Facebook meddelar betydande dataintrÄng som pÄverkar 50 miljoner anvÀndare

Facebook meddelar betydande dataintrÄng som pÄverkar 50 miljoner anvÀndare

PĂ„ fredag ​​meddelade Facebook att det har avslöjat ett sĂ€kerhetsbrott som pĂ„verkade 50 miljoner anvĂ€ndare. Som ett resultat uppmanas dessa anvĂ€ndare plus ytterligare 40 miljoner att logga in pĂ„ sina konton.

Facebook noterar att tisdagen den 25 september upptĂ€ckte företagets ingenjörsteam ett sĂ€kerhetsproblem som pĂ„verkade ett begrĂ€nsat antal anvĂ€ndare. AvtĂ€ckta utnyttjande pĂ„verkade Facebooks “Visa som” -funktion som lĂ„ter mĂ€nniskor se hur deras profil ser ut för nĂ„gon annan. Genom att göra detta kunde hackarna stjĂ€la Facebook-Ă„tkomsttoken som de sedan kunde anvĂ€nda för att ta över mĂ€nniskors konton.

Det sociala nÀtverket förklarar att Ätkomsttoken motsvarar digitala nycklar som hÄller mÀnniskor inloggade pÄ Facebook, sÄ de behöver inte ange sitt lösenord igen varje gÄng de anvÀnder appen.

Medan Facebooks utredning fortsÀtter har det redan fixat sÄrbarheten och informerat brottsbekÀmpning. Det ÄterstÀller ocksÄ tokens för 90 miljoner konton. Efter att dessa personer har loggat in igen kommer folk att fÄ ett meddelande högst upp i sitt nyhetsflöde som förklarar vad som hÀnde.

Slutligen har företaget meddelat att det tillfĂ€lligt stĂ€nger av funktionen “Visa som” medan den fortsĂ€tter med sin sĂ€kerhetsgranskning.

Vi fortsÀtter att följa den hÀr historien och berÀtta om eventuella uppdateringar.