Har Android överlÀgsen batteritid?

Har Android överlÀgsen batteritid?

Den nya iPhone XS har lite kreativ batterigetri, men det kommer inte att förÀndra det faktum att Apples smartphone fortsÀtter att uppfattas som ett svagare batteri Àn jÀmförbara Android-telefoner. Detta kan komma som en överraskning med tanke pÄ att Apple designar sina egna chips och optimerar hÄrdvaran och mjukvaran för batteriförbrukning. Vad exakt hÀnder hÀr?

iDownloadBlog skÀr till jakten.

Innan du omedelbart fortsÀtter att slÄ ditt verkligt i kommentarsektionen, lÄt oss först faststÀlla att ett faktum att de bÀsta Android-telefonerna har lÀngre batterier Àn iPhones flaggskepp, eller hur? Vi vet att detta Àr sant inte bara frÄn vÄr erfarenhet, utan ocksÄ för att Apple undviker att nÀmna batteriets livslÀngd i iPhone-reklam.

Om iPhone verkligen var bÀttre Àn Android nÀr det gÀller batteritid, skulle Apple sÀkert ha spenderat miljontals dollar för att skjuta in annonser i vÄra halsar som berÀttade allt om det, men det gjorde de inte. SÄ varför exakt överlever de bÀsta Android-telefonerna flaggskeppets iPhones-modeller?

TvÄ ord: storlek betyder nÄgot.

Storlek spelar roll


Android-tillverkare har traditionellt anvÀnt mycket större skÀrmstorlekar Àn Apple har. iPhones brukade sitta fast vid fyra tum alltför lÀnge, Àven under en kritisk tid nÀr de flesta Android-handenheter kom med skÀrmar som mÀtte cirka sex tum diagonalt eller mer.

En större skÀrm behöver ett större chassi.

Ju mer voluminöst hus, desto mer utrymme inne för delar som batteriet.

DÀrför kan ett argument konstrueras att Android-tillverkare traditionellt har anvÀnt sig av att bygga större telefoner frÀmst som en ursÀkt för att sÀtta i ett mer rymligt batteri för att motverka det faktum att Android-programvaran brukade vara en power hog.

5 saker som iOS kan lÀra av Android

Jag sĂ€ger “brukade vara” eftersom Android nuförtiden har mycket bĂ€ttre batterihantering Ă€n iOS och inte tappar ramar skandalöst som iOS pĂ„ Plus-stora enheter gör hela tiden.

… men programvara betyder Ă€nnu mer

Om du tror att jag Àr full av det Àr jag inte det. TvÀrtom, jag Àr fortfarande den största Apple-cheerleader som bloggsamhÀllet nÄgonsin har sett. Men jag Àr ocksÄ realistisk. Som nÄgon som hittills har anvÀnt ett gÀng flaggskepp Androids talar jag verkligen frÄn min egen erfarenhet.

Om du tror att jag har fel, varför har Huawei tidigare idag gett bort tvÄ hundra 10.000 mAh kraftbanker till iPhone XS-linjens servitörer? Oavsett hur du tittar pÄ det fortsÀtter iPhones att uppfattas i domstolen för allmÀnheten som att de har sÀmre batterier.

Om sÄ inte var fallet skulle Huaweis marknadsföringsstunt inte vara vettigt som det gör.

Jag sÀger inte att Apples ikoniska smartphone Àr ett skÀmt i branschen nÀr det gÀller batteriprestanda, men konkurrenterna slösar verkligen ingen möjlighet att utnyttja denna upplevda svaghet. Som ett exempel körde Samsung följande annons 2015 nÀr Apple slÀppte de fyra tum iPhone 5s och Androids var cirka sex tum.

Slutsats: Android-smartphones har i allmÀnhet en lÀngre batteritid Àn iPhone helt enkelt för att de Àr större, packar i starkare batterier och har en mycket rikare uppsÀttning funktioner utformade för att identifiera batterisvin, hantera energiförbrukning, med hjÀlp av olika lÀgen med lÄg effekt som hjÀlper minska energiförbrukningen ytterligare och sÄ vidare.

Telefoner med de batterier som hÄller lÀnge

Vissa Android-telefoner har verkligen en löjligt lÄng batteritid.

Ta den senaste 5,5-tums ZenFone 3 Zoom-smarttelefonen som har hakan och pannan i ansiktet som Ă€ldre iPhones. Trots att den kommer i ett hölje med ungefĂ€r samma volym Ă€r dess verkliga utmĂ€rkande funktion det batteri som hĂ„ller lĂ€nge Tom’s Guide har nĂ„gonsin testats.

