Gravity Forms vs. Wufoo (Vilken Àr en bÀttre formhanteringslösning?)

Gravity Forms vs. Wufoo (Vilken Àr en bÀttre formhanteringslösning?)

Nyligen frÄgade en av vÄra anvÀndare oss vilket Àr ett bÀttre plugin-format mellan Gravity Forms och Wufoo. Tidigare har vi gjort mÄnga inlÀgg om Gravity-former men inga om Wufoo. Vi har anvÀnt bÄda formulÀrhanteringsprogrammen personligen, sÄ vi kan ge dig en ganska ojÀmn jÀmförelse av dessa tvÄ plattformar. I den hÀr artikeln kommer vi att jÀmföra Gravity Forms vs Wufoo för att avgöra vilken som Àr den bÀttre formhanteringslösningen för WordPress. En sak som Àr viktigt att notera Àr att vi kommer att anvÀnda vÄr sparsamma bloggare / utvecklarmentalitet för att kasta vinnaren.

PrissÀttning

Ja, vi vet att prissÀttning Àr en av de viktigaste faktorerna för bloggare nÀr de vÀljer en plattform. Det Àr Ànnu viktigare i denna jÀmförelse eftersom det visar dig en viktig skillnad mellan dessa tvÄ plattformar. Gravity Forms Àr ett plugin medan Wufoo Àr en vÀrdtjÀnst. Med detta sagt, för att kunna utnyttja hela uppsÀttningen funktioner som Gravity Forms har att erbjuda, mÄste du fÄ utvecklaralternativet som kostar $ 199 med en kupong, det kan bli sÄ lÄgt som $ 149. Detta ger dig allt vad Gravity Forms har att erbjuda med 1 Ärs support och uppdateringar, sÄ det Àr ungefÀr som ett Ärsabonnemang förutom förnyelsepriset kan du fÄ 50% rabatt. För att utnyttja allt vad Wufoo har att erbjuda mÄste du fÄ deras Bona Fide-plan som gÄr till $ 29,95 / mÄnad. Detta gör det ungefÀr $ 359 / Är.

Vinnare: Gravity Forms

AnvÀndningsbegrÀnsningar

Eftersom Wufoo Àr en vÀrdplattform finns anvÀndningsrestriktioner. Med Bona Fide-planen fÄr du bara 5 anvÀndare vilket Àr nÄgot som de flesta kan hantera. Du fÄr obegrÀnsat formulÀr / rapporter. Du Àr dock begrÀnsad till 3000 inlÀgg / mÄnad. Om du har alternativ för filbilaga i ditt formulÀr har du totalt 1 GB lagringsutrymme. Naturligtvis kan du uppgradera till en av deras högre planer som gÄr sÄ högt som $ 199,95 / mÄnad för 100 000 poster. SÄ detta beror verkligen pÄ hur stor din webbplats Àr. Obs: Om du gÄr igenom det tilldelade antalet poster betalar du $ 0,05 USD per post.

Gravity-formulÀr gör att du kan ha obegrÀnsade formulÀr, obegrÀnsade anvÀndare (du kan ha sÄ mÄnga i din WordPress-installation), och det finns lika mycket lagringsutrymme som din webbhotellplan tillÄter. Sist men absolut inte minst, du har obegrÀnsat antal poster.

Vinnare: Gravity Forms

Enkel anvÀndning

BÄda plattformarna Àr ganska lÀtta att anvÀnda. BÄde Gravity-former och Wufoo har en dragredigeringsredigerare. Du kan vÀlja typ av fÀlt och skapa det med ett klick. Processen med att skapa formulÀr pÄ bÄda Àr ganska intuitiv och lÀtt att lÀra sig. NÀr det gÀller hantering av poster Àr grÀnssnittet mycket överlÀgset i Wufoo förmodligen för att de inte Àr begrÀnsade av WordPress backend UI. Gravity formulÀr försöker följa WordPress anvÀndargrÀnssnittet kan dÀrför inte ge ett överlÀgset anvÀndargrÀnssnitt med ikoner och liknande Wufoo. Medan Gravity-former har alla liknande funktioner gillar vi personligen Wufoo-grÀnssnittet bÀttre. Du kan sjÀlv se hur Wufoo gör det sÄ mycket lÀttare att blÀddra mellan posterna med navigering. Du kan ocksÄ redigera, ta bort, mejla eller skriva ut posten allt frÄn en plats.

Medan tyngdkraftsformerna har dessa alternativ Àr det bara inte lika tydligt. PS Det finns inget alternativ att navigera mellan posterna frÄn inmatningssidan i Gravity-formulÀr.

