Gratis eller Premium WordPress-teman: Vad ska ditt val vara?

Gratis eller Premium WordPress-teman: Vad ska ditt val vara?

Det finns ett nÀstan övervÀldigande urval av WordPress-teman tillgÀngliga, och det Àr innan du bestÀmmer dig för att vÀlja gratis eller premium WordPress-teman. Premium WordPress-teman tenderar att förföra oss med sina snygga utseenden och rika funktioner, medan gratislösningar för alltid frestar fyndjÀgaren inom oss alla. NÀr det gÀller krisen kan du eventuellt lÀmna jaga din svans.

För att undvika förvirring nÀr du övervÀger gratis eller premium WordPress-teman Àr det viktigt att du bevÀpnar dig med nödvÀndig kunskap och vÀger upp fördelarna och nackdelarna med varje alternativ för att fatta ett vÀlgrundat beslut. FrÄgan Àr enkel: gratis eller premium WordPress-teman? NÀr du hÄller pÄ att upptÀcka behöver svaret inte vara alltför utmanande.

I det hÀr inlÀgget lyfter vi fram nÄgra viktiga skillnader mellan gratis och premium WordPress-teman, sÄ att du helt kan utvÀrdera bÄda alternativen sjÀlv innan du gör ett val.

Skillnaden mellan gratis och premium WordPress-teman (i korthet)

Gratis teman produceras vanligtvis av oberoende utvecklare, med begrĂ€nsat eller inget stöd – Ă€ven om avancerade leverantörer ocksĂ„ tillhandahĂ„ller gratis teman ibland som en frestare för deras premiumerbjudanden. PĂ„ grund av deras brist pĂ„ kostnad kan emellertid kvaliteten och anpassningsalternativen variera mycket, och de nĂ„r sĂ€llan det riktmĂ€rke som anges av premiumteman.

Med det sagt kan ett gratis exempel av hög kvalitet hittas i vÄrt eget Neve-tema:

Premium-teman kostar vanligtvis pengar av goda skÀl. De ska vara funktionsrika, lyhörda och vÀl stödda av leverantörens supportpersonal. Vi sÀger vara, för sÄ Àr inte alltid fallet. Som en tumregel kan du dock förvÀnta dig en högre kvalitetsnivÄ hela tiden frÄn premiumteman jÀmfört med deras gratis motsvarigheter.

För ett exempel pÄ ett vÀl utformat WordPress-tema, kolla in vÄrt RokoPhoto-tema:

RokoPhoto, ett av ThemeIsles Premium WordPress-teman

Gratis eller premium WordPress-teman – ett detaljerat utseende

Om du fortfarande befinner dig vid nÄgot vÀgskÀl, lÄt oss bryta ner de viktigaste skillnaderna och fördelarna med varje rutt:

Gratis WordPress-teman Premium WordPress-teman
Helt gratis, utan nÄgra strÀngar kopplade. I allmÀnhet prisvÀrda med tanke pÄ de omfattande fördelarna som anges nedan.
Teman som hÀmtas frÄn den officiella WordPress.org-temakatalogen har genomgÄtt en officiell granskningsprocess. Behövs inte att genomgÄ en officiell granskningsprocess innan du slÄr ut pÄ marknaden.
Har vanligtvis ett minimalt antal funktioner, vilket i sin tur borde göra dem smalare och dĂ€rför snabbare att ladda – vilket ökar hastigheten pĂ„ din webbplats. Generellt sett Ă€r den övergripande byggkvaliteten mycket överlĂ€gsen. Detta kan till och med avbryta den “snabba och magra” naturen hos gratis teman, eftersom ett premiumalternativ kan utformas med hastighet i Ă„tanke, trots dess funktionsrikedom.
Kom sÀllan med dokumentation, och support kan begrÀnsas. SÀljaren ska ge utmÀrkt support tillsammans med dokumentation som guidar dig genom installationsprocessen.
Vanligtvis saknar djupgÄende anpassningsalternativ; du kan behöva lite kodningskunskap för att fÄ ut det mesta. Vanligtvis kommer fler funktioner ur lÄdan, inklusive större anpassningsalternativ och appintegrationer frÄn tredje part för att utöka din webbplats funktionalitet.
Även om fler funktioner ofta Ă€r bra, lider vissa premiumteman av “tematisk uppblĂ„sthet”. Detta Ă€r i huvudsak ett tema sĂ„ packat med funktioner att det pĂ„verkar laddningshastigheten och kan leverera funktionalitet som ingen nĂ„gonsin kommer att anvĂ€nda till fullo.
Uppdateringar kan vara fÄ och lÄngt ifrÄn (eller aldrig alls). Med tiden kan detta leda till sÀkerhetsproblem. Du kan vanligtvis lita pÄ en mycket mer regelbunden uppdateringscykel för att hÄlla ditt tema sÀkert. Det finns dock alltid risken att en temaleverantör kommer att avbryta en produkt och lÀmna dig med samma lÄngsiktiga sÀkerhetsproblem som alla gratis WordPress-teman.
Att blÀddra och installera gratis teman Àr lÀttare med tanke pÄ Ätkomst till temakatalogen frÄn din WordPress-instrumentpanel. Finns i ett brett utbud av oberoende temabutiker och marknadsplatser.

Bara ett tips, vÄrt eget temabibliotek har ett urval av bÄde gratis och premium WordPress-teman, vilket gör det till ett bra stÀlle att jÀmföra och kontrastera de tvÄ alternativen innan du gör ditt sista samtal.

Gratis eller premium: vad ska ditt WordPress-temaval vara?

NĂ€r det gĂ€ller att vĂ€lja mellan gratis eller premium WordPress-teman Ă€r det i slutĂ€ndan upp till dig – det finns inget “bĂ€sta” alternativ över hela linjen. Med detta sagt tror vi att fördelarna med att vĂ€lja ett premiumtema övervĂ€ger de som Ă€r gratis. DĂ€rför rekommenderar vi att du fyller ett premiumalternativ om du har rĂ„d att göra det.

Dessutom, genom att köpa ett premium-WordPress-tema, stöder du direkt WordPress-utvecklargemenskapen. Att spendera dina pengar pÄ detta sÀtt sÀkerstÀller samhÀllets tillvÀxt, vilket innebÀr att mer fantastiska teman och plugins kommer att byggas i framtiden.

För nÄgra ytterligare rÄd om hur du hittar fantastiska gratis eller premium WordPress-teman, kolla in den hÀr artikeln frÄn.

Slutsats

NÀr du hanterar ett nyskapande projekt kan frestelsen att spara pengar genom att vÀlja ett gratis WordPress-tema vara övervÀldigande. Men om du inte Àr riktigt kontant eller har oerhört begrÀnsade behov, rekommenderar vi att du öppnar din plÄnbok och köper ett högkvalitativt premiumtema istÀllet.

LÄt oss sammanfatta de viktigaste skillnaderna mellan gratis- och premiumteman Ànnu en gÄng:

    Gratis WordPress-teman Àr verkligen helt gratis, utan nÄgra strÀngar kopplade. Bristen pÄ funktioner i gratis teman gör dem magra och dÀrför vanligtvis snabbare att ladda. Premium-teman kommer med mycket mer funktionalitet ur lÄdan. PÄgÄende support och uppdateringar innebÀr att premiumteman Àr sÀkrare pÄ lÄng sikt. Premiumteman levereras vanligtvis med mÄnga alternativ för anpassning av backend, sÄ det finns sÀllan nÄgot behov av att grÀva i koden.