FĂ„ ut det mesta av din pĂ„verkan – Keynote med Mitch Joel

FÄ ut det mesta av din pÄverkan - Keynote med Mitch Joel

Det kan vara svÄrt att förutsÀga vart vÀrlden med nya medier Àr pÄ vÀg. Det enda uppenbara Àr att det Àr hÀr för att stanna. Paneldeltagare för denna grundton var Lisa Stone frÄn Blogher, Michael Stelzner frÄn Social Media Examiner och Deanna Brown frÄn Federated Media. De modererades av Mitch Joel, presidenten för Twist Image.

FrĂ„gan pĂ„ golvet i morse var “var passar bloggar in i mediavĂ€rlden och hur kan de maximera sitt inflytande?” Under de senaste Ă„ren har medievĂ€rlden blivit mycket mer fragmenterad och Ă€ven om medieimperier fortfarande finns, förĂ€ndras tidvattnet. Paneldeltagarna var alla överens om att bloggsfĂ€ren har förmĂ„gan att pĂ„verka annonsörer och varumĂ€rken som hittills kan ha styrt undan det. Var och en av dem tog dock ett unikt perspektiv.

Lisa gjorde poĂ€ngen att nĂ€r bloggare samlas och bygger relationer i ett nĂ€tverk, som Blogher, fĂ„r de otrolig kraft att pĂ„verka annonsörer och större medier. Michael, efter att ha etablerat en nĂ€rvaro i vĂ€rlden av nya medier med sin tidning, tillade ocksĂ„ att Ă€ven om stora medieimperier Ă€r pĂ„ vĂ€g ut kommer det att ske en tillströmning av mindre medieföretag som betjĂ€nar sina nischer. Han fortsatte med att förklara att reklam inte Ă€r det enda sĂ€ttet att tjĂ€na pengar pĂ„ en blogg. Faktum Ă€r att Social Media Examiner inte har annonser pĂ„ sin webbplats. IstĂ€llet tjĂ€nar de sina intĂ€kter frĂ„n de hĂ€ndelser de kastar. Den största hĂ€mtningen frĂ„n den hĂ€r grundtonen var dock att blogga egentligen bara Ă€r en form av publicering, och om du kallar dig sjĂ€lv en bloggare bör du ocksĂ„ betrakta dig sjĂ€lv som en utgivare. Som Deanne noterade Ă€r detta enormt eftersom det omdefinierar och legitimerar vad bloggare gör, sĂ„ att de kan röra sig utanför vĂ€ggarna för bara “blogga”.

Om du vill titta pÄ den hÀr sessionen eller nÄgon annan session kan du göra det pÄ Blog World Expo