Fallstudie: Behind the Scenes Look of List25 – Plugins and Hacks

Fallstudie: Behind the Scenes Look of List25 - Plugins and Hacks

SÄ mÄnga av er vet att vi har lanserat en ny blogg som heter List25. Under den senaste mÄnaden har vi kontinuerligt arbetat med att förbÀttra webbplatsen. Det som ser ut som en enkel lista-blogg i front-end har mÄnga coola smÄ saker som du aldrig ser. I den hÀr artikeln tar vi dig bakom kulisserna pÄ List25 och visar dig plugins och coola hack som vi anvÀnder för att driva den webbplatsen. Kanske att lÀsa den hÀr artikeln ger dig nÄgra funktionsidéer för din egen webbplats.

Om List25

List25 Àr en blogg som samlar listor med mindre kÀnd spÀnnande information om en mÀngd olika Àmnen. Syftet med denna blogg Àr att vara en rolig lÀsning nÀr du Àr uttrÄkad medan du ibland Àr lÀrorik.

Vi har webbplatsen optimerad för lÀsare, sÄ att de alltid kan hitta intressant innehÄll medan de Àr pÄ vÄr webbplats. Vi har ocksÄ webbplatsen optimerad för nya författare, sÄ att de enkelt kan anpassa sig till skrivstil och format för List25.

Plugins

Nu kör vi. MÀnniskor Àr alltid intresserade av att veta vilka plugins som andra webbplatser anvÀnder. VÄrt mÄl nÀr vi utvecklar en webbplats Àr att Ästadkomma saker pÄ det enklaste sÀttet. Plugins Àr ganska praktiska och sparar mycket tid. Vi listar ett plugin och delar sedan varför vi anvÀnder det.

Akismet – D’oh. Vi vill inte ha skrĂ€ppost frĂ„n kommentarer. Varje WordPress-installation levereras inbyggd med den av en anledning.

Compact Archives – Vi anvĂ€nder plugin-programmet Compact Archives för att driva datumomrĂ„det pĂ„ arkivsidan. Att ha Ă„ret och mĂ„naderna organiserade i en kompakt stil sparar inte bara plats utan gör det ocksĂ„ bra.

Lista över inlĂ€gg med miniatyrer – Vi anvĂ€nder den hĂ€r för att visa vĂ„ra “utvalda” artiklar i sidofĂ€ltet. I stĂ€llet för att anvĂ€nda en populĂ€r visningsmekanism handplockar vi dessa artiklar. Detta gör att vi kan kontrollera och moderera trafikflödet till specifika artiklar. Du kan se live demo av den i vĂ„rt sidofĂ€lt eller se bilden nedan.

TyngdkraftsformulĂ€r med MailChimp-tillĂ€gget – Vi anvĂ€nder det för att driva vĂ„rt kontaktformulĂ€r. Vi anvĂ€nder MailChimp-tillĂ€gget för att samla in e-postmeddelanden frĂ„n kontaktformulĂ€ret om anvĂ€ndaren vĂ€ljer att delta. Vi har redan skrivit om Gravity Forms och dess fördelar i leadgenerering.

Lazy Load – Detta gör att vi kan ladda vĂ„ra bilder lata. I grund och botten nĂ€r du installerar Lazy Load laddas det bara de omrĂ„den som nĂ„s direkt. SĂ„ om du har en sida med 25 misslyckade GIF-filer, laddas bara de första bilderna i inlĂ€gget. Resten av bilderna laddas nĂ€r anvĂ€ndaren rullar nedĂ„t. Genom att anvĂ€nda denna teknik Ă€r den upplevda sidladdningstiden mycket snabbare.

MaxBlogPress Ninja Affiliate – Även om vi inte har gjort mycket affiliate-marknadsföring pĂ„ den hĂ€r webbplatsen. Men vi anvĂ€nder Ninja Affiliate för att automatiskt ersĂ€tta vissa nyckelord med affiliate-lĂ€nkar i vĂ„ra inlĂ€gg. Detta har inte genererat mycket intĂ€kter för den webbplatsen Ă€nnu, men det beror pĂ„ att det Ă€r en sĂ„dan ny webbplats.

Medlemmar – Medlemmar-plugin lĂ„ter oss skapa nya anvĂ€ndarroller och begrĂ€nsa behörighet baserat pĂ„ anvĂ€ndarrollen. Detta plugin Ă€r ett mĂ„ste för alla bloggar med flera författare.

No Self Pings – Ibland lĂ€nkar vi till vĂ„ra egna inlĂ€gg. Detta sĂ€ger ganska mycket till WordPress att inte skicka pingar nĂ€r vi lĂ€nkar till vĂ„r egen webbplats. Eftersom det inte finns nĂ„got vĂ€rst Ă€n att ha din egen webbplats trackbacks till dina andra poster.

Omdirigering – Vi anvĂ€nder omdirigeringsplugin för att spĂ„ra 404 sidor och omdirigera dem pĂ„ rĂ€tt sĂ€tt. Det Ă€r ett bra plugin att ha i allmĂ€nhet.

Regenerera miniatyrer – Vi anvĂ€nder plugin-programmet Regenerera miniatyrer för att generera ytterligare bildstorlekar. Detta gör det möjligt för oss att ha olika storlekar för designĂ€ndamĂ„l (som Slider Navigation, Featured Posts in the Sidebar etc).

