Flytta din WordPress-blogg till en ny vĂ€rd – Nybörjarguide

Flytta din WordPress-blogg till en ny vÀrd - Nybörjarguide

Har du skjutit upp att flytta din WordPress-blogg till en bÀttre vÀrd eftersom du tycker att tanken pÄ att migrera servrar Àr sÄ skrÀmmande? Om sÄ Àr fallet Àr du inte ensam; detta Àr ett vanligt problem. Lyckligtvis, sÄ lÀnge du kan följa anvisningarna kan det vara sÄ enkelt att flytta din WordPress-blogg till en ny vÀrd som att gÄ igenom en uppsÀttning steg.

Det hÀr inlÀgget visar steg för steg hur du flyttar din WordPress-blogg utan att behöva köpa dyra plugins. Dessa instruktioner förutsÀtter att du helt enkelt vill byta vÀrd och inte Àndra ditt domÀnnamn eller URL pÄ din blogg pÄ nÄgot sÀtt.

En sista anteckning innan vi börjar: om tanken pĂ„ att flytta din WordPress-blogg gör dig nervös, övervĂ€ga att frĂ„ga din vĂ€rd om de erbjuder migrationstjĂ€nster. MĂ„nga vĂ€rdar erbjuder detta gratis eller mot en nominell avgift (sĂ€rskilt hanterade WordPress-vĂ€rdlösningar), och det kan vara vĂ€rt att vara lugn att veta att din webbplats Ă€r i hĂ€nderna pĂ„ nĂ„gon som har gjort det tidigare. Om migreringstjĂ€nster inte Ă€r ett alternativ, men var inte rĂ€dd – fortsĂ€tt bara lĂ€sa.

1. Installera och aktivera Duplicator-plugin

Duplicator Àr ett gratis WordPress-plugin som verkligen förenklar processen att flytta din WordPress-blogg till en ny plats. Detta plugin packar snabbt och enkelt din webbplats pÄ din gamla vÀrd och packar upp den pÄ din nya. Medan du kan gÄ igenom stegen för att manuellt migrera din webbplats utan nÄgra plugins alls, effektiviserar Duplicator processen oerhört.

Installera Duplicator pĂ„ din gamla vĂ€rd genom att navigera till och skriva “duplicator” i sökningen. Det borde vara ett av de första resultaten. Klicka pĂ„ “Installera nu” och aktivera plugin-programmet nĂ€r det har installerats.

2. Skapa en paketerad version av webbplatsens filer och databas

Nu nĂ€r du har aktiverat Duplicator kan du anvĂ€nda den för att skapa en paketerad version av din WordPress-webbplats och starta processen att flytta din WordPres-blogg till en ny webbhotell. Navigera till och klicka pĂ„ knappen “Skapa ny” uppe till höger:

move-wp-new-host-duplicator-new-package

PĂ„ nĂ€sta skĂ€rm kommer Duplicator att se till att din webbplats Ă€r redo att packas. Om din webbplats inte uppfyller kraven följer du rĂ„d pĂ„ pluginens FAQ-sida. Det finns valfria instĂ€llningar som du kan arbeta med, men de Ă€r inte nödvĂ€ndiga för att fortsĂ€tta. Klicka pĂ„ “NĂ€sta” för att fortsĂ€tta skapa paketet:

move-wp-new-host-duplicator-new-package2

PÄ nÀsta skÀrm kommer Duplicator att köra en genomsökning av din webbplats, vilket bara tar nÄgra sekunder. Vid den hÀr tiden varnar pluginet om det hittar enorma filer som du kanske inte vill överföra med dig nÀr du flyttar din WordPress-blogg till en ny vÀrd. Om det hittar nÄgra fel följer du förslagen för att ÄtgÀrda dem och kör sedan genomsökningen igen.

Om allt ser bra ut, klicka pĂ„ ”Bygg” för att skapa installationspaketet:

move-wp-new-host-duplicator-new-package3

Det kan ta flera minuter för Duplicator att bygga paketet. NÀr byggnaden Àr klar kommer pluginet att visa dig tvÄ knappar, en för att ladda ner installationsprogrammet och den andra för att ladda ner arkivet. Klicka pÄ var och en för att ladda ner dem bÄda. Det hÀr Àr dina WordPress-filer och databas som du behöver nÀr du flyttar din WordPress-blogg till din nya vÀrd.

move-wp-new-host-duplicator-new-package4

3. Skapa en ny MySQL-databas och anvÀndare pÄ din nya vÀrd

Duplicator krÀver inte att vi installerar WordPress pÄ den nya vÀrden, men den semitekniska saken vi behöver göra Àr att skapa en ny MySQL-databas och anvÀndare. Detta ger oss en plats att placera databasen vi exporterade frÄn Duplicator i föregÄende steg.

