Huawei delar ut gratis kraftbanker till iPhone XS-servitörer, men fans slår ut

Huawei delar ut gratis kraftbanker till iPhone XS-servitörer, men fans slår ut

Den kinesiska telefontillverkaren Huawei har tagit ett ganska smart marknadsföringsstunt idag genom att ta sig ut på gatorna utanför Singapores Apple Store för att dela ut gratis kraftbanker till köpare som köade för att vara en av de första som fick de nya iPhone XS- och iPhone XS Max-smartphonesna.

På förpackningens omslag finns en tagline som lyder:

Här är en kraftbank. Du behöver det. Med tillstånd av Huawei.

CNET har berättelse:

Evenemanget genomf√∂rdes klockan 23 Singapore tid kv√§llen innan Apple √∂ppnade sina d√∂rrar, bekr√§ftade Huawei till CNET i ett e-postmeddelande. Anledningen till det v√§nliga utdelningen var att ‘erbjuda paus fr√•n v√§dret och anstr√§ngande v√§ntan’, enligt en representant som tillade att mer √§n 200 av f√∂retagets 10.000 mAh Huawei Supercharge kraftbanker distribuerades.

I en ironisk vridning till den här berättelsen, upprörde Huawei-kunder till Facebook för att få bort sin frustration över företagets marknadsföringsstunt. De verkade missnöjda med att Huawei har gett powerbanken, som säljs till cirka 70 $, till iPhone-användare.

Bara en dag tidigare skrev den kinesiska telefontillverkaren i ett Facebook-inl√§gg som du kan se ovan att dess senaste P20 Pro-flaggskeppssmartphone har ‚ÄĚbatteri med l√•ng livsl√§ngd.

Apple annonserar inte iPhone-batterikapaciteten för användare.

Tidigt tårar har avslöjat att XS-paketen finns i ett L-format 10,13 Wh-batteri med en cell (2 659 mAh vid 3,81 V), en lätt nedgradering från förra årets iPhone X. Max har en 12,08 Wh (3,179 mAh vid 3,80 V) L- format batteri, men är två celler snarare än en.