Funderar pĂ„ att starta ett WordPress-webbdesignföretag – hĂ€r 7 saker du mĂ„ste göra

Launching Your Business

Vill du starta ditt eget WordPress webbdesignföretag? PÄ WPBeginner fÄr vi ofta rÄd om rÄd om att starta ett webbdesignföretag. Bortsett frÄn mycket hÄrt arbete, tÄlamod och engagemang som alla behövs för att starta din WordPress webbdesignverksamhet, hÀr Àr de sju bÀsta sakerna du mÄste göra.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

1. Konfiguration av Business + Accounting

Att hÄlla reda pÄ alla dina finansiella transaktioner Àr avgörande för ditt företags framgÄng. Men du vill inte spendera din tid pÄ att hantera kalkylark och balansera böcker eftersom du mÄste vara fokuserad i ditt företag.

Tack och lov finns det verktyg som hjÀlper dig att automatisera din bokföring och spara pengar.

Vi rekommenderar att du anvÀnder Freshbooks. Det Àr det mest anvÀndarvÀnliga redovisningsverktyget för icke-revisorer. Du kan enkelt skicka fakturor, ta emot betalningar, ansluta det till ditt bankkonto och automatiskt spÄra varje transaktion.

Fakturering och fakturering av dina webbdesignklienter

Freshbooks lÄter dig ocksÄ spÄra tid och fakturera klienter för antalet timmar du arbetat. Denna funktion Àr sÀrskilt anvÀndbar om en kund vill anstÀlla dig pÄ timbasis.

2. VĂ€lj ditt ramverk

VĂ€lja en temaram

Att vÀlja ett temaramverk att arbeta med hjÀlper dig att minska ditt arbete och pÄskynda din övergripande utvecklingsprocess.

Det finns flera WordPress-temaramar tillgÀngliga. Se vÄr detaljerade guide om vad som Àr ett temaramverk (fördelar, nackdelar och mer).

Det Àr ocksÄ bra att ha en uppsÀttning WordPress-plugins som du installerar och behÄlla dem som en del av din ritning. Att hitta plugins som utför specifika uppgifter kommer ocksÄ att pÄskynda processen.

3. SĂ€kerhetskopiera alltid allt

BehÄll goda sÀkerhetskopior

Att förlora data Àr dyrt och det Àr till och med vÀrst om uppgifterna tillhör en klient. Du bör investera i att skapa ett omfattande sÀkerhetskopieringssystem för hela din utvecklingsmiljö.

Om du planerar att vara vÀrd för dina klientwebbplatser mÄste du investera i att sÀkerhetskopiera kunddata sÄ ofta som möjligt.

Du bör ocksÄ sÀkerhetskopiera din utvecklingsmiljö och aktivera autospara pÄ alla dina kodredigeringsverktyg och programvara. Att anvÀnda revisionskontrollsystem som Git kan spara dig frÄn mycket problem i framtiden.

4. VÀlja det bÀsta vÀrdet för ditt webbdesignföretag

Dina kunder behöver din hjÀlp och rÄd om hur du vÀljer det bÀsta WordPress-vÀrdet. Ofta Àr mindre webbdesignbyrÄer vÀrd för klientwebbplatser sjÀlva som kan ge en extra intÀktsström, men det kommer med sina egna krÄngel.

Vi rekommenderar starkt att du hostar dina klientwebbplatser pÄ din server. IstÀllet bör du samarbeta med ett vÀrdföretag som du gillar att arbeta med och be om en affiliate-affÀr.

Detta kan visa sig vara ganska lukrativt eftersom vissa WordPress-webbhotell erbjuder ett bra affiliate-program.

InMotion Hosting betalar upp till $ 125 för varje försÀljning. De erbjuder business hosting, VPS, dedikerad server och till och med managed hosting. GÄ med i InMotion Hosting Affiliate Program

WPEngine betalar upp till $ 200 för varje försÀljning. De Àr ett specialiserat WordPress-vÀrdföretag och erbjuder endast en hanterad lösning som Àr lite dyrare. GÄ med i WPEngine Affiliate Program.

