Frankrike förbjuder användningen av personliga smartphones och surfplattor i skolor

Frankrike förbjuder användningen av personliga smartphones och surfplattor i skolor

Enligt ny lagstiftning kommer elever i Frankrike att förbjudas att använda smartphones och surfplattor medan de är i skolan. Lagen föreslogs under president Emmanuel Macrons framgångsrika valkampanj och kommer i en tid då användningen av mobila enheter är under mer granskning.

Enligt EngadgetFrankrike hade redan förbjudit telefonanvändning för studenter under lektioner sedan 2010. Det senaste förbudet utvidgar dock förbudet till att omfatta telefonanvändning mellan lektioner och under måltiderna.

Det förklarar:

De som motsatte sig f√∂rbudet citerade tidigare de logistiska problemen med att lagra telefoner och f√∂reslog signalstopp som ett m√∂jligt alternativ. Men experter √§r r√§dda f√∂r √∂verdriven mobiltelefonanv√§ndning och internetets lockelse kan orsaka cyberberoende, s√∂mnst√∂rningar och mobbning. P√• tal med LCI News h√§vdade Frankrikes utbildningsminister Jean-Michel Blanquer att mobiltelefoner kan vara ett “tekniskt framsteg”, men de borde inte “monopolisera v√•ra liv”.

Studenter i Frankrike är inte de enda som uppmanas att begränsa sin telefonanvändning. Landet säger nu att förare inte längre kan använda mobila enheter även när bilen är parkerad eller om motorn är avstängd.

Under de senaste månaderna har det skett ett stort tryck mot digitalt välbefinnande. Förutom användningsförbud som de som nämns ovan gör företag som Apple, Google och Facebook det lättare för användare att spåra mobiltelefonanvändningen dagligen och varje vecka. Apple introducerade till exempel nyligen en helt ny skärmtid-funktion i iOS 12 medan ett liknande verktyg kommer till Facebook- och Instagram-appar.

Att förbjuda mobila enheter för studenter under skoltiden är mycket meningsfullt och är något som har implementerats över hela världen på skolbasis. Ett nationellt förbud som det som föreslås i Frankrike driver saker till en ny nivå och det kommer att bli intressant att se om liknande begränsningar införs i andra länder i framtiden.

Ska regeringar förbjuda användning av mobila enheter för vissa användargrupper som studenter? Vad tror du? Låt oss veta nedan.