Hantera en gemensam WordPress-webbplats sÀkert och effektivt

Elance Awarded

Som en lÄngvarig WordPress-anvÀndare har jag kört mÄnga framgÄngsrika webbplatser tidigare och har bjudit in mÄnga författare / bidragsgivare / utvecklare att gÄ med i mitt team. För att fÄ processen att gÄ smidigt var jag tvungen att ge dem tillgÄng till WordPress-backend. Detta beslut har sina egna risker och fördelar. I den hÀr artikeln kommer jag att berÀtta hur jag hanterar en WordPress-webbplats som samarbetar sÀkert och effektivt.

Varför skulle du behöva ge administratörsbehörighet?

WordPress Àr en dynamisk plattform av natur. Utöver det utvecklas webbplatser alltid och det kan ibland bli svÄrt att konkurrera med den nuvarande utvecklingen av webbdesign. Webbtrender för bloggdesign har förÀndrats frÄn 90-talets tunga sidorientering, de flytande rubrikbannrarna frÄn Noughties, och nu trycker vi bara pÄ fÀltet med HTML5. För mÀnniskor som jag Àr experiment med hur lÄngt du kan driva WordPress-interaktiviteten en del av bloggningen. Ofta bryter jag webbplatsen medan jag experimenterar och mÄste sedan ge nÄgon administratör Ätkomst för att hjÀlpa mig att fixa den. Ibland vill jag ha funktioner i mina teman som ligger utanför min förmÄga att implementera. Andra gÄnger behöver jag hjÀlp med att hantera kommentarer eller bara vill inte göra processen för att kopiera och klistra in artiklar frÄn vÄra innehÄllsförfattare. För att hantera min tid effektivt och fokusera pÄ vad jag Àr bra pÄ anvÀnder jag författare, bidragsgivare och utvecklare för att hjÀlpa mig att köra mina webbplatser framgÄngsrikt.

Hur man vÀljer rÀtt personer

En av de positiva sakerna med att bygga ett team Àr att du kan fÄ en massa passionerade mÀnniskor som Àr villiga att lÀgga tid och anstrÀngningar pÄ att bygga upp din webbplats. Det hÀr Àr den tid du kan anvÀnda för att fokusera pÄ det du gör bÀst! Om du ordinerar att vÀlja rÀtt personer till att börja med och spendera den extra tiden pÄ att vara försiktig med det, kommer du att undvika mÄnga av de problem som jag kommer att beskriva nedan. Detta Àr det första tipset för att kontrollera sÀkerheten pÄ din backendinstallation, vÀlj ett passionerat, godmodig team!

Jag har ofta anvÀnt eLance, bjudit in budgivare med specifika fÀrdigheter och förhandlat med sina bud. Förhandlingsprocessen ensam ger dig en bra kÀnsla om deras natur och om du vill arbeta med dem och lita pÄ dem med tillgÄng till din WordPress-vÀrd.

HĂ€r Ă€r tricket att bjuda in rĂ€tt bud för det arbete du erbjuder. “Det borde vara LÄTT för nĂ„gon som VET hur …” dessa fĂ„ ord kommer omedelbart att filtrera bort dem som sĂ€ger att det Ă€r ett tvĂ„ veckors jobb, kanske att förhandla om ett högre pris. Du kommer sannolikt att fĂ„ ett brett utbud av bud om det Ă€r första gĂ„ngen du anvĂ€nder eLance, inte bli avskrĂ€ckt av till synes höga priser eller locka dig till det lĂ€gsta budet. Ge dig sjĂ€lv tid att kommunicera med var och en och fĂ„ en kĂ€nsla av deras förhandlingsförmĂ„ga. Den hĂ€r killen var en tidigare vinnare med mig, och jag förhandlade ner hans budpris genom att visa honom nivĂ„n pĂ„ planering och förberedelser jag hade gĂ„tt igenom innan jag slĂ€ppte jobbet. Detta sĂ„g till att han visste att jag inte ville ha nĂ„gon dubbel anstrĂ€ngning utöver de saker jag redan hade spenderat tid pĂ„ att förbereda. Nyckelorden jag tog upp var att han uttryckte hur intressant, roligt och enkelt uppgiften var. Jag Ă€r allt för att vĂ€lja passionerade mĂ€nniskor i mitt team!

