FrÀmja din blogg i en tid av sociala medier (BlogWorld LA 2011)

FrÀmja din blogg i en tid av sociala medier (BlogWorld LA 2011)

Stor panel med Brett Green, Jeannine Crooks, Doylee Albee och Joshua Dorkin. Denna panel modererades av Dave Taylor.

Panelen började med prat om strategi. Som jag alltid betonar mÄste du ha: MÄl MÄl MÄl. Medan du inte skriver en check till Facebook, Twitter, Linkedin etc spenderar du fortfarande tid. Tid Àr en vÀrdefull tillgÄng för ditt företag. Du mÄste analysera mÄlen för ditt företag och begrÀnsa din publik. Du bör rikta dig mot det nÀtverk som ger dig flest resultat för din blogg och ditt företag.

NÀsta sak du behöver göra Àr att vara passionerad om din produkt. Du mÄste veta vad du pratar om. Du mÄste kunna kommunicera med publiken du nÄr.

En av de viktigaste punkterna som Jeannine tog upp handlade om automatisering. Bara för att nÄgot kan automatiseras betyder inte att det ska automatiseras. Du bör inte köra kampanjer för autosvar. Du borde vara social. Behandla dina följare som faktiska mÀnniskor. Prata inte med dem. Prata med dem. Jag har alltid betonat att det Àr dÀrför jag aldrig kör automatiserade svarskampanjer. Det suger verkligen nÀr du sÀger samma sak till alla som nÀmner ett specifikt nyckelord för dig.

De pratade om blogg och dess plats inom sociala medier. Oavsett om bloggar kommer att stanna eller kommer de att försvinna? Joshua föreslog att det inte Àr bra att flytta till en tredje parts webbplats. Du bör alltid strÀva efter att Àga ditt eget innehÄll. Jag Àr alltid en föresprÄkare för att Àga ditt eget innehÄll och har din blogg som det centrala navet. TÀnk pÄ din blogg som hjÀrtat som pumpar blod till dina organ som Àr dessa sociala nÀtverk.

Slutsatsen Àr att ha en stark personlighet. MÀnniskor relaterar till mÀnniskor inte företag. Din personlighet kommer att vara kÀrnan i din framgÄng.

Om du vill se hela sessionen eller nÄgon annan session kan du göra det pÄ Blog World Expo