Genom att samarbeta med en pÄlitlig vÀrdleverantör kan du delegera uppgifter som du inte Àr bra pÄ, hantera servrar och samtidigt tjÀna extra pengar.

NÀr antalet kunder vÀxer kommer du att tacka oss för detta rÄd.

5. Omge dig med fantastiska mÀnniskor

Strategiskt partnerskap

Först kan det kÀnnas som att du kan göra det mesta av arbetet pÄ egen hand, och det kan du förmodligen. Men nÀr ditt företag vÀxer behöver du fler mÀnniskor. VÄr grundare och VD Syed Balkhi sÀger ofta:

Om du vill gÄ snabbt, gÄ ensam.
Om du vill gÄ lÄngt, gÄ tillsammans.

Du kan anstÀlla nÄgon som ska arbeta permanent med dig eller bygga strategiska partnerskap med frilansande entreprenörer och andra byrÄer.

Du kan inte vara en mÀstare pÄ allt, sÄ att försöka göra allt pÄ egen hand kan förstöra ditt webbdesignföretag innan det ens kan börja. Hitta de personer som har den kompetens och kunskap som du saknar och delegera arbetet till dem.

Specialisering Àr nyckeln till framgÄngen för ditt webbdesignföretag.

Det kan ta lite tid att hitta mÀnniskor du kan lita pÄ, men i det lÄnga loppet Àr det helt vÀrt ditt tÄlamod och tid.

6. Återkommande kunder

Glada kunder

Bygg relationer med dina kunder pÄ en mer personlig nivÄ. Intressera för deras verksamhet, deras ambitioner och försök att gÄ ut ur din vÀg för att ta reda pÄ hur du kan hjÀlpa till.

Alla företag handlar om mÀnniskor och att vÀrdera mÀnniskor fÄr dem att mÄ bra inte bara om dig utan ocksÄ om sig sjÀlva.

Du ska alltid vara Àrlig, generös, snÀll, respektfull och graciös nÀr du bedriver din verksamhet. NÀr ett jobb Àr klart, bli inte frÀmling. Du bör följa upp med dina kunder för att se hur saker och ting fungerar för dem. HÄll kontakten med dem pÄ sociala medier och visa genuint intresse för mÀnniskor.

Dessa smÄ vÀnliga handlingar ger dig mer affÀrer Àn du kan förestÀlla dig. Det kommer ocksÄ att uppmuntra dina kunder att hjÀlpa dig att ansluta till möjliga leads.

Det Àr en vinn-vinst för alla, och det kostar dig bara nÄgra minuter av din tid varje dag. Du kan ocksÄ skicka dina kunder presentkorgar pÄ helgdagar eftersom alla Àlskar presenter.

7. Skapa en e-postlista

Tro det eller ej, e-post Àr det mest kraftfulla och kostnadseffektiva marknadsföringsverktyget. 70% av dem som besöker din webbplats kommer troligen aldrig hitta tillbaka till din webbplats igen. Det betyder att du har bara nÄgra sekunder av sin tid pÄ att övertyga dem att anstÀlla dig.

Ibland kan en anvÀndare vara intresserad av dina tjÀnster eftersom de Ànnu inte Àr redo att fatta beslut. Du kan erbjuda dem en chans att prenumerera pÄ din e-postlista genom att ge dem en exklusiv resurs som kan hjÀlpa dem att fatta beslutet.

Se vÄr guide om varför du bör börja bygga din e-postlista direkt och börja omvandla dina besökare till betalande kunder.

NÀr du vÀl har skapat din e-postlista, se till att du interagerar med dina prenumeranter regelbundet genom att ge dem vÀrdefulla insikter och resurser.

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att starta din webbdesignverksamhet med rÀtt verktyg och hög humör. Du kanske ocksÄ vill kolla in vÄr guide om 23 toppverktyg för WordPress-frilansare, designers och utvecklare.

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du hittar oss ocksÄ pÄ Twitter och Facebook.