Majoriteten av populÀra webbhotell anvÀnder cPanel, vilket gör det enkelt att skapa nya databaser. Jag flyttar min WordPress-webbplats till Bluehost, sÄ jag kan visa dig hur dessa steg ser ut dÀr, eller sÄ kan du fÄ ytterligare information frÄn den hÀr hjÀlpvideon:

Om du anvÀnder en annan vÀrd rekommenderar jag att du söker i deras egen dokumentation för instruktioner om hur du skapar en ny databas, om de Àr annorlunda.

Skapa först en ny databas genom att ange ett unikt namn och klicka pĂ„ “Skapa databas”:

move-wp-new-host-mysql-db1

LĂ€gg sedan till en ny anvĂ€ndare (du kan anvĂ€nda samma namn som din databas) och skapa ett starkt lösenord. Jag anvĂ€nde lösenordsgeneratorn. Var noga med att registrera detta lösenord nĂ„gonstans sĂ€kert. Klicka pĂ„ “Skapa en anvĂ€ndare”:

move-wp-new-host-mysql-db2

DĂ€refter mĂ„ste du lĂ€gga till den anvĂ€ndare du just skapade i din databas. I avsnittet “LĂ€gg till en anvĂ€ndare i en databas” pĂ„ sidan vĂ€ljer du de tvĂ„ du just skapade och klickar pĂ„ “LĂ€gg till”:

move-wp-new-host-mysql-db3

Tilldela alla behörigheter och klicka pĂ„ “Gör Ă€ndringar”:

move-wp-new-host-mysql-db4

Det Àr allt! Du har skapat din databas och nya anvÀndare att anvÀnda för din WordPress-migrering.

4. Ladda upp installations- och arkivfilerna till din nya vÀrd

DÀrefter mÄste du ladda upp de tvÄ filerna du laddade ner frÄn Duplicator till rotplatsen för din nya WordPress-webbplats. Det ska finnas en .zip-fil (arkivet) och en .php-fil (installationsprogrammet).

Detta mÄste vara en helt tom mapp som du senare kommer att rikta ditt domÀnnamn till. HÀr Àr de filer jag har laddat upp i mina:

move-wp-new-host-uploaded-files

5. Kör Duplicator-installationsprogrammet

DÀrefter vill du navigera till filen och köra installationsprogrammet. Det kan vara lite knepigt att ta reda pÄ vilken webbadress du ska besöka om du har samma domÀnnamn och inte vill ha nÄgon driftstopp. Det finns dock ett trick du kan anvÀnda för att simulera att byta din DNS pÄ din lokala dator. WP Engine har en bra handledning för hur man gör det pÄ Mac eller PC hÀr.

NÀr du gör det till installationsprogrammet anger du ditt databasnamn, anvÀndare och lösenord. Majoriteten av tiden kommer vÀrden bara att vara lokal vÀrd.

move-wp-new-host-installer

Innan du fortsĂ€tter ska du vara 100% sĂ€ker pĂ„ att du anvĂ€nder den nya databasen och anvĂ€ndaren som du just skapade i steg tre och att du har laddat upp de tvĂ„ dupliceringsfilerna till sin egen underkatalog! Klicka sedan pĂ„ “Testa anslutning” för att testa din anslutning.

Förhoppningsvis kommer testet att lyckas, vilket ser ut sÄ hÀr:

move-wp-new-host-installer-success

Förutsatt att allt fungerar som planerat markerar du kryssrutan som anger att du har lĂ€st varningarna och klicka pĂ„ “Kör distribution”.

