Facebook Messenger 4 kommer: Mörkt lÀge, enklare navigering & amp; Mer

 Facebook Messenger 4 kommer: Mörkt lÀge, enklare navigering & amp;  Mer

Facebook idag meddelat det rullar ut majoren Messenger 4-uppdatering pÄ mobil med en valfri Dark Mode-liknande grÀnssnittsstyling, förenklad navigering, anpassade chattbubblor och mer.

“Vi tror att Messenger 4 levererar den nĂ€rhet och Ă€kthet som du har bett om – genom enkel design och kraftfulla funktioner som sĂ€tter tillbaka fokus pĂ„ meddelanden och anslutning”, sĂ€ger Stan Chudnovsky, Vice President för Messenger pĂ„ Facebook.

SÀg hej till Messenger: s mörka grÀnssnitt

TyvÀrr kommer det efterlÀngtade Dark Mode-alternativet, i grunden en omskalning av Messenger-grÀnssnittet för att skÀra ner blÀndningen frÄn din iPhone, i ett senare skede.

Dark Mode-styling kommer lite senare

Förenklad navigering

Den förenklade navigeringen avskaffar den gamla fliklayouten till förmĂ„n för en enklare flikbaserad navigering med bara tre flikar—Chattar, mĂ€nniskor och UpptĂ€ck— IstĂ€llet för nio som tidigare.

De Fliken Chattar hÄller alla dina en-till-en- och gruppchattar, sportiga visuella kommunikationsförbÀttringar som Camera högst upp sÄ att du kan fÄnga och dela dina selfies med ett tryck.

De mÀnniskor pÄ fliken kan du hitta vÀnner, komma ikapp med andras berÀttelser och se vem som Àr aktiv just nu. Slutligen, UpptÀck fliken Àr dÀr du kan ansluta till företag för att fÄ de senaste erbjudandena, spela spel, anvÀnda appar och mer.

Snyggare chattbubblor

Chattbubblor i konversationer kan nu anpassas efter eget tycke.

De stora nyheterna hĂ€r: fĂ€rggradienter. Ja, Messenger lĂ„ter dig anvĂ€nda fĂ€rgtoningar för att ge dina konversationer en fin kant. “Du kan se fĂ€rgerna Ă€ndras frĂ„n rött till blĂ„tt, till exempel nĂ€r du rullar upp och ner i en konversation”, förklarar den sociala nĂ€tverksjĂ€tten.

FÀrggradienter kan Àndras nÀr som helst för att Äterspegla ditt humör eller samtalsÀmne.

En förskjuten lansering

Detta Àr en förskjuten version sÄ inte alla kommer att fÄ sin nya Messenger-app samtidigt. Om du inte ser uppdateringen i App Store, kolla tillbaka efter nÄgra timmar eller dagar.

Facebook lanserar Messenger 4 i faser eftersom “det tar tid att vĂ€nja sig vid förĂ€ndringar i en app du litar pĂ„ varje dag.” TyvĂ€rr Ă€r inte alla nya funktioner redo pĂ„ lanseringsdagen.

Som tidigare nĂ€mnts kommer nĂ„gra av de saker som vi alla har vĂ€ntat pĂ„ – som det förmörkade anvĂ€ndargrĂ€nssnittet som liknar Mojaves Dark Mode – officiellt att lanseras “inom en snar framtid.”

Ta tag i Facebook Messenger gratis i App Store.