Framtida MacBooks kan ha alternativa tangentbord med pekgränssnitt

Framtida MacBooks kan ha alternativa tangentbord med pekgränssnitt

Tre nya patentans√∂kningar publicerad p√• torsdag av US Patent and Trademark Office f√∂resl√•r att Apple kan t√§nka om MacBook-tangentbord f√∂r framtida enheter. Patenten, som delar namnet “Enhet med integrerat gr√§nssnittssystem”, diskuterar s√§tt att f√∂rb√§ttra MacBook-typupplevelsen p√• anslutna s√§tt.

Patenten erbjuder olika lösningar, varav vissa fortfarande innehåller ett fysiskt tangentbord, medan andra pekar på en virtuell inmatningsenhet. Oavsett, varje applikation diskuterar en huvudkåpa för en MacBook som består av en transparent topp där tangentbordet sitter som är tillverkat av ett material som plast eller glas. Inbyggda sensorer används för att upptäcka när en användares fingrar vidrör ytan.

Till exempel innefattar en bärbar dator:

En displaydel innefattande en display; en basdel svängbart kopplad till displaydelen och innefattande ett glashölje som definierar: en yttre yta; och ett tangentbord som öppnas genom glasfodralet från utsidan till en inre yta; och ett tangentbord placerat åtminstone delvis inom tangentbordets öppning och innefattande: ett substrat; en nyckel konfigurerad att röra sig relativt substratet; och ett tygöverdrag placerat över nyckeln och definierar en användargränssnittsyta på nyckeln.

En annan erbjuder under tiden:

1. Basdel flexibelt kopplad till displaydelen och innefattande: ett tangentbord innefattande tangenter och med ett flexibelt ark som täcker ett mellanrum mellan intilliggande tangenter; och en kontinuerlig glasram som sträcker sig runt en periferi av tangentbordet och definierar: en första beröringskänslig inmatningsregion intill en första sida av tangentbordet; och en andra beröringskänslig inmatningsregion intill en andra sida av tangentbordet; och ett beröringsavkänningssystem konfigurerat för att bestämma en plats för beröringsingångar applicerade på den första och andra beröringskänsliga ingångsregionerna.

Lösningar för avlägsnande av damm, vätska och andra skräp eller föroreningar nämns ofta i patenten.

Exempelvis inneh√•ller texten spr√•k som “membranet 1338 kan ocks√• hj√§lpa till att f√∂rhindra intr√§ngning av f√∂roreningar (t.ex. damm, v√§tska etc.) i omr√•det under knapparna.”

Apple är ökänt för att lämna in patent för produkter som aldrig går längre än planeringsfasen. Och om till och med en av dessa uppfinningar blir verklighet, kan det ta flera år innan vi ser det släppt som en slutprodukt.

Oavsett √§r det trevligt att se Apple som fortfarande √§r engagerade i att skapa b√§ttre tangentbord f√∂r sina enheter. Du kanske kommer ih√•g att m√•nga har varit missn√∂jda med det s√• kallade “butterfly switch” -tangentbordet som finns i nuvarande generationen MacBook och MacBook Pro-enheter, inklusive den nyligen sl√§ppta MacBook Pro-serien 2018. Kanske kommer denna typ av tangentbord att g√• i pension f√∂rr eller senare.

Alla tre patent som meddelades idag, 2 augusti, lämnades in den 28 mars.

Vill du se tangentbord i glas på framtida MacBooks? Låt oss veta dina tankar nedan.