Enkel Facebook Connect och Simple Twitter Connect – Dessa tvĂ„ plugins Ă€r superkraftfulla och anvĂ€nds för olika Ă€ndamĂ„l genom hela webbplatsen. Deras frĂ€msta syfte Ă€r att tillĂ„ta inloggning frĂ„n tredje part för kommentarer. Se skĂ€rmdumpen nedan:

List25 Kommentarer OmrÄde

Enkel Facebook Connect hanterar vÄra Facebook Open Graph Meta-data för oss, sÄ vi har rÀtt bild, titel och beskrivning nÀr anvÀndare delar vÄra artiklar pÄ Facebook.

Enkel Twitter-anslutning anvÀnds ocksÄ för att automatiskt lÀnka vÄra twitter-anvÀndarnamn nÀr du skriver @ list25 eller nÄgot annat twitterhandtag. Eftersom enkel Twitter-anslutning anvÀnder Twitter Anywhere API anvÀnder vi den ocksÄ för live-tweet-rutan pÄ vÄr prenumerationssida för List25. (Denna handledning visar hur du skapar live-tweet-rutor pÄ din WordPress-webbplats)

Prenumerera pĂ„ kommentarer – Detta plugin lĂ€gger till en liten kryssruta efter kommentaren som lĂ„ter anvĂ€ndare prenumerera pĂ„ kommentarer om de vĂ€ljer att göra det.

AnvĂ€ndarfoto – AnvĂ€ndarfoto-plugin lĂ„ter varje författare ladda upp sin egen bild istĂ€llet för att anvĂ€nda gravatar. Detta gör att vi kan moderera bilderna som visas i vĂ„ra författarbio.

VaultPress – Vi anvĂ€nder VaultPress för sĂ€kerhetskopior. Det Ă€r en hanterad sĂ€kerhetskopieringslösning av Automattic. De sĂ€kerhetskopierar vĂ„rt tema, plugins, inlĂ€gg och alla andra mediefiler. Detta skyddar oss frĂ„n katastrofer. Om nĂ„got hĂ€nder kan vi alltid anvĂ€nda VaultPress för att Ă„terstĂ€lla webbplatsen till normal.

W3 Total Cache – Detta förhindrar att vĂ„r webbplats inte kraschar. List25 fĂ„r mycket trafik och utan detta plugin skulle vĂ„ra servrar krascha varje timme.

WordPress HTTP: er – Vi anvĂ€nder detta plugin för att se till att vĂ„r webbplats backend Ă€r skyddad. Men viktigast av allt anvĂ€nder vi den för att vara vĂ€rd för mediefiler och servera den till vĂ„r Facebook-applikation som vi har diskuterat i den hĂ€r artikeln pĂ„ WPBeginner.

WordPress SEO av Yoast – Detta plugin hanterar vĂ„ra webbplatskartor och all annan SEO pĂ„ plats som metataggar, indexering etc.

WP-Leads – Vi anvĂ€nder detta plugin för att lĂ€gga till en liten kryssruta i kommentarformulĂ€ret för vĂ„r MailChimp-lista. Det gör det lĂ€ttare för vĂ„ra anvĂ€ndare att prenumerera pĂ„ vĂ„rt dagliga nyhetsbrev om de vĂ€ljer det.

WPTouch Pro – Vi anvĂ€nder WP Touch Pro för att driva vĂ„r mobilversion av webbplatsen. Vi skapade ett anpassat tema för WP Touch Pro, men det tog inte sĂ„ lĂ„ng tid att göra det.

WP4FB Pro – Detta plugin hanterar vĂ„r facebookapplikation för Giveaway. Som vi har diskuterat ganska omfattande om hur man gör Facebook-presentationer med WordPress.

Det kommer att avsluta listan över plugins som vi kör. LÄt oss nu titta pÄ andra coola hack som vi har pÄ webbplatsen.

List25: Tema och hack

Det Àr viktigt att betona att List25 körs pÄ ett anpassat Genesis Child-tema. Vi har nÄgra ganska snygga funktioner pÄ webbplatsen.

Jag Ă€r nyfiken knapp i rubriken – NĂ€r en anvĂ€ndare klickar pĂ„ det omdirigerar den dem till ett slumpmĂ€ssigt inlĂ€gg pĂ„ en webbplats. Det simulerar i huvudsak en Stumbleupon-liknande upplevelse. Du kan göra det ocksĂ„. Kolla in vĂ„r handledning om hur man omdirigerar anvĂ€ndare till ett slumpmĂ€ssigt inlĂ€gg i WordPress.

Anpassad layout för redigerare

Anpassad layout för redigerare

Anledningen till att vi har en anpassad layout för redigerare Àr att vÄra nya författare vet exakt vilken typ av formatering vi vill ha. Om du besöker nÄgot av vÄra inlÀgg ser du hur praktisk den hÀr funktionen verkligen kan vara. Det krÀver viss kunskap för att skapa en anpassad postredigerare. Smashing Magazine har en handledning om hur man gör detta.

Skjutreglage

Vi anvÀnder jQuery-versionen av SlideDeck-plugin för att skapa vÄr skjutreglage. De har ett WordPress-plugin. Kolla in vÄr steg-för-steg-guide för att skapa en skjutreglage i WordPress.

Det handlar om det. Vi hoppas att detta gav dig idĂ©er för din egen webbplats. LĂ„t oss veta dina kommentarer och feedback. Åh, och glöm inte att kolla in List25.