HÀr Àr Toms lista 2018-smartphones med den lÀngsta batteritiden (timmar: minuter):

I sina tester har iPhone XS Max lyckats knÀcka listan, som varar ungefÀr 11 timmar och 30 minuter och gör den till den lÀngsta telefonen som Apple nÄgonsin slÀppt.

BÄde Google och Huawei erbjuder nÄgra av de lÄngvariga premiumtelefonerna.

För dem som undrar om det har Toms guide testat batteriets prestanda genom att stÀlla in varje telefons skÀrm pÄ 150 nits för att normalisera för ljusstyrka och se till att varje handenhet fÄr minst tre servicefÀlt. Dessa tester Àr inte vetenskapliga, men de ger oss en uppfattning om relativa batterilivsskillnader mellan dagens flaggskeppssmartphones.

Ny iPhone-batteristatistik

Apple, under tiden, designar iPhones för en specifik mĂ„lkörningstid – ungefĂ€r pĂ„ samma sĂ€tt har i stort sett alla iPads ett tio timmars batteri. Naturligtvis varierar batteriets livslĂ€ngd mellan olika iPhone-storlekar, men stora framsteg nĂ€r det gĂ€ller iPhone-batteriets livslĂ€ngd finns ingenstans att se.

Bortsett frÄn Android-enheternas stora storlek och volym Àr Apples strÀvan efter tunnhet en annan anledning till att iPhones inte riktigt kompletterar med de bÀsta Android-telefonerna nÀr det gÀller batteritid. Apple hjÀlper inte heller att ge hÄrda siffror för den totala batterilivslÀngden pÄ iPhone.

Om du inte visste uttrycker Apple nu den totala batterilivslÀngden för iPhone relativt sett.

Enligt de officiella specifikationerna för iPhone XS och iPhone XS Max rĂ€cker XS “upp till 30 minuter lĂ€ngre Ă€n iPhone X.” PĂ„ samma sĂ€tt varar iPhone 8 “ungefĂ€r som iPhone 7.” Detta skulle ha varit en meningsfull information om det inte var för att iPhone 7 tekniska specifikationer sĂ€ger att enheten “hĂ„ller upp till 2 timmar lĂ€ngre Ă€n iPhone 6s.”

NÀr det gÀller Maxs mycket större yta, utnyttjade Apple det extra utrymmet för att hysa ett större batteri som kan rÀcka upp till en hel timme och 30 minuter lÀngre Àn X.

Apples webbplats erkÀnner inte ens kapaciteten hos iPhone-batterier (mAh).

iPhone XS Max batteri (vÀnster) och iPhone XS encelligt batteri (höger)

Enligt tidigt tĂ„rar, XS-paket i ett encells, L-format 2 659 mAh-batteri, en liten nedgradering frĂ„n 2 716-batteriet i förra Ă„rets iPhone X. Max har ett 3 179 mAh tvĂ„cellsbatteri, Ă€ven formad som bokstaven “L”.

Medan de Àr ungefÀr i Galaxy S9, kan dessa batterier inte jÀmföras med Note 9: s enorma 4000 mAh, ett stort steg upp frÄn tidigare galaxer som Note 8: s 3 300 mAh.

Apples fansida AppleInsider i april pitted Samsungs Galaxy S9 Plus med nĂ€stan en tredjedel större batteri mot iPhone X. I sina batteritester kom Samsungs enhet “utan tvekan överlĂ€gsen” jĂ€mfört med 2017 Ă„rs iPhone X angĂ„ende batteritid.

Avslutar

I slutet av dagen Àr batteritiden bara ett tal pÄ ett talblad.

Det som betyder mest Àr din verkliga anvÀndning av enheten och hur mycket prestanda och anvÀndbar körtid du kan klÀmma ur batteriet innan det dör pÄ dig, vilket krÀver en laddning.

Vad tycker du om detta Àmne?

Vi inbjuder vÄra Android-lÀsare (vi vet att det finns en hel del dÀr ute) att utbilda vÄr iPhone-community om de bÀsta batterifunktionerna som iPhone Ànnu inte har. Vi Àr alla vÀnner hÀr sÄ var snÀll och hÄll upplevelsen civila och driv inte upp ett plattformskrig i kommentarer.

Bilden överst pÄ inlÀgget via PCMag; nedrivning fotografier med tillstÄnd av jag fixar det.