Fortnite kommer till Android, men endast 300 miljoner enheter kommer att köra det bra

Fortnite kommer till Android, men endast 300 miljoner enheter kommer att köra det bra

Efter att ha firat Fortnites första födelsedag förra mÄnaden utvidgas detta levande, actionbyggande spel för iPhone, iPad, konsoler och Windows-datorer till Android senare idag.

PÄ grund av komplex grafik och den kraftfulla, resurskrÀvande Unreal Engine krÀver Android-versionen av Fortnite en avancerad smartphone. Av de 2,5 miljarder Android-enheterna i vÀrlden eller sÄ kommer 300 miljoner att köra spelet bra, enligt Epic Games VD Tim Sweeney.

“Den faktiska Android-versionen Ă€r inte lika mycket avgörande som CPU- och grafikprocessorsatsen”, fortsatte han. “Alla enheter frĂ„n upp till tre Ă„r sedan med en avancerad GPU bör köra spelet ganska bra.”

Det populĂ€ra Battle Royale-spelet för flera spelare med Unreal Engine 4 frĂ„n Epic Games lanseras pĂ„ Android-plattformen pĂ„ ett unikt sĂ€tt och det Ă€r mycket mer intressant i den hĂ€r berĂ€ttelsen – utvecklare kommer att ta ett skott pĂ„ sideloading Fortnite pĂ„ Android-telefoner.

Sweeney berÀttade VentureBeat idag att spelet krÀver en APK-nedladdning via den officiella webbplatsen pÄ epicgames.com.

Det stÀmmer, Fortnite kommer inte att finnas tillgÀngligt via Googles Play Store alls.

“Du gĂ„r till vĂ„r webbplats, klickar pĂ„ nedladdningsknappen och gĂ„r igenom nĂ„gra uppmaningar för att ladda ner och installera Fortnite,” sa Sweeney. ”Det Ă€r ingen tredjepartsbutik involverad alls. Det Ă€r precis som PC-upplevelsen, hur PC- och Mac-anvĂ€ndare installerar Fortnite.

Men varför skulle de kringgÄ Play Store? För att hÄlla alla intÀkter för sig sjÀlva Àr det dÀrför.

Det finns tvÄ skÀl till vad vi gör. Först vill vi ha en direkt relation med vÄra kunder var vi Àn kan. PÄ öppna plattformar som PC och Android Àr det möjligt för dem att fÄ programvaran direkt frÄn oss. Vi kan vara i kontakt med dem och inte ha nÄgon tredje parts distributör dÀremellan.

Den andra motivationen Àr ekonomin i butikens ekosystem som den existerar just nu.

Det finns vanligtvis en 30/70 split. FrÄn 70 procent betalar utvecklaren alla kostnader för att utveckla spelet, driva det, marknadsföra det, skaffa anvÀndare och allt annat. För de flesta utvecklare som Àter upp majoriteten av sina intÀkter. Vi försöker göra vÄr programvara tillgÀnglig för anvÀndare pÄ ett sÄ ekonomiskt effektivt sÀtt som möjligt.

Det innebÀr att distribuera programvaran direkt till dem, ta betalning via Mastercard, Visa, Paypal och andra alternativ och inte ha en butik ta 30 procent.

Eftersom Fortnite Àr gratis Àr det enda sÀttet Epic tjÀnar pengar pÄ det nÀr mÀnniskor köper virtuella saker för riktiga pengar. Och pojke, köper de: Free-to-play-titeln har genererat mer Àn en miljard dollar i intÀkter hittills och hundratals miljoner nedladdningar.

Betalning i Fortnite för Android Àr tillgÀngligt med kreditkort och PayPal.

Fortnite Àr ocksÄ en plattformstittel sÄ att iOS och Android kan spela tillsammans. I sjÀlva verket stöds alla fall av plattformsspel och inköp över plattformar förutom parningar av PlayStation och Xbox och PlayStation och Switch.

FrÄn och med den 20 juni har Fortnite korsat nedladdningsmarkeringen pÄ 100 miljoner dollar i App Store, en anmÀrkningsvÀrd prestation pÄ bara 90 dagar efter lanseringen. Egentligen gör det det till det nÀst snabbaste spelet att nÄ just denna milstolpe.

Förutsatt att du spelar spel, Àr du ett Fortnite-fan? Om inte, varför?

LĂ„t oss veta i kommentarerna nedan.