Vinnare: Liten kant till Wufoo

sÀkerhet

SÀkerhet kan vara avgörande nÀr du samlar in viktig information via dina formulÀr. Medan tyngdkraftsformer Àr ett sÀkert plugin Àr det inte en tjÀnst. SÄ ansvaret för de insamlade uppgifterna faller pÄ dig. Wufoo levereras med SSL-kryptering, sÄ all din data överförs sÀkert. Att fÄ ett SSL-certifikat kan kosta sÄ mycket som $ 79 dollar, men om du installerar det pÄ din server Àr Gravity Forms hundra procent kompatibelt med det.

Vinnare: Om du betalar för SSL med tyngdkraftsformulÀr och hanterar din serversÀkerhet Àr det oavgjort. Annars vinner Wufoo.

Flersidiga formulÀr

Ofta nÀr du gör leadgenerering kan du hitta ett behov av att samla in lite extra information för att ge överlÀgsen service. Flersidiga formulÀr hjÀlper massor för att öka din inlÀmningsgrad. Tack och lov har bÄda dessa plattformar alternativet som gör att du enkelt kan skapa flersidiga formulÀr. I layouten har du möjlighet att visa förloppsindikatorn som hjÀlper anvÀndaren att se hur lÄng formulÀret verkligen Àr. En sak som ger Wufoo en enorm fördel i vÄra ögon Àr delformulÀret. MÄnga gÄnger tenderar anvÀndarna att lÀmna undersökningen / formulÀret halvvÀgs om de tycker att den Àr alldeles för lÄng. Wufoo lÄter dig spara den partiella posten varje gÄng en anvÀndare gÄr vidare till nÀsta sida i formulÀret. Om du bara visar 2-3 frÄgor / sida fÄr du sÄ mycket information frÄn anvÀndaren som möjligt. Tyngdkraftsformer Ä andra sidan har inget sÀtt att lagra en partiell inlÀmning.

Om du Àr konsult och har en kundundersökning kan du lika gÀrna ha sÄ mycket information som möjligt istÀllet för att förlora hela ledningen helt.

Vinnare: Wufoo

Tredjepartsintegrationer

Gravity Forms erbjuder integrationer med Aweber, MailChimp, Campaign Monitor, Freshbooks, PayPal och Twilio. Detta gör att du kan samla e-post frÄn dina formulÀr och samla in betalningar ocksÄ. Wufoo som har funnits pÄ marknaden sedan 2006 med ett ganska nyligen förvÀrv av $ 35 miljoner har mÄnga tredjepartsintegrationer. För att lista nÄgra populÀra: PayPal, Authorize.Net, Google Checkout, Freshbooks, HighRise, Salesforce, MailChimp, Campaign Monitor och mer.

Wufoo har mÄnga tredjepartsintegrationer, men de har ett mycket större team och finansiering. För att inte tala om att de har funnits lÀngre.

Vinnare: Wufoo

Möjlighet att ta gÀstinlÀgg

Gravity-formulÀr har ett alternativ som lÄter dig acceptera inlÀmning av gÀstinlÀgg med hjÀlp av Gravity-formulÀr och spara dem som utkast. Detta har gjort vÄrt liv sÄ mycket enklare nÀr vi hanterar vÄrt WordPress-galleri. Du kan ha alternativet för bilagor, kategorier, taggar etc. Medan Wufoo Àr en bra formhanteringslösning har den inte den hÀr funktionen tillgÀnglig för WordPRess.

Vinnare: Gravity Forms

AnvÀndarregistrering

Gravity Forms har ett kraftfullt tillÀgg för anvÀndarregistrering som fungerar sömlöst med flera webbplatser och BuddyPress-installationer. Wufoo saknar sÄdan integration med WordPress. Du kan anvÀnda det hÀr tillÀgget för att skapa anpassad anvÀndarmeta sÄ mycket enklare Àn tidigare.

Vinnare: Gravity Forms

Coola exempel

Wufoo har en sida tillÀgnad exempel pÄ hur anvÀndare anvÀnder sin tjÀnst.

Gravity Forms borde ha nÄgot liknande, men det har de inte. De tvÄ coola anvÀndningsomrÄdena som vi har hittat Àr:

WPBeginner WordPress-galleri
Anpassad posttypgenerator

Som du kan se att bÄda dessa plattformar har nÄgot unikt att erbjuda. Det Àr vÀldigt svÄrt att sÀga att man Àr helt överlÀgsen andra. Vi anvÀnder fortfarande Gravity Forms pÄ vÄra webbplatser. Vi anvÀnder ocksÄ Wufoo pÄ nÄgra av vÄra andra projekt. Det beror verkligen pÄ vad du verkligen behöver.