Google gör en annan magi: hum att veta titeln pÄ lÄtarna, omedelbart aktiv i Italien (video)

Google gör en annan magi: hum att veta titeln pÄ lÄtarna, omedelbart aktiv i Italien (video)

Google de senaste Ären har det vant oss vid det blinkar av geni och funktionaliteten den precis lanserade Àr en av dem: den lanserade just erkÀnnande av musikspÄr det kan lÀmna dig med öppen mun.

Det Àr nu möjligt genom den klassiska Google-sökningen identifiera titeln pÄ en lÄt helt enkelt surrar det eller vissla det till din smartphone. Idén det kanske inte Àr mycket original men funktionen det fungerar perfekt, bÄde i sÄnglÀge och i visselpipa. Nyheten Àr nu tillgÀnglig för enheter Android pÄ italienska ocksÄ, vi försökte det omedelbart som du kan se frÄn de nÀrvarande nedan och pÄ sprÄk engelsk för enheter iOS.

Dess anvĂ€ndningssĂ€tt Ă€r extremt enkel: öppna bara Google-sökning, tryck pĂ„ ikonen mikrofon och sedan vidare. Vid den tiden Ă€r det bara att surra eller vissla den melodi du har i ditt huvud för 10 – 15 sekunder Och det Ă€r allt. Om Google inte Ă€r sĂ€ker pĂ„ resultatet kommer de att föreslĂ„s för dig en serie resultat med matchande procentsats.

Google har hÄllit oss kvar förklara ocksÄ hur det fungerar den nyhet han just har presenterat: i grund och botten bygger den pÄ modeller som trÀnats intensivt ocksÄ för att kÀnna igen lÄtar frÄn mÀnskliga kÀllor som att sjunga eller vissla. Varje melodi Àr associerad med ett visst mönster av musiknoter, ett slags Fingeravtryck ljud, vilket leder till att Google-modellerna kÀnner igen den unika matchningen.

Dessutom presenterade Google nÄgra av de senaste nyheterna om Àmnet Sök pÄ webben, som en del av onlineevenemanget: BigG förklarade hur sökalgoritmer att kunna att tolka korrekt sökfrÄgorna de innehÄller stavfel du hatar skriver. I detta sammanhang har svar implementerats unik, om möjligt, till sökingÄngen (du har ett praktiskt exempel nedan). Utöver det har Google arbetat med att förbÀttra sitt neurala nÀtverk att bestÀmma mer relaterade Àmnen till sökfrÄgan och gjorde nyheter om covid-19. För fler detaljer pÄ alla nyheter som presenteras av Google nÀr det gÀller webbsökning, inbjuder vi dig att lÀsa hela inlÀgget pÄ dess officiella webbplats.

KĂ€lla: Google (1), (2)