De testade fÀrdighetsuppsÀttningarna jag ser efter nÀr det gÀller potentiella WordPress-administratörer i synnerhet Àr: WordPress 3.1, CSS 3.0, PHP5. Testade fÀrdighetsuppsÀttningar görs mot en timer, sÄ du har försÀkran om att personen du anstÀller inte lÀr dig pÄ jobbet.

eLance-fÀrdigheter

Du kan alltid ge mĂ€nniskor en chans som aldrig har jobbat tidigare pĂ„ eLance, men det finns en inlĂ€rningskurva förknippad med hur man kommunicerar effektivt med din nya lagkamrat – och jag behandlar dem som sĂ„dana. Om kommunikationen kĂ€nns plötslig istĂ€llet för kortfattad, tar jag detta som en fara som förmodligen bĂ€st kan undvikas.

AnvÀndarrollhantering

Att ge ut ett “administratörskonto” kan vara riskabelt. Speciellt om det Ă€r nĂ„gon som du inte kĂ€nner sĂ„ bra. Inte alla i ditt team behöver ocksĂ„ ha samma uppsĂ€ttning behörighetsnivĂ„. Till exempel, om de Ă€r författare, ska de bara ha tillstĂ„nd pĂ„ författarnivĂ„. Ibland kanske du vill marknadsföra en författare som moderator eller community manager, sĂ„ du kan helt enkelt skapa en ny roll som lĂ€gger till den förmĂ„gan till deras anvĂ€ndarroll. För detta anvĂ€nder jag plugin för anvĂ€ndarrollredigerare.

I detta specifika fall valde jag att skapa en ny roll som kallades “webbansvarig” som ger anvĂ€ndaren en specifik uppsĂ€ttning behörigheter. För att göra detta mĂ„ste du gĂ„ till instĂ€llningarna för anvĂ€ndarrollredigeraren och skapa en ny typ av roll. Jag tilldelade den hĂ€r “webbansvarige” -rollen alla funktioner för en “Editor” för att starta saker. Den hĂ€r personen kan behöva gĂ„ in pĂ„ nĂ„gra av mina sidinlĂ€gg och fixa buggar i HTML, sĂ„ jag mĂ„ste Ă„tminstone ge denna person redaktörskontroller.

RollhanteringsinstÀllningar

NĂ€r du vĂ€l har skapat en “webbansvarig roll” vĂ€ljer du anvĂ€ndarrollen i listrutan och lĂ€gger till eventuella ytterligare funktioner du vill. I mitt fall lade jag till följande:

Aktivera plugins Redigera plugins – för att redigera PHP och anpassa CSS sĂ„ att den passar din webbplats till exempel. Redigera temaalternativ – vissa anpassningar av formatmallar Redigera teman – kan behöva fixa javaskriptkonflikter i rubrikfilen Installera plugins Installera teman – för din genomgĂ„ng notera att jag har utelĂ€mnat ‘Aktivera teman’ Hantera alternativ – ibland mĂ„ste publiceringsalternativ frĂ„n fjĂ€rrkontrollen vitlistas för att tillĂ„ta din webbansvarig extra flexibilitet.

Jag kan nÀr som helst gÄ in och ta bort behörigheter nÀr uppgifterna Àr klara.

Uppdatera roller i anvÀndarrollhanteraren

Nu tilldelar du din nya anvĂ€ndare filtfunktionerna för deras nya roll “Webmaster”:

VĂ€lj den nya anvĂ€ndaren du skapade, en undersida visas som ger dig möjlighet att tilldela den nya typen av roll du skapade. Tips! StĂ€ll inte in “Admin” som ett anvĂ€ndarnamn, det Ă€r vanligt att nĂ„gon grovt hackar in om de har halva jobbet gjort för dem genom att anvĂ€nda ett globalt namn. Jag har bara anvĂ€nt detta för demonstration!

Tilldela anvÀndarroller

AnvÀndarövervakning med ThreeWP Activity Monitor

Medan rollhantering Àr ett bra sÀtt att behÄlla kontrollen, för extra sinnesro finns det ett plugin som spÄrar vad alla dina registrerade anvÀndare gör.

ThreeWP Activity Monitor

Det gör det genom att rapportera anvÀndaraktivitetsÀndringsloggen pÄ en central plats.

Förhoppningsvis har du nu begrÀnsat rummet för fel med din webbplats med flera författare och fÄtt lite sinnesro att allt outcropping som ett resultat av anvÀndarfel eller manipulation Àr Ätminstone spÄrbart. Nu nÀr du vet hur du skyddar din webbplats med flera bidragsgivare, hÀr Àr en artikel som visar hur du hanterar ett bra redaktionellt arbetsflöde och gör ditt samarbetsgrupp mer organiserat.