EvanescoXI fokuserar på bakgrunden på din hemskärm efter inaktivitet

EvanescoXI fokuserar på bakgrunden på din hemskärm efter inaktivitet

För ett par år sedan visade vi dig en jailbreak-tweak som heter Evanesco av iOS-utvecklaren som dimmade dina hemskärmsikoner efter långvarig inaktivitet och satte din tapet i fokus.

Till dem som missade denna tweak har vi goda nyheter: EvanescoXI finns nu i Cydia och i reinkarnerar många av de bästa funktionerna från den ursprungliga tweak för jailbroken iOS 11-enheter.

Skärmdumpsexemplen ovan visar hur EvanescoXI fungerar. När du lämnar startskärmen utan uppsikt under en konfigurerad tid tillämpar tweak ett alfafilter på dina appikoner; det gör det lättare att se tapeten bakom dem.

Som du kanske hade förväntat dig kan du återgå till det normala efter en lång tomgång genom att bara trycka var som helst på skärmen.

EvanescoXI lägger till en inställningsruta i appen Inställningar där du kan konfigurera några parametrar:

Här kan du:

Det finns ingen anledning att ändra din enhet efter att ha ändrat inställningarna eftersom alla ändringar träder i kraft i farten. Du kanske också har märkt att 3D Touch-funktionen är nedtonad i den här versionen, och det beror på att utvecklaren fixar några relaterade buggar när detta skrivs.

För det mesta är EvanescoXI utformad för att vara ett estetiskt komplement till din jailbroken iPhone eller iPad och tjänar inget funktionellt syfte. Om du har ett detaljerat fotografi som bakgrundsbild, erbjuder denna tweak ett utmärkt sätt att få ut det mesta utan att dina ikoner kommer i vägen.

Medan du förmodligen inte spenderar massor av tid på att stirra på din startskärm utan goda skäl, ger EvanescoXI dig äntligen en bra anledning att börja.

Om du är intresserad av att prova EvasecoXI kan du ladda ner det gratis från Cydias Chariz / HASHBANG Productions-arkiv. Tweak fungerar bara på jailbroken iOS 11-enheter. Om du har en tidigare version av iOS kan du prova den tidigare versionen av Evanesco istället.

Vad tycker du om Evanesco och vad gör det med din startskärm efter inaktivitet? Dela dina tankar i kommentarfältet nedan.