Grattis pÄ Ärsdagen: 2 Är sedan kopierade Instagram skamlöst BerÀttelser frÄn Snapchat

Instagram

Instagram förde Stories-kapaciteten till sin plattform i augusti 2016. En kortvarig funktion som kretsar kring att automatiskt försvinna foton och videoklipp, det visade sig vara en stor hit för anvÀndarna.

Snabbspolning fram till idag och Instagram Àr nu det ledande valet för de flesta tonÄringar.

Naturligtvis anklagade media omedelbart företaget för att skamlöst lyfta Snapchats varumÀrkesfunktion grossist, vilket fick VD Kevin Systrom att erkÀnna att Snapchat förtjÀnar kredit.

”LĂ„t oss prata om det stora. Snapchat var banbrytande i mycket av detta format. Hela delarna av konceptet, implementeringen, ner till detaljerna, ”sĂ€ger Snapchats VD berĂ€ttade TechCrunch just denna dag för tvĂ„ Ă„r sedan. “De förtjĂ€nar all heder,” tillade Syström.

Och om du tror Bloombergs rapportering, det var Mark Zuckerberg sjÀlv som hade bett Instagram-ledningen att kopiera Snapchat-berÀttelser. Instagram-grundarna vÀgrade pÄstÄs replikera funktionen tills Facebook-koncernchefen personligen bad om det, berÀttar historien.

Kopieringen fortsÀtter oförminskat, verkar det.

Instagram planerar nu att lansera ett Snapchat Discover-stil-nav för lÄngformat videoinnehÄll, försöker skapa en YouTube-konkurrent och ta Snapchats Discover.

Instagram idag delad följande infografik som firar 2-Ärsjubileet för Stories.

Instagrams infografik för 2-Ärsjubileet av Stories delar funktionens viktigaste milstolpar

Företaget sa i ett skriftligt uttalande:

Vi har arbetat hĂ„rt för att ta med innovativa och spĂ€nnande funktioner till BerĂ€ttelser som gör att mĂ€nniskor kan uttrycka sig pĂ„ nya sĂ€tt och fĂ„ djupare kontakt med vĂ€nner – oavsett om det Ă€r att lĂ€gga till din favoritlĂ„t i din berĂ€ttelse med musikfunktionen eller fĂ„ din vĂ€ns Ă„sikter med hjĂ€lp av omröstningen klistermĂ€rke.

FrÄn och med nyligen tillÄter Instagram anvÀndare att lÀgga till bakgrundsmusik i sina berÀttelser.

Kopieringen Àr taktlös, men det har fungerat som en charm: Instagrams Stories har 400 miljoner dagliga anvÀndare, eller nÀstan dubbelt sÄ mÄnga dagliga tittare som Snapchat-appen (191 miljoner).

Det Àr knappast en överraskning.

Efter att ha kopierat Snapchats en gÄng unika funktioner lockar Instagram nu mÄnga unga anvÀndare som kan hitta samma kreativa verktyg som de gillade pÄ Snapchat. Och till skillnad frÄn Instagram dÀr tonÄringar kan skapa en bestÄende profil med foton och videor, saknar Snapchat den viktiga aspekten.

Är det för sent för Snapchat att vĂ€nda bord pĂ„ Instagram? Och medan vi hĂ„ller pĂ„ med det, skulle du hĂ„lla med bedömningen att Snapchat bara Ă€r mĂ€nniskor som tar bilder av deras ansikten.

LÄt oss veta genom att lÀmna en kommentar nedan.