Google Plus för företag med Chris Brogan och Guy Kawasaki

Google Plus för företag med Chris Brogan och Guy Kawasaki

Detta var den första sessionen pÄ BlogWorld LA 2011. SÄ vi vet alla att Google+ Àr ute med ett surr. Btw: Följ mig pÄ Google+. Det var fullt hus bara pÄ grund av dessa tvÄ talares kÀndisstatus.

SÄ du undrar förmodligen hur du kan anvÀnda Google Plus för företag nÀr de inte ens har affÀrssidan. Om du har en affÀrssida som person blir du förbjuden. SÄ de började med det. Tanken bakom hela panelen var att du skulle hjÀlpa ditt företag genom ditt eget personliga varumÀrke. Chris sa till och med att tÀnk pÄ företagssidan som ett visitkort. Bara för att du inte har ett visitkort betyder inte att du slutar nÀtverk.

OcksÄ varför behöver du Google+ nÀr du har Facebook, twitter etc? Vad Àr skillnaden? Guy föreslog att facebook Àr för vÀnner och familj och nya och befintliga relationer, google plus Àr att hitta mÀnniskor som delar dina passioner som du inte kÀnner Ànnu.

Tja, Guy Kawasaki började med att uttrycka sin uppriktiga motvilja mot Facebooks Edgerank-system. Han tyckte inte om att facebook bara vĂ€ljer att begrĂ€nsa vem som ser ditt innehĂ„ll. Med Google+ finns det inget sĂ„dant. Guy sĂ€ger att twitter inte har ett bra sĂ€tt att hĂ„lla reda pĂ„ omnĂ€mnanden. Guy visade sin kĂ€rlek om meddelanden frĂ„n Google+ som den skickar via gmail. Mitt förslag till Guy Ă€r att Twitter har möjlighet att aktivera e-postaviseringar vid varje omnĂ€mnande. Även om ja, det finns mycket omnĂ€mnande av SPAM, sĂ„ jag kan se hur det kommer att komma ur kontroll.

BÄda dessa branschledare var helt kÀr i Hangout-funktionen pÄ Google+. Heck, de inspirerade mig att göra en för WPBeginner. Kommer du att vara intresserad av det?

En av de stora fördelarna med att anvÀnda Google+ som Chris Brogan föreslog var SEO. Listor pÄ Google+ Àr 100% indexerade sÄ lÀnge de görs offentliga. För det andra pÄverkar +1 din webbplats rankning i SERP för dem som följer dig. Google försöker integrera sitt sociala nÀtverk fullt ut i sin sökalgoritm. Chris retade ocksÄ nÄgra spÀnnande funktioner som kommer.

Jag har anvÀnt Google+ lite, men inte sÄ mycket som jag borde vara. Vad Àr dina tankar om det?

Om du vill titta pÄ hela sessionen eller nÄgon av de andra BlogWorld-sessionerna kan du göra det pÄ Blog World Expo