Festicket och Spotify kan nu hjÀlpa dig att hitta festivalbiljetter baserat pÄ din musiksmak

Festicket och Spotify kan nu hjÀlpa dig att hitta festivalbiljetter baserat pÄ din musiksmak

Festicket, en UK-baserad online-bokningsplattform för festivaler, har samarbetat med Spotify för att hjÀlpa musikÀlskare att upptÀcka musikfestivaler runt omkring dem och hitta festivalbiljetter baserat pÄ musiken de lyssnar pÄ.

Den nya Festival Finder-funktionennÀr du har angett dina Spotify-inloggningsuppgifter analyserar du musiken du har lyssnat pÄ och artisterna du Àlskar att följa för att ge dig de bÀsta festivalmatcherna.

NÀr du vÀl har upptÀckt en ny eller kommande festival som du gillar, lÄter Festicket dig boka biljetter, boende och resa. Det finns till och med en vÀntelista för dem som vill bli varnade nÀr biljetter blir tillgÀngliga för festivaler som Àger rum upp till ett Är borta.

Funktionen visar en skrÀddarsydd lista över tio kommande festivaler som bÀst matchar dina lyssningsvanor, inklusive nÄgra under-the-radar pÀrlor som snart kan bli din nya favoritfestival destination.

TechCrunch har lyckats för att fĂ„ ett uttalande frĂ„n Festicket som förklarar att Festival Finder-funktionen “drar nytta av Festickets omfattande databas över festivaler, som, i kombination med artistintelligens frĂ„n Spotify, kan anvĂ€ndas för att göra ett urval som Ă€r anpassat just för dig.”

Plattformen erbjuder för nÀrvarande 1000+ festivaler.