Google One-molntjänsten lanseras i USA och erbjuder lägre priser och förmåner

Google One-molntjänsten lanseras i USA och erbjuder lägre priser och förmåner

Googles ommärkt molntjänst är nu tillgänglig för alla med ett Google-konto i USA. Google One, som tillkännagavs i maj, erbjuder lägre priser, 24/7 live support och andra fördelar tackar den tjänst som den effektivt ersätter, Google Drive.

Med Google One kan du säkerhetskopiera dina data på flera enheter och tjänster, inklusive Gmail och Google Photos. Med Google One får alla som har ett Google-konto fortfarande 15 GB gratis lagringsutrymme. Därifrån börjar planerna med $ 1,99 per månad.

Google One-lagringsplanerna är som följer:

Under Google Drive erbjöd Google 1 TB lagringsutrymme för 9,99 USD per månad. 2 TB-planen som ersatte den var en gång prissatt till 19,99 USD per månad. Tidigare uppgraderade Google automatiskt de med en 1 TB Drive-plan till 2 TB utan extra kostnad.

Ett Google One-konto kommer också med Google Play-krediter och hotellerbjudanden. Särskilda kampanjer från Google Express och Google Store förväntas de närmaste månaderna. Precis som med Apples iCloud-lagring tillåter Google One kunder att dela sina planer med upp till fem andra användare.

Google One, precis som Google Drive, erbjuder fler lagringsplaner än Apple. Under iCloud är användarna för närvarande begränsade till följande nivåer, och dessa kommer utan förmåner och 24/7 support:

Notera: Den enda skillnaden här är att Apple erbjuder ett alternativ på 50 GB.

Om du inte är helt knuten till Apples ekosystem är Google One värt att kolla in det. Det blir också intressant att se om Google One kommer att tvinga Apple att tänka om sina iCloud Drive-erbjudanden. I synnerhet kommer Apple att erbjuda sina egna förmåner? Vad tror du? Lämna dina kommentarer nedan.