Facebook tillkÀnnager Portal, en videochatt-enhet för hemmet

Facebook tillkÀnnager Portal, en videochatt-enhet för hemmet

Facebook har introducerat en helt ny videobaserad smart display som heter Portal. Enhetens primÀra syfte Àr att fÄ i tvÄ storlekar och att ansluta familj och vÀnner. Det innehÄller ocksÄ andra godsaker som sÄ smÄningom kan göra det till en vinnare.

Officiellt lanserades i USA i november, bĂ„de Portal och Portal + anvĂ€nder AI-teknik för att “slĂ€ppa dig dit” under ett videosamtal med upp till sex andra anvĂ€ndare. Det görs genom att anvĂ€nda en 12-megapixelkamera som följer Ă„tgĂ€rden genom att panorera och zooma automatiskt. DĂ€rifrĂ„n erbjuder den sĂ„ kallat Smart Sound för att minimera bakgrundsljud medan du pratar. Facebook sĂ€ger att den hĂ€r kombinationen Ă€r som att lĂ„ta din egen filmfotograf och ljudpersonal styra dina personliga videosamtal.

Den 10-tums portalen Àr $ 199, medan den 15-tums Portal + Àr $ 349. Om du köper tvÄ enheter samtidigt erbjuder Facebook en rabatt pÄ 100 USD.

Inte överraskande fokuserar Portal pÄ att ansluta Facebook-vÀnner och anslutningar via Messenger. Som sÄdan kan samtal ringas till alla som anvÀnder en Messenger-aktiverad smartphone eller surfplatta.

Portal har ocksÄ Amazon Alexa inbyggd, vilket innebÀr att du ringer med din röst och ocksÄ kolla vÀdret, senaste sportresultat, nyheter och mer.

Om du tycker att tanken pĂ„ en panorering och zoomningskamera Ă€r irriterande har Facebook lagt till nĂ„gra sĂ€kerhetsnivĂ„er. För det första levereras Portal med ett faktiskt kameralock, vilket gör att du kan blockera kamerans lins nĂ€r som helst. Även nĂ€r kameran Ă€r tĂ€ckt fĂ„r du fortfarande inkommande samtal och aviseringar och kan anvĂ€nda röstkommandon. Du kan ocksĂ„ slĂ„ pĂ„ / stĂ€nga av Portals kamera tillsammans med mikrofonen med ett tryck. Du kan ocksĂ„ hantera portalĂ„tkomst genom att tilldela ett fyr- till tolvsiffrigt lösenord.

Facebook har ocksÄ tagit en sida frÄn Apples spelbok och sÀger att den inte lyssnar pÄ, visar eller behÄller innehÄllet i Portal-videosamtal. Plus, enhetens Smart Camera och Smart Sound anvÀnder teknik som körs lokalt, inte pÄ Facebook-servrar. Du kan ocksÄ enkelt radera din rösthistorik.

Enhetens kamera anvÀnder inte ansiktsigenkÀnning, sÄ den kan inte identifiera vem som anvÀnder enheten.

Portal Ă€r inte bara ett videokonferensverktyg för hemmet. Den innehĂ„ller ocksĂ„ vad Facebook kallar “uppslukande upplevelser”, vilket gör att du kan dela aktiviteter med andra som att lyssna pĂ„ musik tillsammans eller titta pĂ„ en favoritprogram. Vid lanseringen inkluderar Portal integration med Spotify Premium, Pandora och iHeartRadio, plus Food Network och Newsy. Enheten erbjuder ocksĂ„ Facebook Watch.

Jag har inget sĂ€tt att veta om Portal hittar en publik. Å ena sidan bör Facebook frĂ„n alla företag kunna ansluta mĂ€nniskor pĂ„ nya sĂ€tt. För de flesta anvĂ€ndare kan jag Ă€ndĂ„ inte se hur intrĂ€despriset Ă€r vĂ€rt det – Ă„tminstone för tillfĂ€llet. Skulle Facebook lĂ€gga till andra tjĂ€nster till Portal, till exempel YouTube eller Hulu, kanske det skulle vara.

Vi borde veta det nog. Du kan förbestÀlla enheter i USA just nu via Facebook-webbplats. Portalen kommer ocksÄ att finnas tillgÀnglig pÄ Amazon och Best Buy.

Kommer du att övervÀga att köpa en portal? LÄt oss veta i kommentarerna nedan.