PĂ„ nĂ€sta skĂ€rm ser du sökvĂ€garna till filerna och databasen. Du bör kĂ€nna igen ditt gamla domĂ€nnamn och sökvĂ€gen till dessa filer pĂ„ din gamla vĂ€rd. Under dessa ser du liknande fĂ€lt för din nya vĂ€rd. Du kan behöva Ă€ndra webbadressen under “Nya instĂ€llningar” och “Avancerade alternativ” för att matcha din webbadress om den hĂ€mtar den tillfĂ€lliga IP-adressen. NĂ€r allt Ă€r instĂ€llt klickar du pĂ„ “Kör uppdatering”:

move-wp-new-host-installer2

Om allt har gÄtt enligt plan ska nÀsta skÀrm ha nollfel och ge dig nÄgra förslag pÄ saker att testa pÄ den nya vÀrden:

move-wp-new-host-installer3

Grattis – de hĂ„rda grejerna Ă€r över!

6. Kontrollera dina filer

Vid det hÀr laget Àr det en bra idé att jÀmföra filerna pÄ den gamla vÀrden med filerna pÄ den nya vÀrden. Förutsatt att allt har migrerat korrekt, bör den nya vÀrden matcha den gamla, med tillÀgg av nÄgra extra filer relaterade till migreringen.

7. Ändra namnservrar

Om allt checkar ut Àr det dags att Àndra dina namnservrar sÄ att de pekar pÄ den nya vÀrden. Denna process skiljer sig Ät för varje domÀnregistrator och vÀrd, sÄ du kan behöva söka efter deras dokumentation om du har problem.

Följ stegen pÄ din nya vÀrd för att tilldela domÀnen till ditt konto. Du kommer att bli ombedd att verifiera ÀganderÀtten till domÀnen och vÀrden kommer att tillhandahÄlla minst tvÄ namnservrar som du kan rikta domÀnen till. Logga in pÄ din domÀnregistrator, vÀlj ditt domÀnnamn och redigera namnservrarna. Se till att du rensar de gamla helt.

NÀr du har uppdaterat namnservrarna kan det ta sÄ lÄng tid som 48 timmar innan Àndringen trÀder i kraft. Innan du Àr sÀker pÄ att detta har intrÀffat, bör du inte göra nÄgra större Àndringar pÄ din webbplats, eftersom du oavsiktligt kan redigera webbplatsen som Àr vÀrd pÄ den gamla vÀrden utan att veta det.

8. Testa din migrerade webbplats och ta bort installationsfiler

Om du inte Àr sÀker pÄ om namnservrarna har trÀtt i kraft finns det ett enkelt sÀtt att testa. Ladda upp en fil till ditt mediebibliotek och anvÀnd sedan filhanteraren pÄ din nya vÀrd för att försöka hitta filen du just laddade upp. Om du inte ser det i din uppladdningsmapp skickas du förmodligen fortfarande till den gamla vÀrden.

NĂ€r du Ă€r sĂ€ker pĂ„ att du redigerar WordPress-installationen pĂ„ den nya vĂ€rden, navigerar du till och klickar pĂ„ “Spara”. Detta uppdaterar dina permalĂ€nkinstĂ€llningar, som ofta avbryts under en migrering.

Efter att du flyttat din WordPress-blogg Àr det viktigt att du testar din webbplats grundligt genom att besöka varje sida eller sÄ mÄnga sidor som möjligt för att leta efter omdirigeringsfel och andra problem.

NĂ€r du Ă€r sĂ€ker pĂ„ att allt fungerar som det ska klickar du pĂ„ lĂ€nken i sista steget i installationsprogrammet för att utföra “SĂ€kerhetsrensning”, som tar bort installationsfilerna. Detta Ă€r mycket viktigt, eftersom dessa filer utgör en potentiell sĂ€kerhetsrisk.

NÀr du slutfört migreringen, kan du slutligen avbryta den gamla vÀrden.

Slutliga tankar om hur du flyttar din WordPress-blogg

Det Ă€r allt! Även om det finns mĂ„nga steg inblandade gör Duplicator-plugin processen tillrĂ€ckligt enkel för att hjĂ€lpa dig att flytta din WordPress-blogg till en ny vĂ€rd. Om du stöter pĂ„ problem under vĂ€gen eller om processen ser för komplicerad ut, se till att kontakta din nya webbhotell för hjĂ€lp.

* Det hÀr inlÀgget innehÄller anslutningslÀnkar, vilket innebÀr att om du klickar pÄ en av produktlÀnkarna och sedan köper produkten fÄr vi en liten avgift. Inga bekymmer men du kommer fortfarande att betala standardbeloppet sÄ det kostar inget frÄn din sida.