Hacker demonstrerar ojämnt jailbreak som körs på iPhone 5 med iOS 10.2.1

Hacker demonstrerar ojämnt jailbreak som körs på iPhone 5 med iOS 10.2.1

Jailbreak-samhället har varit allt annat än tyst på sistone. Vi har sett saker som sträcker sig från jailbreaking av det nya flaggskeppet iPhone XS Max, till uppdatering av oförbundna bootrom-exploateringar för den äldre iPhone 3GS, till att släppa ett nytt jailbreak-verktyg för firmware 1.1 på den ursprungliga iPod touch; och nu har något annat av intresse dykt upp.

I en nyfiken video som delas av YouTube-användaren doras2 under helgen ser vi vad som verkar vara ett helt ojämnt jailbreak som körs på en 32-bitars iPhone 5-telefon med iOS 10.2.1 installerad på den:

När vi startar upp handenheten ser vi vad som verkar vara en anpassad stänkskärm följt av den klassiska, detaljerade stöveln (vit text som rullar neråt en svart skärm) som kan vara nostalgiskt bekant för veteranjailbreakers. Apple-logotypen tar senare över resten av startprocessen innan enheten äntligen landar på startskärmen.

Direkt utanför fladdermusen kan du se att ett anpassat tema tillämpas på alla ikoner på appskärmen. YouTuber går sedan in för att bekräfta enhetens identitet och firmwareversion och startar sedan Cydia-appen för att visa ännu mer övertygande bevis.

Inte mycket är känt om jailbreak för närvarande, men videobeskrivningen beskriver ett par detaljer av intresse:

Omständigheterna är ganska nyfikna, vilket väcker spekulationer om hur det kan vara ett engångsscenario där endast iPhone 5 som kör iOS 10.2.1 stöds. Vissa rykten föreslår hur jailbreak också kan fungera på andra kombinationer av enhet och firmware, men detta förblir obekräftat just nu.

Enligt vad vi kan berätta förlitar detta jailbreak sig inte på att användaren sidladdar en app som de senast släppta semi-untethered jailbreaks gör. Istället är det en återgång till de gamla tiderna där folk kopplade handenheten till sin dator för att producera ett jailbreak via en USB-anslutning.

Detta verkar s√§rskilt vara ett bevis p√• konceptjailbreak, s√• det √§r osannolikt att det kommer att sl√§ppas f√∂r allm√§nheten. √Ąnd√• √§r det inspirerande att se att oj√§mna jailbreaks verkligen √§r m√∂jliga trots den semi-untethered smaken av jailbreaks vi har anv√§nt under de senaste √•ren.

Vilka är dina tankar om den ojämna iOS 10-jailbreak-demonstrationen? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.