Framtida Apple-enheter kan ladda andra enheter trÄdlöst

wireless charging patent

Hur mÄnga Apple-enheter har du? Om antalet Àr mer Àn ett har du förmodligen stött pÄ scenariot dÀr vissa enheter har mycket ström medan en annan Àr i desperat behov av en laddning. Ett nytt Apple-patent föreslÄr att framtida enheter kan dela ström trÄdlöst. PÄ sÄ sÀtt kan du överföra ström frÄn en mobil enhet till en annan.

De ny patentansökan, som publicerades pĂ„ torsdagen, Ă€r för “Induktiv laddning mellan elektroniska enheter.” Den beskriver sĂ€tt för tvĂ„ enheter, som en surfplatta och en smartphone, kan ladda varandras batterier med deras befintliga laddning.

KÀrnan i denna process Àr induktiva spolar i enheter som för nÀrvarande anvÀnds för att ta emot en laddning. I det hÀr fallet skulle spolarna ta emot och sÀnda effekt beroende pÄ behovet.

patent för trÄdlös laddning

Applikationen föreslÄr att den induktiva laddningen kan utföras med surfplattor, smartphones och bÀrbara datorer. Hittills Àr iPhone X, iPhone 8 och iPhone 8 Plus kompatibla med trÄdlös laddning. Men nuvarande iPads och MacBooks Àr det inte.

Apple Àr kÀnt för att lÀmna in patentansökningar för produkter och processer som aldrig ser dagens ljus. Förhoppningsvis Àr detta inte en av dessa. Att kunna ladda enheter med andra enheter skulle vara en stor spelvÀxlare om den implementeras korrekt. Som ett första steg skulle jag förvÀnta mig att Ärets iPad Pro-sortiment stöder trÄdlös laddning. Kanske kan MacBook Pro-modellerna frÄn 2019 följa.

Som en pÄminnelse kommer Apples sannolikt att tillkÀnnage tre helt nya iPhones i höst tillsammans med tvÄ nya iPad Pro-modeller och en fjÀrde generationens Apple Watch. Företaget kan ocksÄ meddela uppdateringar av MacBook, iMac och Mac mini senare i Är.