Geolokatorer på fitnessspårare är inte längre tillåtna av amerikansk militärpersonal

Geolokatorer på fitnessspårare är inte längre tillåtna av amerikansk militärpersonal

Tillbaka i januari sa Pentagon att det skulle granska policyer som rör geolokatorer på fitnessspårare som Apple Watch och Fitbit-enheter. Det har nu beslutat att förbjuda användningen av den tekniken på spårare för all utplacerad militär personal, oavsett var de befinner sig. Flytten kommer efter att den populära Strava-träningsappen oavsiktligt har avslöjat hemliga platser för säkerhetsstyrkor runt om i världen.

Enligt CNN, förbjuder den amerikanska militären personal från att använda fitnessspårare, smartphones och appar som använder geolokaliseringsfunktioner som kan avslöja användarens plats. Förbudet tillkännagavs i ett memorandum från Pentagon som utfärdades på fredagen och undertecknades av vice försvarsminister Patrick Shanahan.

Memoet sade: “Effektivt omedelbart √§r f√∂rsvarsdepartementets personal f√∂rbjudet att anv√§nda geolokaliseringsfunktioner och funktioner p√• statliga och icke-statliga enheter, applikationer och tj√§nster p√• platser som √§r utsedda som operativa omr√•den.”

I en uppföljning på måndagen sa Pentagons talesman överste Rob Manning till reportrar:

Det går tillbaka till att se till att vi inte ger fienden en orättvis fördel och att vi inte visar den exakta platsen för våra trupper över hela världen. Detta är alla elektroniska enheter som har geolokaliseringsfunktioner, i princip GPS-aktiverade enheter, applikationer, den typen av saker.

Pentagon noterar att sj√§lva enheterna inte kommer att f√∂rbjudas. Ist√§llet √§r servicemedlemmar ansvariga f√∂r att inaktivera geolokaliseringsfunktionerna p√• sina enheter. F√∂rbudet p√•verkar personer i “operativa omr√•den”.

Till stäng av platstjänster och GPS på din iOS-enhet:

1) Gå till Inställningar> Sekretess> Platstjänster.

2) Se till att platstjänster är avstängda.

Genom att följa dessa anvisningar inaktiveras också geolokaliseringstjänster på Apple Watch.

Med tanke p√• behovet av s√§kerhet gjorde den amerikanska milit√§ren f√∂rmodligen r√§tt steg hit. √Ąnd√• kommer det att vara intressant att se om detta s√• sm√•ningom kommer att bana v√§g f√∂r ett personligt f√∂rbud mot smartphones och fitnessanordningar.

Intressant nog tillkännagav Pentagon redan 2015 ett massivt partnerskap med Apple, Boeing, Harvard och andra för att designa prylar och sensorer som kan formas på utsidan av en jet eller bäras av soldater på slagfältet. Vid den tiden sa man att regeringen skulle hälla 75 miljoner dollar under fem år på innovation i Silicon Valley och tekniska samhällen över hela landet.

Gjorde den amerikanska militären rätt anrop för att förbjuda användningen av geolokaliseringsteknik på enheter? Låt oss veta dina tankar nedan.