Full inlÀgg vs sammanfattning (utdrag) pÄ dina WordPress-arkivsidor?

Full inlÀgg vs sammanfattning (utdrag) pÄ dina WordPress-arkivsidor?

Återigen stĂ€llde en av vĂ„ra anvĂ€ndare frĂ„gan, varför anvĂ€nder vi sammanfattning istĂ€llet för fullstĂ€ndiga inlĂ€gg pĂ„ WPBeginners arkivsidor. I den hĂ€r artikeln kommer vi att diskutera om du ska anvĂ€nda ett fullstĂ€ndigt inlĂ€gg eller en sammanfattning pĂ„ dina WordPress-arkivsidor? Vi kommer att diskutera fördelarna och nackdelarna med fullstĂ€ndig post vs sammanfattning (utdrag)? Slutligen kommer vi att avsluta med en slutsats som Ă€r den perfekta lösningen för de flesta webbplatser.

Fördelar med att anvÀnda sammanfattning vs fullstÀndig post i arkiv

Vi försöker optimera WPBeginner för en bÀttre anvÀndarupplevelse. Vi vill att anvÀndare enkelt ska kunna surfa pÄ webbplatsen och hitta vad de letar efter. Samtidigt vill vi ocksÄ att sökmotorer ska hjÀlpa anvÀndare att hitta innehÄll pÄ vÄr webbplats. DÀrför Àr vÄr instÀllning till hantering av arkivsidor inriktad pÄ en bÀttre anvÀndarupplevelse och bra WordPress SEO.

1. Snabbare laddningstid

PÄ WPBeginner innehÄller vÄra inlÀgg vanligtvis ett stort antal bilder med skÀrmdumpar. Genom att anvÀnda utdrag i vÄra arkivsidor förbÀttrar vi sidans laddningstid för arkivsidor avsevÀrt. FörestÀll dig en arkivsida som visar 10 inlÀgg per sida (vilket Àr ganska standard). Om var och en av dessa tio sidor Àr över 500 ord med 5 bilder vardera, har anvÀndaren mycket att blÀddra igenom. Sidan laddas ocksÄ lÄngsammare Àn normalt. Genom att anvÀnda utdrag förbÀttrar vi anvÀndarupplevelsen avsevÀrt. AnvÀndare kan ladda och blÀddra igenom vÄr kategori, taggar, datum och andra arkivsidor snabbt och enkelt.

NÀr det gÀller sökmotorer Àlskar Google sÀrskilt snabbare sidladdningstider.

2. Förhindrar duplicerat innehÄll

Genom att visa utdrag pĂ„ dina arkivsidor kan du förhindra att du flaggas för duplicerat innehĂ„ll i sökmotorerna. Till exempel har WordPress som standard kategori, taggar, datum och författararkiv. Genom att publicera hela inlĂ€gg i arkiv kommer varje artikel att visas i full lĂ€ngd pĂ„ flera olika sidor pĂ„ din webbplats. Även om sökmotorerna Ă€r ganska smarta i att hitta kanonisk URL för varje inlĂ€gg, kan de fortfarande flagga webbplatsen för duplicerat innehĂ„ll som pĂ„verkar din sökmotorrankning.

Obs! Om du anvÀnder ett fullstÀndigt inlÀgg anvÀnder du helt enkelt WordPress SEO by Yoast-plugin och stÀller in alla arkivsidor pÄ noindex, följ.

3. Ökar sidvisningarna och minskar studsfrekvensen

MÀnniskor tenderar ofta att lÀmna webbplatsen som laddas lÄngsamt. Vi har redan nÀmnt att anvÀndningen av utdrag gör att sidan laddas snabbare. Genom att anvÀnda utdrag minskar du studsfrekvensen. Du ökar ocksÄ sidvisningar eftersom anvÀndaren mÄste klicka sig vidare till hela inlÀggssidan för att kunna lÀsa hela artikeln. BÄda dessa mÀtvÀrden, sidvisningar och avvisningsfrekvens spelar en viktig hastighet i dina annonsintÀkter.

LÀs fler tips om: Hur man ökar sidvisningar och minskar studsfrekvensen i WordPress

Nackdelar med att anvÀnda sammanfattning vs fullstÀndig post i arkiv

1. DĂ„liga utdrag

Om du anvÀnder_excerpt (); i dina arkivmallar kommer ditt automatiska utdrag att ha en fixlÀngd pÄ 55 ord. Det hÀr Àr för kort och ibland kommer dina meningar att halveras och Àr meningslösa. Du kan alltid Àndra standardutdragslÀngden men det löser inte problemet helt. Du kan alltid skriva ett anpassat utdrag pÄ din redigeringsskÀrm för inlÀgg, men de flesta tar sig inte tid att göra det (inklusive oss). En annan lösning Àr att skriva fÀngslande introduktioner som sannolikt kommer att göra anvÀndaren intresserad.

2. Dolt innehÄll

Vissa anvÀndare föredrar att lÀsa allt pÄ en sida istÀllet för att behöva gÄ till en annan sida för att lÀsa hela artikeln. Dessa anvÀndare kommer att vara missnöjda med utdrag, men du kan inte hÄlla alla nöjda.

Slutsats

Om dina artiklar Àr korta och inte innehÄller mÄnga bilder kan du komma undan med att visa hela inlÀgg pÄ dina arkivsidor. I de flesta fall rekommenderar vi dock att du anvÀnder sammanfattning (utdrag) för dina arkivsidor. De flesta bra teman som Genesis kommer med ett inbyggt alternativ som lÄter dig vÀlja mellan full inlÀgg och utdrag frÄn instÀllningarna. Vi har dock en artikel som visar hur du visar inlÀgg i WordPress-teman. Vi hoppas att den hÀr artikeln besvarade frÄgan om du ska anvÀnda ett fullstÀndigt inlÀgg eller en sammanfattning pÄ dina WordPress-arkivsidor. Vad anvÀnder du pÄ din webbplats? FullstÀndiga inlÀgg eller arkiv? LÄt oss veta i kommentarerna nedan.