Google Maps fÄr global tÀckning för laddstationer för elfordon

Google Maps EV Charging station locations

Google igÄr meddelat att kunderna nu kan anvÀnda sin Maps-app för mobila enheter för att enkelt hitta platser för nÀrliggande laddstationer för elfordon (EV) pÄ kartan.

För att hitta de nĂ€rmaste EV-laddningsstationerna i din nĂ€rhet som stöds av appen (se nedan) anvĂ€nder du sökfunktionen i appen med nyckelord som “ev laddning” eller “EV laddningsstationer.”

De data som visas inkluderar information om verksamheten dÀr stationen finns, vilka typer av portar som finns tillgÀngliga, laddningshastigheter, hur mÄnga portar det finns och information om stationen frÄn förare, sÄsom foton, betyg, recensioner och frÄgor.

Global tÀckning börjar med följande platser och EV-laddningstypstyper:

Företag med laddstationer visar nu en relevant lÀnk pÄ kartan.

Google har sagt att möjligheten att söka efter EV-laddstationer pÄ Maps började rulla ut igÄr över iOS- och Android-plattformarna. Det Àr en förskjuten version, kom tillbaka om nÄgra dagar om den hÀr funktionen inte Àr live för dig Àn. Stöd för att hitta EV-laddningsstationer kommer att lÀggas till pÄ skrivbordsutgÄvan av Google Maps under de kommande veckorna.

Apple började servera EV-laddningsinformation via sin egen Maps-tjÀnst i december 2016 med stöd för Apple Pay och ChargePoint. I april 2017 utvidgades ChargePoint EV-laddningsstöd till Storbritannien.