anser också att YouTube håller för stor del av annonsintäkterna för sig själv och arbetar med lagstiftning som kan tvinga streamers och användargenererade plattformar som YouTube att betala ökade upphovsrättsavgifter till film- och TV-regissörer och författare.